|Column| Het belang van lezen

6 reacties

 1. Bianca Schrijft schreef:

  Wat super dat je dit zo deelt. Was er vroeger maar iemand die mij toen enthousiast wist te maken en houden voor het lezen. Ik liep op de basisschool ver achter op de rest, op de middelbare school was het een zware verplichting en gooide ik mijn kont tegen de krip. Nu als volwassene lees ik graag, maar merk ik wel dat ik vrij traag ben en daar baal ik nu van.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Winactie!!My Profile

  • Dank je wel voor je compliment! Ik merk helaas zelf ook vaak dat er meer word gezegd dat ze nu eenmaal moeten lezen in plaats van dat ze de kinderen enthousiast maken! En het is zo’n genot als een kind leest omdat jij hen dat plezier hebt meegegeven!
   Gelukkig heb jij het leesgenot zelf nog ontdekt en al is het traag, elke letter is er één!

 2. Story addict schreef:

  Leuk! Ik was ‘vroegah’ vanuit de basisschool geabonneerd op ‘De leesleeuw’: daarbij kreeg je iedere maand een boekje (voor thuis). Begon in groep 3, met supersimpele zinnen (moeilijk woorden waren uitgebeeld als plaatje) en het eindigde met een wat moeilijker boekje, met hele zinnen. Ik vind het nog steeds erg leuk om die boekjes door te bladeren 🙂 De boekjes waren niet dik, dus gaf al snel een gevoel van ‘weer een overwinning’. Denk dat het zeker meegeholpen heeft mijn leesvreugde te verhogen. (Na een korte Google-actie zie ik nu helaas dat De Leesleeuw vanwege een tekort aan abonnees 2 jaar geleden is gestopt. Zonde 🙁 )
  Story addict onlangs geplaatst…[recensie] Neem een geit (Leven voor gevorderden) – Claudia de BreijMy Profile

  • Hihi wel heerlijk hoe je zegt vroegah!!! Zo zit ik ook altijd ☺ tegenwoordig is er veel veranderd haha! Waar vroegah Aap, noot en Mies aan de muur hingen hangt nu een plaat met bijvoorbeeld D d van dikke derrière…. afgebeeld met n vinger die naar een dikke bil wijst…. Ohw how things change!

 3. zwartraafje schreef:

  Wat leuk dat je dit doet. Bij ons op school waren er vroeger ook ‘leesmoeders’ die de juf kwamen helpen tijdens het leesuurtje. Zelf koos ik als onderwerp voor mijn eindwerk voor ‘Leesbevordering door voorlezen’. Ik ben dus zeker voorstander én groot fan van voorlezen.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Witheet – Jennifer L. ArmentroutMy Profile

  • Helaas gebeurt dat steeds minder! En dat merk je ook aan het niveau bij spelling…. treurig! Als echte boekenwurm hoop ik maar dat mijn leeskindjes net zulke boekenverslinders worden als mijn eigen dochtertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: