♥ The Indie Awards ♥

Van Simone Lucchesi kreeg ik een e-mailtje over The Indie Awards! Dat word een waar feestje! Hoe je iemand kan nomineren lees je in deze post! indie awards

The Indie Awards zijn een initiatief van Simone Lucchesi (The Black Sheep Indie) en Sanne Hillemans (Sunny Hill Books). The Indie Awards zijn in het leven geroepen om het harde werken van indie-auteurs (auteurs die niet aangesloten zijn bij een uitgeverij) te belonen en ze in het zonnetje te zetten. Er zal een jaarlijks terugkerend evenement plaatsvinden in de vorm van een Awardshow.

The Indie Awards bestaan uit juryprijzen (een driekoppige jury bepaalt de top drie – de shortlist – en kiest een winnaar) en publieksprijzen (lezers mogen stemmen op alle deelnemers). Klik hier voor alle categorieën.

De uitreiking van The Indie Awards
vindt plaats op 14 april 2018 in Amsterdam.
Schrijf het in je agenda!

(Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.)

De kaartverkoop zal van start gaan op 1 februari 2018 en er zijn maximaal 200 kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij!

Deze eerste editie van de jaarlijks terugkerende Indie Awards wil je absoluut niet missen!

VOORWAARDEN

Het boek moet (voor het eerst) zijn verschenen tussen 1 januari 2017 en 31 december 2017. Heruitgaven zijn uitgesloten van deelname.
Het boek moet een ISBN nummer hebben.
Er moet een e-book van de titel zijn.
Het boek moet in eigen beheer uitgegeven zijn. De auteur moet zelf beschikken over de exclusieve rechten van de uitgave.
Het boek moet (oorspronkelijk) in de Nederlandse taal geschreven zijn.
Het boek mag geen taal- of spelfouten bevatten.
Boeken in het genre non-fictie zijn uitgesloten van deelname.

PROCEDURE

Nominatiesuggesties kunnen tussen 1 november 2017 en 30 november 2017 ingestuurd worden.
Van deze aanmeldingen wordt een longlist gemaakt, die bestaat uit alle boeken die voldoen aan de voorwaarden. Auteurs worden hiervan op de hoogte gebracht.
In de maanden die daarop volgen zal een driekoppige jury zich buigen over de aanmeldingen. Daaruit volgt de shortlist (drie boeken per categorie).
Voor de publieksprijzen kan de hele maand februari gestemd worden op de boeken uit de longlist.
Tijdens het evenement worden de winnaars bekend gemaakt.

LONGLIST

Begin december wordt de longlist bekend gemaakt. Deze bestaat uit alle titels die aangemeld zijn en voldoen aan de voorwaarden van The Indie Awards. Aanmeldingen mogen tussen 1 november 2017 en 30 november 2017 ingestuurd worden. Met alle auteurs van boeken op de longlist wordt contact opgenomen, met een verzoek om informatie en een digitaal exemplaar van het aangemelde boek.

SHORTLIST

De shortlist bestaat uit drie titels per categorie. Deze titels worden geselecteerd door de jury en worden half maart op de website gepubliceerd. De shortlist voor de publieksprijzen wordt gebaseerd op de drie titels met de meeste stemmen.

PRIJZEN

De winnaar van een categorie ontvangt een daadwerkelijke award tijdens de awardshow in april. Daarnaast krijgen alle winnaars stickers waarop staat dat ze een prijs gewonnen hebben, die ze op het betreffende boek kunnen plakken. Ook krijgen ze hiervan een digitaal bestand.

Naast deze fysieke prijzen, ontvangt de indie-auteur eeuwige roem.

Jij gaat toch zeker ook stemmen!

zeik maatschappij

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Leuk dat je dit initiatief aan de aandacht brengt, ik ben hier eigenlijk nog helemaal niet bekend mee. Ik ga snel een kijkje nemen op de website, want dit klinkt wel erg tof!