17 Favoriete Boeken van 2017

Overal kom je ze nu tegen! De favoriete van 2017! En ook in Wonderland komen er 17 aan bod! Kijk je mee naar mijn lievelingsboeken uit 2017?

Ik vind het super moeilijk om te zeggen wat ik nu het beste boek vond dus is mijn lijst gewoon random door elkaar heen geplaatst!

Door op de titel te drukken kom je bij mijn recensie van het betreffende boek!

Heb je 1 van onderstaande titels nog niet in je bezit? Schaf hem dan gauw aan want ze zijn elke cent waard!

Ik begin met mijn favoriete jeugdboeken:

 • Serafina en de Zwarte Mantelgriezelbus
  Een kinderboek bomvol moed, liefde, magie en heel veel mysterieuze zaken! Tijdens het lezen val je van de ene twist in de andere en ik ben meermaals door het thuisfront betrapt door zo mee te leven met Serafina dat ik letterlijk tegen haar zat te praten.
  Het perfecte boek voor iedereen ouder dan 8 jaar! Dit is één van de beste kinderboeken die ik las! Het steeg echt boven al mijn verwachtingen uit!
 • Bram en het Zoldermysterie
  Het boek is geweldig voor ook zeker de wat jongere kinderen die van spannende boekjes houden! Het leest eenvoudig weg en heeft verslavende factoren!
 • Griezelbus
  De Griezelbus is denk ik voor iedereen, die zichzelf geen kind meer voelt, jeugdsentiment!

Gevolgd door de young adult favorieten:

 • Caraval of Het Zwarte Hart
  Ik heb echt niks dan liefde voor dit fantastische soms bloedstollende, fantasy verhaal vol magie! Het Zwarte Hart heeft me betoverd en ik kon het gewoon niet neerleggen! Stephanie heeft een prachtige schrijfstijl en ze creëert een wereld vol magie die zo beeldend beschreven word dat je het gewoon voor je ziet.
 • The Royals – Verleiding
  De Royals maken je kapot… accurater kan die tekst op de cover niet! Alles in één is wat ik je kan beloven met dit boek! Want alles waar je van kan houden zit er in! Er zit drama in, zowel op school als in het dagelijks leven en verleden. Er zitten geweldige badboys in, echte gentlemans maar ook echte klootzakken!!! Valse vriendinnen en meiden die toch anders zijn dan je dacht. Qua verhaal doet het ook niks niet onder voor een New adult met wat jongere personages! Op de achterzijde prijkt dan ook het kijkwijzer symbool met de voetjes! Lezen (en vol op genieten) dus vanaf 16 jaar!!!!
 • Het Geheugenboekde vergiftigde gave
  Ik heb na het dicht slaan van dit boek, en vooral die laatste bladzijden, met zoveel gevoelens voor me uit zitten staren! Allerlei emoties kwamen voorbij en als je dat als auteur voor elkaar krijgt schrijf je sterke verhalen! Wees niet bang om dit boek te lezen! Ja, het is af en toe ontzettend zielig maar geloof me dat je er het leven nog meer door gaat waarderen!
 • Een Fakkel tegen het Duister
  Met volle teugen genieten van ontzettende spanning! Het tempo waarmee ik dit boek doorlas was weer absurd! Elke vrije minuut riep dit boek me en ik kon wel huilen als ik geen tijd had om hem de welverdiende aandacht te geven!
 • Diabolic
  Nul komma nada verwachtingen, ontzettend veel leesgenot! Kon elk boek maar deze geweldige leeservaring bieden!
 • Warcross
  Echt geniaal vind ik dit verhaal! Een boek dat met het uitlezen er voor zorgt dat je met andere over de plots gaat discussiëren? Echt compleet geweldig!
 • S.T.A.G.S.
  Wat een duister maar verrukkelijk boek, een absolute pageturner!
 • De Vergiftigde Gave
  Dit boek is een geweldig fantasy verhaal dat in het begin wat langzaam op gang komt! Als je het niet te snel op zij legt zul je al gauw tal van plottwisten tegen komen in een fascinerende wereld die op het einde maakt dat je uitkijkt naar boek twee!

Dan mijn favoriete Romans en New Adults:

 • Tweestrijd
  Ik weet dat veel mensen een boek al niet oppakken omdat het hint naar een driehoeksverhouding maar deze MOET je oppakken! Het is zo ontzettend goed! En die cliffhanger!!! Je weet dat het een goed boek is wanneer je aan het lezen bent en het steeds dunner wordende stukje achterkant in je handen hebt en bij jezelf denkt: ‘Dit kan nooit genoeg zijn papier meer zijn om alles uit de doeken te doen!!!!zeven zussen
 • Mannenjacht
  Ontzettend sterk in elkaar gedraaid. Hoewel je op een gegeven moment wel de wat en wie antwoorden hebt, heb je tot op het eind totaal geen idee hoe! Vanaf bladzijde één tot het dichtslaan van het boek heb ik geboeid zitten lezen, zonder in de gaten te hebben dat het al diep in de nacht liep! Als een boek je zo vast zuigt dat je niks meer merkt van je omgeving is het zijn 5 sterren meer dan waard!
 • De Zeven Zussen
  Een zoektocht door heden en verleden die je niet in de koude kleren gaat zitten! Momenten vol hoop, liefde en tegenslagen die je samen met Maia beleeft zorgen ervoor dat dit boek je vastgrijpt en niet meer los laat.
 • Onverwacht
  Rebecca Yarros schrijft boeken die je in één ruk uitleest maar niet uit wilt lezen! Haar boeken zijn zo goed dat je niet wilt dat er een einde aan komt! Deze boeken zijn echt puur liefde voor mij, ook al zat ik met een pijnlijk hart, dikke rode ogen en een snotneus na het lezen! Ze tilt je op en laat je daarna keihard neerkomen, een wervelende achtbaan is niks vergeleken met het lezen van Yarros haar Flight & Glory serie!

En als laatste mijn favoriete Engelstalige boeken:

 • There Is Someone Inside Your House
  Als je naast Scream ook van Riverdale houdt is dit boek een aanrader voor je! Een heerlijke zoektocht naar een patroon van de moordenaar en steeds meer nieuwe dingen ontdekken…. Ik hou echt van dit soort boeken!
 • Obsidian
  Echt een absolute aanrader! Ik heb medelijden met ons dutchies dat deze reeks niet vertaald word! Jennifer L. Armentrout weet echt hoe je verslavend leesmateriaal moet schrijven!

Dat waren mijn lievelingetjes voor 2017!

Hoeveel van deze juweeltjes las jij al, en wat is jouw favoriete boek dat je las in 2017?

Let me know down below!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 comments

 1. Mooi lijstje. De Griezelbus was vroeger een van mijn favoriete boeken, ik zou hem graag nog een keer lezen 🙂 Zelf vond ik Caraval ook echt een heel goed boek <3 Ik kan niet wachten totdat deel 2 uitkomt. Ik ben nog steeds erg benieuwd naar The Royals en Warcross staat ook nog hoog op mijn wishlist. Mijn favoriete boeken uit 2017 waren denk ik A List of Cages, Moxie, The Hate U Give, The Wrath and The Dawn en Turtles All The Way Down.

 2. Mooi lijstje!

  Ik heb zoveel goede boeken gelezen in 2017, dus ik heb meerdere artikels geschreven want maar 17 boeken kiezen was onmogelijk. Ik las al meer dan 17 5-sterren boeken in 2017 haha en dan nog eens giga veel 4 sterren boeken. dus ik heb ze allemaal even vernoemd xD Moet nu alleen nog de 3sterren en minder boeken-post afmaken.

  Wordt hoog tijd nu dat je verder gaat met Lux 😛 En het laatste boek van Flight & Glory!!
  Melissa’s Bookworld onlangs geplaatst…| Wrap Up | December 2017My Profile