|Column|Deze BookNerd en haar BookBuddies!?!?

In mijn omgeving heb ik ze niet… Mensen die mijn passie voor lettertjes delen….Mijn man heb ik meerdere malen horen roepen dat hij wenste dat ik analfabeet was… Dit waren dan die zeldzame momenten ahum waarop ik al mijn boekenkasten weer anders wil hebben…. of misschien de momenten waarop bol thuis bezorgde wanneer book_nerd_postcard-rf082eafc924b4fe499c28ce5a0da4a02_vgbaq_8byvr_324hij thuis was….. shipsssssss... lang leve de bol.com afhaalpunten van tegenwoordig πŸ˜‰

Helaas voor hem ben ik toch echt een complete BookNerd!!!

En denk nu niet dat dat negatief bedoeld is hoor πŸ˜‰ want ik vind het heerlijk om een booknerd te zijn… Wat mij nou een Booknerd maakt?

Ik zit liever thuis of ergens buiten in het zonnetje met een boek dan met een groep mensen…. Ik koop meer boeken dan ik lees… mijn TBR blijft maar groeien en ik voel me dan super schuldig voor al die ongelezen juweeltjes….

I-could-be-social-or-I-could-readUitgaan met vrienden is leuk maar als de avond tegenvalt dan baal ik intens omdat ik ook thuis had kunnen zitten in mijn comfy huispak met een knot op mijn hoofd, een heerlijk boek op schoot onder mijn fleece deken en een heerlijke pot thee met wat lekkers op tafel…. #booknerdstruggles

Mijn vrienden begrijpen dat niet, boeken zijn saai en stoffig en ik kan net zo goed achter de geraniums kruipen met mijn boekjes!!! En om die redenen ben ik heel erg blij met het internet want zo kwam ik in aanraking met de meest lieve mensen die mijn liefde voor boeken wel begrijpen…

(oepsie daar komt even mijn mama gevoel omhoog….Β  Lieve minderjarige volgertjes niet iedereen die je op het internet leert kennen is lief! Dus wees wel voorzichtig want achter dat account van die lieve internetvriend/vriendin kan natuurlijk ook een engerd zitten!!! Spreek dus wel altijd af op een openbare plaats voor de eerste keer πŸ˜‰ )

Maar goed om terug te komen op het idee achter deze post!

Bookbuddies en waarom jij ze ook nodig hebt in je leven ♥design_square_boys-in-book-are-just-better

Je kunt al je bookcrushes met elkaar delen. Je gaat natuurlijk niet aan je man vertellen hoe ontzettend jij zit weg te smelten en droomt over het sexy personage dat zojuist voorkwam in een hot and steamy scene in je boek! Tadaaaaaa, vaak heb je dezelfde meningen over deze heerlijke crushes als je bookbuddies en daar kun je samen hele zwijmel-apps mee vullen en Pinterestborden en Facebookgroepen… verder ben ik natuurlijk zo monogaam als het maar kan…..!!!!!

Als je samen afspreekt is natuurlijk een tripje naar de boekhandel onvermijdelijk, we blijven non-stop elkaar boeken aanraden en zo blijven onze TBR stapels en kasten groeien! Hun begrijpen de drang naar nieuwe boeken als geen ander!!!514_400x400_NoPeel

Waar de meeste mensen schrikken bij een dik boek balen je bookbuddies net zo hard als het maar zo’n 300 bladzijden heeft omdat het dan zo weer uit is!

Zit je vol tranen op de bank omdat je boek je zo ontzettend heeft gegrepen? Grote kans dat jouw partner je net als die van mij aankijkt terwijl hij zich afvraagt of je nog wel helemaal lekker in je bovenkamer bent! Dus naar wie grijp je dan? Juist je BookBuddie! Die begrijpt je wel en wil heerlijk meehuilen om alles wat in dat boek gebeurde!!!

Dus zoals je ziet het leven van een BookNerd gaat niet atijd over rozen, BookBuddies zijn echt wel nodig en de mensen in je leven die niet snappen hoe jouw leven zo om boeken kan draaien? Of het nu je man, zus, broer, vriend of vriendin is, hou maar in je achterhoofd dat hun gewoon alle geweldige levens mislopen die wij beleven in onze boeken ♥

14 reacties

 1. Bianca Schrijft schreef:

  Mooi en leuk geschreven. Een uber booknerd ben ik niet, maar mag zeer graag lezen en dat is dan ook bijna dagelijks. Mijn TBR lijst groeit iets, maar gelukkig niet de stapels in huis. Ik zet ze op een lijstje klaar, mijn boekenboodschappenlijst .
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Kleuren voor volwassenen.My Profile

  • Ik ben vaak bang dat als ik een boek op mijn to buy lijstje zet hij opeens niet meer verkrijgbaar is… dus koop ik ze zodat ze al in mijn kast staan πŸ˜‰ zo heb ik mooi gevulde kasten en altijd iets nieuws te lezen binnen handbereik! Hoe lang is jouw boekenboodschaplijst?

   Dank je wel voor je complimentje πŸ˜‰

 2. Jenny schreef:

  Wauw dit is zooo herkenbaar! Ook die bol afhaalpunten haha. Maar zou ondertussen echt niet meer weten wat ik zonder mijn bookbuddies moest! Want in mijn omgeving snapt ook niemand mn liefde voor boeken. Als ik weer eens een geweldig boek uit heb en zit te balen dan lacht ie me eerder uit dan medeleven te tonen

  • Hier precies zo, laatst las ik een boek wat echt een onwijs zielig stuk had dus ongemerkt (zo diep zat ik in het boek) liepen de tranen over mijn wangen. Ik werd uit mijn boek gehaald doordat hij keihard in de lach schoot!! Zit je nou echt te huilen???

   Zucht… als ik zou kunnen gooide ik het boek dan naar zijn hoofd… vind ik zonde van het boek πŸ˜‰

 3. Jenny schreef:

  Helaas heb ik ook niemand in mijn omgeving die ware booklove begrijpt. Soms ratel ik super enthousiast over welk boek uit komt of iets wat in een boek gebeurt en dan kijkt mijn lieve vriend heel geΓ―nteresseerd ook al weet ik dat hij no clue heeft waar ik het over heb :p en irriteer ik mijn ouders wanneer ik zeur of ik naar de kringloop mag om vervolgens uren tussen de boeken te zoeken. Maar het is fijn om dmv Internet te weten dat ik niet de enige ben πŸ™‚ geef mij maar een avondje lezen ipv stappen! (Ik hou sowieso niet van stappen)

  • Hahaha hier krijg ik ook zo’n lege blik als ik vol enthousiasme vertel over mijn nieuwe boek! Lastig als je zelf zo van lezen houdt en mensen om je heen dat niks vinden! Ik ben blij als straks mijn smurf de YA leeftijd heeft… Kunnen we samen heerlijk uren over de boekjes kletsen!

 4. zwartraafje schreef:

  Ja! Ik heb het geluk dat ik zowel online onder mijn bloggervrienden als in real life boekenvriendinnen heb. In het echte leven mag het er dan maar één zijn maar we kunnen tijdens onze bijpraat-afspraakjes wel onbeperkt over boeken praten en snapen het allebei wanneer iemand helemaal de kluts kwijt is na het lezen van een bepaald boek. Anderen sanppen dan weer niet waarom ik zo geΓ«motioneerd kan geraken van fictie want ‘dat is wel niet echt hΓ©’.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Het blauw van de baai – Nora RobertsMy Profile

 5. Het is echt fijn om gelijkgestemde zielen te vinden die ook evenveel lof hebben voor jouw lievelingsboeken en auteurs. Bookbuddies hebben is super en sinds ik mijn blogje heb, heb ik dit pas echt ontdekt.
  The Belgian Reviewer onlangs geplaatst…Real Neat Blogger AwardMy Profile

 6. Story addict schreef:

  Amen! πŸ™‚ Ik heb ook geen real-life-bookmatties, maar gelukkig zijn er een hoop andere bloggers die hun liefde en passie voor boeken wel met me willen delen πŸ˜€ Dus, alle lieve mensen die dit lezen (dus jij ook Kwante): Keep yp the good work en tot laterzz! πŸ™‚
  Story addict onlangs geplaatst…[recensie] Disclaimer – Renee KnightMy Profile

 7. tamara schreef:

  Wat een herkenning. Mijn tbr bestaat uit 543 boeken, heb besloten om een koopstop in te lassen, maar er komen nog zoveel mooie boeken uit.

  Maar ook het huilen tijdens het lezen. Mijn vriend zit me dan aan te kijken en zegt doodleuk het is maar een boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: