Winnen | Sprookjesachtige Winactie ♥

35 reacties

 1. Bianca Schrijft schreef:

  Oh, wat erg, ik weet niet meer hoe dat sprookje heet. Welke ik fascinerend vind is dat sprookje dat ze in de put valt. Wat stom, ik weet het echt niet meer. ff google erbij. Vrouw Holle dus.
  Het sprookjes figuur die ik zelf zou willen zijn, dan moet ik een geslachtsverandering moeten ondergaan. Jack en de bonenstaak, het karakter van Jack vind ik geweldig.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Unboxing: Celebrate books box Arty PartyMy Profile

 2. Desiree schreef:

  Ik zou Jasmine wel willen zijn. Hoe cool is het om op een tapijt te vliegen en een tijger als huisdier te hebben?

  Mijn favoriete sprookje is Belle en her Beest, maar omdat die niet mag kies K voor Roodkapje. Mijn meest favoriete persoon ter wereld was mijn oma, en Roodkapje was haar favoriete sprookje.

 3. Jamie Lee Zonneveld schreef:

  Het sprookjesfiguur waar ik wel een reïncarnatie van zou willen zijn is de prinses uit de kikkerprins (originele versie). Ik vind dat echt een heel leuk sprookje.

  Op welk sprookjesfiguur ik het meeste lijk is een moeilijke. Ik ben geneigd om te zeggen Shrek, even negerend dat hij een vent is. Ik trek me weinig aan van wat andere zeggen.

 4. Booksbybookss schreef:

  Wat een toffe winactie! Creatieve vragen ook.
  Als ik een sprookjesfiguur zou moeten zijn zou het rapunzel zijn (en nee ik heb niet zulk lang haar ;)). Het verhaal is zo romantisch! Een prins die haar komt bevrijden. Toen ik nog klein was zwijmelde ik altijd weg bij de Barbie versie.
  Mijn favoriete sprookje weet ik meteen. Ik denk alleen dat niemand hem hier kent. Ik had namelijk vroeger een Mp4 speler en daar luisterde ik sprookjes op in de auto. Het sprooje heet (als ik het goed schrijf): Sprookje van iemand die er op uittrok om te leren griezelen. In het sprookje is de jongen nergens bang voor. Hij gaat erop uit om te ontdeken wat griezelen nou inhield. Hij gaat bij meerdere mensen langs en schrikt nog steeds niet. Uiteindelijk gaat hij naar een slot en als hij daar levend en nog steeds niet angstig vandaan komt mag hij trouwen met de dochter van de eigenaar van het slot. Uiteindelijk trouwt hij met haar. Op een ochtend gooit het meisje een emmer water en vissen over hem heen en krijgt de jongen de schrik van zijn leven.

 5. Miranda Barhorst schreef:

  Ik ga dan voor frozen… heb al heel wat jaren gevochten voor mijn eigen geluk… en idd een man maakt je sprookje niet altijd compleet
  Als sprookjesfiguur kies ik moana.. sterke veouw die kiest om anderen te helpen en je geslacht maakt niet uit

 6. Marjolein schreef:

  Wat een leuke winactie. Aangezien Belle en het beest uitgesloten is zou ik Aurora willen zijn, omdat het zo’n mooie naam is en slapen erg fijn is.
  Het sprookje dat ik na Belle en het beest het meest bij mij vind passen is De Kleine Zeemeermin. Ik houd van water en net als Ariel verlang ik vaak naar een wereld die niet de mijne is.

 7. Lisa Kievits schreef:

  Wat een super toffe actie dit! Ik waag dolgraag een kansje
  Ik zou heel graag Assepoester willen zijn. Niet zozeer omdat ze alle rotklusjes moet doen, maar ze pure liefde in haar hart heeft. En daarnaast omdat het echt mijn favoriete sprookje is!
  Het sprookjesfiguur was het meeste bij mij past is denk ik Doornroosje. Ik ben echt een slaper en zou het liefst dagenlang slapen. En wakkergekust worden door een prins (mijn vriend dus) vind ik ook niet erg

 8. Nalina de Vendt schreef:

  Wauw wat een super leuke winactir! Dit boek lijkt mij zo gaaf en wie houdt er nou niet van sprookjes? De antwoorden op mijn vragen:
  1. Als ik mocht kiezen dan zou ik heel graag wendy (peter pan) willen zijn. Alleen zou ik dan niet de lost boys willen onderhouden haha. Het lijkt mij tot dus ver best gaaf om nog een aantal jaren jong te blijven, ik zou wat langer in neverland blijven dan wendy deed maar zou uiteindelijk wel weer terig gaan.
  2. Ik zou gaan voor sneeuwwitje. Sneeuwwitje vind ik echt heel stoer en ik zou ook wel zo stoer willen zijn. Daarnaast slaapt zik een tijdje en hou ik ook echt van slapen en dan word zij wakker gekust door een knappe prins, nou wie wat dat noj niet? Dat zou ik wel helemaal geweldig vinden ald ik in dat sprookje zat.

 9. nakita schreef:

  cinderella omdat ik altijd voor mensen heb gezorgd en nu na een bijna 19 jaar het tijd is om voor mezelf te gaan en daar ben ik op dit moment mee bezig al heeft het zo zijn tegenslagen (schoentje kwijt bijv :p) Ik zit mezelf vaak genoeg in de weg omdat ik nog aardig wat moet leren maar met ups en downs lukt het wel!

 10. Michelle Love schreef:

  Ik zou Sneeuwittje willen zijn. Wat zou het gaaf zijn om met 7 dwergen te wonen! Het meest rare was vooral als alles te klein voor je is
  Ik lijk het meest op Aurora. Ik hou van slapen en het is supergaaf om wakkergekust te worden door een knappe prins!

 11. Joyce schreef:

  Ik zou kiezen voor belle, omdat ik ook enorm van boeken houd maar ook omdat het een geweldig mooi sprookje is en ware liefde

 12. Ik zou wel Pocahontas willen zijn, het lijkt me heerlijk om af en toe even lekker rebels te zijn.
  Het sprook je Assepoester past denk ik het best bij mij omdat ik van een persoon waar velen niet in geloofden dat ik wat kon worden en goed terecht zou komen, toch goed terecht ben gekomen en alles goed is gekomen met mij.
  Anneke van Dijken onlangs geplaatst…Zoektocht Terug – Marina FolkersMy Profile

 13. Bertine schreef:

  Wat een heerlijke winactie dames!
  Ik zou heel graag eens naar Nooitgedachtland gaan dus ik zou best een tijdje Tinkerbell willen zijn. Zie ik er ook nog een beetje goed uit en kan ik fijn rondvliegen met Peter Pan.
  Het Sprookje dat het best bij me past is denk ik ‘De wolf en de zeven geitjes’. Ik heb hier dan heen zeven kindjes, maar wel twee en zo’n gezellige grote familie in een klein huisje in het bos vind ik super leuk!

 14. Sanne de Waard schreef:

  Ik zou waarschijnlijk de reïncarnatie zijn van Merida in brave, lekker wild en eigenzinnig. En toch het belang van familie niet buiten sluiten. Ik ben zelf ook vrij eigenzinnig en doe wat ik zelf wil. Maar dan wel zonder dat mijn gezin er onder lijd.

 15. Gabriella kolijn schreef:

  Heel simpel Doornroosje laat mij maar lekker slapen tot de knappe prins mij wakker kust. Kan daar helemAal niet mee zitten. Deze past ook helemaal omdat ik echt een slaapkopje ben die nergens wakker van wordt.

 16. Melissa daams schreef:

  Ik zou dan toch wel peter pan willen zijn. Rondvliegen over je eiland, waar het wemelt van de piraten en de zeemeerminnen! En dan ook nog mijn eigen elfje hebben?! Dat lijkt me echt geweldig. Daarbij lijkt het me super om nooit volwassen te hoeven worden! Want wie wil nou volwassen worden en zijn geloof in sprookjes verliezen?! Niemand!
  Ik denk dat ik nu wel het meeste op Aurora lijk, doornroosje dus. Ik ben een echte slaapkop en ik hou van lekker lang uitslapen, vooral om daarna wakker gekust te worden door mijn eigen prins.

 17. Tamara Haagmans schreef:

  Sneeuwwitje
  Ik heb al sinds ik een klein meisje was een fascinatie voor sneeuwwitje en ik heb zelfs voor carnaval een sneeuwwitje jurk…(Ik heb het niet over de barbies, beeldjes, collectors items, verschillende versies van de film, speldjes, en noem het maar op. Als ik het zie, moet ik het hebben. Ik heb zelfs zwart haar, net als zij. Waarom ik haar zou willen zijn? Omdat het dan niet gek is om rond te lopen in die jurk terwijl het géén carnaval is. En omdat die zeven dwergen ook wel erg lief zijn. Ik kan het bewijzen: http://www.tamarahaagmans.nl/persoonlijk/tammy-en-de-zeven-dwergen/ ) Oh ja, en ze is ook mijn favoriete once upon a time heldin!
  Het sprookje dat het meest bij mij past is dan denk ik Doornroosje. Omdat ik echt heeeeeeeel lang kan slapen. Weinig origineel, maar ik wilde hier ook weer sneeuwwitje zeggen en dat is al helemaal niet origineel. Ik hou gewoon echt van sprookjes.

 18. Marcella schreef:

  1) Assepoester. Ik ben een ramp wat betreft schoonmaken. Ik ben benieuwd hoe het is als je dat goed kan. En daarbij; voor 12 uur thuis moeten zijn is voor mij ook geen ramp. Prima: kan ik op tijd weer mijn bed in. En die muisjes en vogeltjes zijn toch ook wel schattig he! Die een prachtige jurk voor mij maken 🙂 met zang en al! En dan heb ok een hele toffe hond: Bruno! Jaaaa ik wil dat!

  2) hmmm welke het beste bij mij past: daar denk ik even over na *liftmuziekje speelt af*… Dan zeg ik toch ‘Hans en grietje’. Vind ik niet zo zeer het leukste sprookje hoor, maar wel het meest passende: ik zou ook snoepen van zo’n lekker snoephuisje als ik deze tegenkom haha! Dus dat past wel bij mij.

 19. Anita te Gussinklo schreef:

  Dan wil ik wel Grietje zijn van Hans & Grietje.
  Een huisje van snoep, wie wil dat nou niet? lekker smullen zei de snoeperd

 20. Hanneke schreef:

  Je maakt het niet makkelijk
  Ik denk dat ik de kleine zeemeermin zou willen zijn.
  Zij verzameld spullen uit de mensenwereld, ik verzamel boeken…
  Al zou elsa, als buitenbeentje, ook prima bij me passen.
  En mijn favoriete sprookje…
  Vroeger vond ik de ijskoningin en het meisje met de zwafelstokjes hele mooie sprookjes.
  Maar het zouden niet de sprookjes zijn waar ik zou willen leven…
  Dan ga ik voor de wereld van Peter Pan.
  Voor altijd jong en genoeg tijd om boeken ye lezen

 21. Chanel van der Rijst schreef:

  Uhmm ik vond het erg lastig omdat ik gelijk belle dacht haha! Maar het sprookje dat het meest bij me past is raponsje oftwel rapunzel. Dit omdat mijn moeder me het liefst ook in een toren op wil sluiten haha! Daarnaast ben ik ook creatief en hou ik natuurlijk van lezen, je dromen volgen zoals ze doet probeer ik ook te doen. Daarnaast had ik vroeger mega lang haha.

  Wie ik zou willen zijn hmm dan toch cinderella. Omdat ze heel hard werkt maar aan het einde beloont wordt. Ze heeft daarnaast mega toffe jurken Het is ook een mooie les dat na alles het echt goed komt en hopelijk is dat in het echte leven ook. (Merida van brave zou ik nog liever willen zijn maar dat is geen officieel sprookje volgens mij, maar omdat ze stoer is en voor haar zelf op komt vind ik er echt geweldig! Ze is heerlijk anders dan normaal wat ik geweldig vind.)

 22. Lisette schreef:

  Ik denk Mulan, omdat ze staat voor haar eigen principes en vecht voor haar land en haar familie vooral haar vader! En ze is een bad ass aziatische heldin ook al is ze technisch gezien niet van koninklijke bloede 🙂

 23. Janine Kooij schreef:

  Ik ga dan toch tegen de regels inspelen aangezien ik dan Belle zou zijn.
  Nooit heb ik naar Beauty and the Beast en gedacht ik wil die boeken dus mijn reden is totaal anders.

  Belle is een buitenbeentje, wil zo graag meer van de wereld zien en kijkt naar het innerlijke en niet naar de buitenkant van iemand. Ook doet ze alles voor de mensen van wie ze houd en dat past precies bij mij.

 24. Saphira schreef:

  Wat een leuke winactie

  Ik lijk het meest op Assepoester. Waarom, zij heeft bijna net zo een leven al mij gehad.
  Ik zou zelfs als haar terug willen komen omdat ze veel mee maakt en een sterk persoon is en na verloop van tijd op der potjes terecht komt en na alles toch haar goedheid behoud.

 25. Chardonay schreef:

  Evil queen (het liefst van once upon a time Regina)
  Waarom? Nou dan heb ik ten eerste magie, ten tweede ben ik onwijs sterk en is bijna iedereen bang voor mij. Oh en ik wou dat ik er als haar uit kon zien…
  Heb je haar jurken gezien! Ik wil haar garderobe!
  Wat ook bij ons overeenkomt is dat mensen altijd al hun mening over ons klaar hebben liggen. Altijd die vooroordelen 🙁

  Ik zou echt zo graag the evil queen willen zijn.

 26. sabrina schreef:

  1) tinkerbell
  2)pocahontas
  en nu dus de waarom nou hierom dus 1) tinkerbell is een geweldige knutselelfje en zelf hou ik ook van knutselen maar daarnaast wilt ze anderen helpen en is ze helemaal weg van de natuur en ik als biologe in spe die gek op knutselen is zou het dus erg leuk vinden om de reïncarnatie van haar te zijn.
  2) pocahontas is 1 met de natuur en heeft duidelijk een eigen wil en een sterke mening ze heeft veel over voor haar vrijheid en de liefde en zo ben ik ook er zijn dus veel overeenkomsten. En bij 1) en 2) is er een voorliefde voor dieren wat bij mij vooropstaat naast mijn boeken

 27. Cynthia schreef:

  Ik zou graag Alice willen zijn omdat ze altijd te gekke avonturen beleeft! Ik vind Snow White uit once upon a time wel bij mij passen. ze is net als ik soms onzeker maar heel vaak ook zeker van zich zelf en is altijd bereid om iedereen die hulp nodig heeft bij te staan en zeker haar family. ook de band die ze met haar dochter en man en kleinzoon heeft vind ik bij mij passen. ook heeft ze regina vergeven wat ze allemaal gedaan heeft en ik ben er net zo een die ook altijd iedereen alles vergeeft

 28. Anne schreef:

  1.Ik denk dat ik een reïncarnatie van Rapunzel zou zijn. Doordat ik enig kind ben ben ik ook vaak gedwongen geweest om mezelf alleen te vermaken. Ik teken, schilder, lees en bak graag.
  2. Daardoor past Rapunzel ook het beste bij mij, maar als kind was ik helemaal weg van Assepoester. Zingende muizen!

 29. Mirjam schreef:

  Ik zou graag Tinkerbell zijn, ze is zo’n leuk elfje. Plus dan dan ik vliegen en naar Neverland gaan 🙂 En ik denk dat ik het meeste op Rapunzel lijk (omdat Belle niet mag). Rapunzel is een beetje onhandig en awkward, en daar kan ik me wel in vinden.

 30. Bernadette lugies schreef:

  1. Als ik en reïncarnatie zou zijn, dan zou ik Merida (Brave) willen zijn. Ze is stoer, eigenwijs, red zichzelf prima alleen en kan boogschieten (iets wat ik graag nog een keer zou willen leren).
  2. Ik denk dat Simba (Lion King) het beste bij me past. Opgegroeid met normen en waarden. Ik spreek op tegen mensen als iets me niet zint en neem anderen, die het niet kunnen, in bescherming.

 31. Arwen schreef:

  1) ik zou de incarnatie zijn van de kleine zeemeermin en dat weet ik al van kinds af. Ariël voelde zich nooit thuis waar ze woonde en voelde dat er “meer” was voor haar dan dit bestaan. Ik was als kind ook zo’n buitenbeentje. Ariël vond haar thuis bij de mensen, ik voelde me écht thuiskomen in Nieuw Zeeland. Ik zou ook veel geven om terug te gaan.

  2) Hoewel Moana het logische sprookje lijkt is Frozen voor mij het sprookje dat op mijn lijf geschreven staat. Dit om een erg persoonlijke redenen die ik niet online kan plaatsen. De link is echter zo sterk dat ik wel wil zeggen dat het erg moeilijk was hem op te merken.
  Als ik bij Moana een verklaring moet geven; Moana is een sprookje over een meisje in Polynesië, een plek die mijn hart heeft. Maar het gaat ook over een impulsieve meid die nadien beseft dat ze minder stoer is dan ze dacht. Ik kan zelf erg impulsief reageren maar heb eigenlijk een klein hartje.

 32. Marianne Schon schreef:

  Ik zou Malificent willen zijn want dat vind ik een cool karakter. Alice in wonderland zou het beste bij mij passen want daar waan ik me als ik eem boek lees!

 33. kelly schreef:

  Jasmine. Vliegen op een tapijt lijkt me geweldig.

  Ariël de zeemeermin. Ze leeft beetje in haar wereld en zo ben ik ook als ik lees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: