A Day in the Life of Kwante | A Shocking Self Reflection

25 reacties

 1. Isabelle schreef:

  Het valt me alles mee! In 2010 deed ik m’n eerste bestelling en in totaal besteedde ik sindsdien €557,24 bij Bol aan boeken. Best netjes toch?
  Isabelle onlangs geplaatst…BLOGTOUR || Het Eos-project – Mirjam MousMy Profile

 2. Annabel schreef:

  Euhm……..deze sla ik even over anders ga ik huilen haha. Ik denk dat ik jou totaal in ga halen
  Annabel onlangs geplaatst…De week van een boekenwormMy Profile

 3. Sientje schreef:

  Hoi hoi. Ik hou het nu sinds twee jaar ook bij en zit momenteel voor 2017 aan 352€, goed voor zo’n 29 boeken waaronder een mooie variatie tussen thrillers en young-adult.
  Ik verschrik er eigenlijk niet van, ik reserveer elke maand €50,00 om boeken te kopen (ieder zijn hobby hé) en mijn man is op de hoogte en ziet er geen probleem in zolang ik mijn koopwoede op deze manier een beetje onder controle kan houden.
  Dus wat mij betreft ga ik niet buitensporig uit de bocht en kan ik rustig verder gaan op deze flow van goed plannen wat wanneer te kopen, afwachten en uiteraard naar aanbiedingen speuren om zoveel mogelijk boeken met zo weinig mogelijk geld aan te schaffen.
  Groetjes Sientje.

  • Hihi mijn man las de post en kwam niet bij van het lachen! Hij heeft nooit in de gaten gehad dat ik zoveel boekjes koop! Hij vind het ook niet erg ik heb geen andere dure hobby’s of koopverslavingen dus mijn boekjes gunt hij mij 🙂 dat ik echter zoveel ongelezen boeken heb vind hij zonde en als niet lezer begrijpt hij het hebben van een tbr niet 🙂

 4. Cindy schreef:

  Voor dit jaar zit ik op €386,89 + dan nog wat los gekocht is en bij Amazon, oeps

 5. Do schreef:

  Haha wat een leuke post en best wel herkenbaar.. (oeps). Zelf koop ik niet zo heel erg veel bij Bol, dus eerlijk gezegd zou ik het niet weten :$
  Do onlangs geplaatst…Mijn Funko Wishlist My Profile

 6. Suzanne schreef:

  Ik heb even geteld, en alleen aan boeken voor mezelf (dus exclusief cadeautjes voor andere en schoolboeken) heb ik sinds 2012 €283,64 uitgegeven bij bol.com. Maar ik gebruik ook vaker andere webshops.

 7. Marleen schreef:

  Haha wat leuk om te lezen! Ik ben ook eens gaan rekenen en heb sinds 2011 673,61 eurootjes uitgegeven aan fysieke boeken (ik heb de ebooks dan niet meegerekend) en dat aan 51 boeken. Het valt me op zich nog wel mee eigenlijk, ik had verwacht dat de schade groter zou zijn, ha!
  Marleen onlangs geplaatst…Stilte – Mia SheridanMy Profile

 8. Silke schreef:

  Ik zit dit jaar alleen al aan 652 Euro. .. zegt dat genoeg.

 9. Aniek schreef:

  Oei! Dat was griezelig om te doen! €346,84 in 2017 alleen al bij Bol.. Dan te bedenken dat er een grote boekenwinkel naast de AH bij mij ligt, waar ik ook geregeld binnenloop.. Ik moet eerlijk zeggen dat jouw blogpost en alle reacties hierboven mij wel een “aaaah johhhh, ik ben niet de enige”-gevoel geeft… Wat de pijn toch weer verzacht. Want ik ben met alle aankopen als een kind zo blij.
  Stiekem erg genoten van jouw blogpost. Leuk om het op deze manier te bespreken. Ik hoop dat alle reacties hetzelfde gevoel bij jou oproept!! Dank voor het delen <33
  Aniek onlangs geplaatst…7 tips die ik gebruik tijdens het schrijvenMy Profile

 10. Annemieke schreef:

  Hmm nee bedankt. Ik hou dit jaar wel in totaal bij wat ik uitgeef aan boeken, dus niet alleen bij die totale blauwe meneer. Maar dat wil ik nog niet toegeven, ja. 😉 Maar wel fijn om te lezen want dan weet ik in ieder geval dat ik niet de enige ben. 😉
  Annemieke onlangs geplaatst…Deventer Book Market 2017 With a Book HaulMy Profile

 11. zwartraafje schreef:

  Haha, best wel confronterend hé zo’n overzichtelijk lijstje met cijfers en aantallen. Zelf hou ik al jaren een huishoudboek bij. De laatste jaren hou ik apart bij hoeveel geld ik aan boeken spendeer en blijkbaar ben ik daar nog vrij braaf in. Ik koop immers niet meer boeken dan dat ik cadeaugeld krijg voor mijn verjaardag -en kerst. Op die manier hoef ik me nooit schuldig te voelen want ik wil schuldgevoelens op boekenvlak echt wel vermijden. Ik weet dat de volgende optie voor jou niet haalbaar is maar bij mij helpt het wel dat ik soms geluk heb bij de Kringloopwinkel. Ook het ruilen van boeken met vriendinnen én het online rondsnuffelen zorgt ervoor dat ik soms boeken op de kop kan tikken voor een heel mooi prijsje. Gelukkig maar want anders zou het bedrag hier ook al snel de hoogte in gaan.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Hip Hip Hoera! Een verjaardags-enqueteMy Profile

  • Haha, het is heel confronterend! Maar ik voel me eigen iets minder schuldig omdat mijn hub hier er veel duurdere hobby’s op na houd, veel bekeuringen binnen sleept en nogal van merkkleding houdt! Maar ik moet wel zeggen dat ik dit jaar wat selectiever ben geworden met kopen! Niet meer alles kopen wat uit komt maar enkel wat me echt heel interessant lijkt! Ik wil mijn tbr graag lager krijgen dus ga binnenkort ook een unhaul doen 🙂 boeken die ik kocht en waarvan ik denk dat ik ze echt niet meer ga lezen gaan dan in de verkoop en wat ik niet verkoop komt op de giveaway stapel!

   Maar elke keer dat ik boven kom en de bieb zie ben ik wel heel trots op al mijn parels en juweeltjes!

   • zwartraafje schreef:

    Dat heb ik dus ook. De laatste jaren koop ik minder boeken als vroeger (vooral bij het boekenfestijn hou ik me nu heel erg in). Enkel nog wanneer ik vrijwel 100% zeker ben dat ik een boek later zal willen herlezen. Ondertussen zijn er ook al heel wat boeken om diezelfde reden uit mijn kasten verdwenen zodat ik nu echt iedere keer verliefd naar mijn kasten sta te staren vermits ze gevuld zijn met boeken die ik allemaal geweldig vind (of waarvan ik dat denk vermits ik ze nog niet allemaal heb kunnen lezen).
    zwartraafje onlangs geplaatst…2017: Shelfies #6My Profile

    • De boekenfestijnen laat ik inmiddels aan mij voorbij gaan! Ik merk dat ik daar mijn mand vol gooi met boeken die goedkoop zijn en ‘misschien’ wel lees! Dat vind ik zo zonde, dan staan inderdaad mijn kasten vol met ‘misschien’ ga ik ze lezen boeken!

     Ik wil binnenkort ook mijn kasten gaan uitdunnen, de boeken die ik echt niet meer ga lezen wil ik dan echt gaan uitzoeken!

 1. 3 november 2017

  […] I can’t tell you how OFTEN I kept putting publishing this article off, LOL. My bestie Kwante in wonderland wrote an article a while back in which she showed her book buying stats. She dared me to do the same… But when I started checking out my buying stats, I got less […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: