♥ Wonderland is Jarig ♥

Een blog waar ik 5 jaar geleden op oudjaar avond mee begon…. Nog niet online… dat durfde ik nog niet! Op 19 januari besloot ik de stap toch te zetten, ik drukte op publiceren en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee!

Nou ja, met die betreffende recensie wellicht niet 😉

Want de afgelopen 5 jaar is er veel veranderd!

Niet alleen aan het uiterlijk van de blog maar ook zeker aan de inhoud!

Ik had 5 jaar geleden nooit verwacht dat ik nu nog steeds zou bloggen en al helemaal niet dat zoveel van jullie naar Wonderland toe zouden komen!

Ik wil het hier toch ook even aanhalen hoe geweldig blij ik met jullie ben!

Elke maand komen er rond de 7000 mensjes, waaronder jij, naar mijn Wonderland toe! Wanneer er swaps aangekondigd worden groeien die maand getallen zelfs uit tot over de 9000 mensjes per maand!

In 2019 in totaal 93.062 mensjes ♥

Dat is iets wat ik gewoon niet kan bevatten…. dat voelt gewoon zo groots en mijn Wonderlandje is maar zo klein ♥

Hiep Hiep Hoera Wonderland bestaat 5 jaar!

En zoals elk jaar heb ik een “klein” vragenlijstje hier op de blog waar ik antwoord op geef en natuurlijk de jaarlijkse enquête! Kom je meekijken?

Hoelang bestaat je blog?

Vandaag 5 jaar geleden kwam hij voor het ‘echhie’ online! Ongelooflijk he!

Op welk punt denk je dat je stopt met bloggen?

Geen idee? Soms denk ik wel eens aan stoppen maar ik mis het altijd wanneer ik even geen tijd heb om te bloggen! Waarschijnlijk blijft Wonderland dus altijd bestaan! Af en toe ga ik wel een vakantie inplannen voor de rust en zodat het geen ‘moetje’ word maar gewoon leuk blijft!

Wat is het beste aan bloggen?

Het beste aan bloggen? Lekker mijn ei kwijt kunnen, mijn mening delen over alle mooie boekjes! Uitgevers die me geweldige juweeltjes toesturen!

De lieve mensen die ik heb leren kennen de afgelopen 5 jaar, sommige online en sommige zelfs in real life!

En natuurlijk is het super leuk dat er mensen naar mijn gebrabbel komen kijken ♥ en nog leuker wanneer ze een reactie achterlaten 😉 #hinthinthint

Echt mensen, ik word zo happy de peppy als jullie een berichtje achterlaten! Het hoeft geen boekwerk te zijn maar gewoon iets kort maakt me al blij!

Wat is het ergste aan bloggen?

De dikkere billen 😉 eerlijk is eerlijk, als ik achter het scherm zit staat er altijd wel een schaaltje met iets naast… op het moment dat ik dit typ kijk ik heel schuldbewust naar de zak cheese union chips die ik net tevoorschijn toverde… ik ga hem even ruilen voor een appeltje…

Hoe lang duurt het om foto’s te zoeken/creëren die je wilt gebruiken?

Oh mensen… in de winter is het tragisch! Haha! Maar gelukkig heb ik een grote liefde voor gifjes!

Wie is mijn ultieme Bookcrush Hunkiepie?

2016 – Oh sjiezus… weet je als we dan toch alle gruwelijke waarheden op tafel gooien… Wij Bookbabes zijn gewoon echt sloeries… 
Nee Nee nu niet de beledigde onschuldige heilige gaan uithangen… Ik bedoel maar, zegt de term Cookie je iets?!?!  Want serieus Mr. Daemon Black word me met man en macht opgedrongen, foto’s, filmpjes…. (I ain’t complaining) En dan heb ik het nog niet eens gehad over de male bookcrushes pagina of de insta groep vol sexy dudes…. Om dus terug te komen op de vraag…. Ik heb een mega harem aan BOOKHUNKIEPIES….

2020 – Ja doei… ik heb inmiddels echt hele harems hoor!

Welke auteur wil je op je blog?

Ik wil zoveel mogelijk verschillende auteurs op mijn recensie lijstje hebben staan!  Ik denk dat ik al aardig op weg ben 😉 qua interviews lijkt het me wel tof om er wat vaker te posten!

Hoe lang duurt het voor jou om een post voor te bereiden?

Meestal plan ik een uurtje of twee in waarop ik gewoon zie hoe lang er dingen uit mijn vingers komen! Soms ben na een uurtje wel klaar en heb ik echt een blanco hoofd! Andere dagen kijk ik op de klok en is het opeens midden in de nacht en gaat de wekker al weer bijna!

Heel verschillend dus!

Wat is jouw gevoel bij de boek/blogger gemeenschap?

Hmmm….. laat ik eens eerlijk zijn! Mijn gevoel is heel erg wisselend! Laten we het er op houden dat de blogwereld soms net het schoolplein is met zijn kliekjes! En ik ben van nature altijd al een heel erg mooi zwart schaapje hahaha! Ik zeg nu eenmaal altijd wat op mijn tong ligt en steek mijn mening niet onder stoelen of tafels als ik vind dat iemand niet eerlijk bezig is of dingen doet die niet zouden moeten!

En eerlijk maakt het me ook nooit zoveel uit wat andere mensen te vertellen hebben over mij 🙂 de mening die men vormt van horen zeggen is namelijk hun verlies 🙂 als je me in het echt kent weet je dat ik door het vuur ga voor de mensen in mijn ‘echte’ leven! En dat ik zo gek ben als een deur en erg gezellig 🙂 #atleastthatswhativebeentold

#confessiontime Soms maak ik de fout om voor de verkeerde mensen door het vuur te gaan…. Ik koester echter geen wrok….. wat in het verleden ligt blijft in het verleden! Leven is te kort voor zulke gekkigheid! Dus ik behandel ieder zoals diegene mij behandeld, eerlijk toch? 😉

Ik blijf wel bij deze mening.

Wat denk je dat je moet doen om een ​​succesvolle blog te krijgen?
Niet succesvol willen zijn maar gewoon lekker je eigen ding doen! Niet bloggen met verwachtingen!

Ik denk dat je een blog moet beginnen om de juiste redenen, voor je plezier!
Meteen uit je hoofd zetten dat je een mega succesvolle blog wilt zijn,
je moet allereerst genieten van het plezier wat je hebt bij het creëren van jouw eigen wereldje.

Dat moet 200% de reden zijn waarom je een blog hebt.

Niet voor een duppie op de eerste rij willen zitten en natuurlijk is het beter goed gejat dan slecht bedacht maar geef dan je eigen draai er aan en de originele poster de credits!

Dat zijn de gouden regels die ik mezelf opleg!

Mijn advies, doe wat jij leuk vind en niet wat perse hot of populair is.. Blijf jezelf, doe wat jij wilt…

Mijn geratel loopt weer uit de hand dus sluit ik dit maffe bericht af!

Ik bedank jou, mijn trouwe (of nieuwe) lezer voor je bezoekje aan Wonderland!

Voor nu sluit ik af met een Hiep Hiep Hoera, op naar het 6 jarig jubileum!

Ik zou het echt geweldig vinden als je mijn enquête hieronder zou willen invullen! Het duurt maar eventjes 🙂

Onder alle invullers die hun naam invullen verloot ik een Bol/Bookdepo/Amazon tegoed van € 25,-!

Je kunt meedoen tot Valentijnsdag ♥ Alvast super bedankt voor het invullen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

28 comments

 1. Leuke enquête en kweet 5 jaar hele prestatie soms zou ik ook graag een blog doen maar te spannend. Ik houd het lekker bij die van jouw.

 2. Hoii Kwante!

  Allereerst gefeliciteerd met je Blog!

  Je doet het super!! Dankje wel voor altijd je leuke eerlijke recensies dat siert je!

  Op naar nog meer swaps recensies bookhunks en natuurlijk netflixseries enz enz

  Liefs Kimberly

 3. Wat lang en knap van je, 5 jaar alweer, gefeliciteerd! ☺️ En grappig om te lezen, wat jij het ergste bij bloggen vind is bij mij andersom. Ik vergeet juist altijd helemaal om te eten wanneer ik foto’s maak of aan het schrijven ben haha! Ik zal de enquête zo ook even invullen
  Dionne onlangs geplaatst…Deze series wil ik uitlezen in 2020My Profile

 4. Van harte gefeliciteerd lieverd!!!! Heerlijk om te lezen en ik ben blij dat ik jou en je blog het afgelopen jaar ontdekt heb! Ik geniet van je Posts maar vooral van je eerlijkheid!!!

 5. Hip Hip Hoera! Proficiat met je houten blogverjaardag. Gek hoe snel dat gaat hé. Ik blijf hier met veel plezier langkomen om jouw Wonderland te bezoeken. Zo meteen eens even nadenken over de vragen van jouw enquete.

 6. Als ik alleen de R neerzet als achternaam weet je wel wie ik ben toch haha
  Gefeliciteerd ! En op naar de volgende 5 jaar <3