Boek Blogger Biecht #5 | Veranderde Leesgewoontes?

7 reacties

 1. Sinds ik weer begonnen ben met lezen, ben ik vooral aan’t lezen binnen het YA genre, NA, paranormal romance en fantasy. Terwijl ik vroeger voornamelijk thrillers, romans en chick-lits las haha. Nu lees ik regelmatig nog een chick-lit of roman, maar thrillers daarentegen niet meer. Why? Dunno.. Ik heb nu d.m.v. persoonlijke reading goals dit jaar goals gesteld voor mezelf waarmee ik hoop weer wat meer te lezen van genres. Maar dit staat eigenlijk los van de blog. Sinds ik YA,NA enz ontdekt heb, blijf ik gewoon ontzettend veel tegenkomen binnen deze genres wat ik wil lezen. Dus het is eigenlijk niet dat ik bepaalde genres bewust negeer maar dat er gewoon te veel leuks blijft uitkomen in de genres waar ik mijn hart aan verloren ben hihi. Maar ik ben vastbesloten om ook weer pareltjes te gaan ontdekken in andere genres!

  Mijn leeservaring is denk ik niet beïnvloed doordat ik nu blog. Ik lees boeken nog steeds op dezelfde manier. Het enige wat ik nu doe is dat ik gebruik maak van sticky’s om quotes, belangrijke momenten, etc, te markeren zodat ik die in een recensie naar voren kan halen.

  Ik lees in ieder geval alleen boeken wat me ook echt leuk lijken om te lezen, wat me trekken en niet omdat ik vind dat ik het moet lezen voor mijn blog. Omdat ik blog, betekent dat niet dat ik dan maar ook ALLES moet lezen. Ik lees wat ik leuk vind en recenseer dat. Ik blog in de eerste plaats voor mezelf en ik wil mezelf niks opdringen!
  melissasbookworld onlangs geplaatst…| BOOK STRUGGLE SUNDAY | Binge-reading of niet?My Profile

 2. Bianca Schrijft schreef:

  Door het bloggen heb ik juist Young Adult ontdekt. Daarvoor las ik het niet tot nauwelijks en nu ben ik het zeer gaan waarderen. Wel moest ik echt mijn weg vinden binnen Young Adult, want daar zijn ook weer zoveel verschillen in verhalen. Vroeger las ik veel literaire thrillers, historische romans in oorlogstijden en ik heb dus juist wel iets met boeken over ziekte en oorlog. Ja, het laat je nadenken, dat kan zwaar zijn, maar ook positief. Je krijgt zicht op al het moois wat je hebt en waar je zuinig op wilt zijn.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Een boek voor bij de koffie of thee stopt als onderwerpMy Profile

 3. Astrid Langeveld schreef:

  Mijn leessmaak is wel een beetje veranderd. Heel heel vroeger las ik bijna alleen maar romans, maar tegenwoordig lees ik echt vanalles. En inderdaad net als jij lees ik voor de kinderen soms een boek eerst en dan gaat het door naar de volgende, maar andersom ook steeds vaker. Wel tot c boeken. B hoeft niet meer.

 4. Sientje schreef:

  Sinds ik reserves lees en probeer op een fatsoenlijke manier resencies te maken ben ik wel kritischer geworden over mijn gelezen boeken. Vijf sterren zijn een zeldzaamheid geworden. Als er een 4+ komt heb je al een heel goed boek afgelevert naar mijn mening. Qua genres, niet veranderveranderd, lees nog steeds Y-A, thriller, fantast en Sci-Fi. De waaier aan variëteit is voor mij dus breed genoeg.

 5. Annabel schreef:

  Nee niet echt eigenlijk, net als jij let ik ook wel wat meer op de wereldopbouw en ontwikkeling van personages. Maar verder is het gewoon hetzelfde. Lees nog net zo divers al merk ik wel dat ik wat diverser ben gaan recenseren op mijn Blog. Eerst meer young adult, maar nu ook al het andere wat ik lees.
  Annabel onlangs geplaatst…De week van een boekenwormMy Profile

 6. zwartraafje schreef:

  Goh, het lezen op zich is niet echt veranderd door het bloggen. Het grootste verschil is dat ik steeds een notitieboekje naast me heb liggen om bepaalde bedenkingen neer te pennen die ik in een recensie wil vermelden. Dat deed ik vroeger immers enkel bij het lezen van een verplicht schoolboek. Ook leesde ik vroeger in genre-blokken. Een hele periode enkel thrillers, vervolgens alleen maar romantische verhalen, … Maar dat doe ik al enkele jaren niet meer doordat ik merkte dat ik dan na een tijdje een genre helemaal beu werd. Nu wissel ik veel vaker af.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Vermoorde getuige – J.D.RobbMy Profile

  • Ik wissel nu inderdaad ook wat vaker af! Nu heb ik weer een tijdje contemp. gelezen en nu zit ik weer in een heerlijk fantasy boek!

   Terwijl ik vroeger alleen maar chicklits las 🙂 wat een gemis was dat hihi, nu heerlijk alle genres!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: