3 x | What to Watch Weekend

Ik heb weer flink wat films gezien de afgelopen 3 weken! Deze week deel ik mijn mening over de 3 van de  films die ik bekeek!

Ik doe dit jaar een Movie Challenge en ik heb al 29 films gezien voor mijn doel van 50 films ♥ Ik denk dat deze challenge me wel gaat lukken! Mocht je willen weten welke films ik allemaal keek dit jaar kun je altijd even hier gluren!

3 X | What to Watch Weekend

Guardians of the Galaxy vol.23 X | What to Watch Weekend

Verenigde Staten | Actie | Sciencefiction | 137 minuten

Geregisseerd door James Gunn met Chris Pratt, Zoe Saldana en Dave Bautista.

‘Guardians of the Galaxy Vol. 2’ zet de avonturen van het team voort terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en schieten hen gedurende de reis te hulp.

Niet achterover in je stoel vallen maar ik ging naar deze film zonder dat ik deel 1 zag!

Ik heb meestal niet echt een klik met films als deze… of nou ja, het hele Star Wars achtige zeg maar!

Mijn uk wou deze film echter zien omdat ze baby Groot zo leuk vond in de trailer dus gingen wij toch met haar mee naar de bioscoop! En ik moet zeggen dat ik de film erg leuk vond! Op sommige stukjes echt ontzettend melig maar wel heel erg vermakelijk. Ik zat tussen echte fans die compleet stuk gingen tijdens deze film en dat maakte de belevenis nog een stukje groter!

Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik deel 1 nu wel wil zien maar het niet kon linken aan Marvel. Voor mij is Marvel toch echt Thor en de rest, ja natuurlijk is Thor degene die ik noem 😉

Hoewel natuurlijk Chris Pratt ook erg leuk is vond ik het wel wat lastiger om naar een wasbeer en groene meisjes en zo te kijken 🙂

John Wick

Verenigde Staten / Canada / China
Actie / Thriller
101 minuten

geregisseerd door Chad Stahelski
met Keanu Reeves, Adrianne Palicki en Willem Dafoe

De dodelijke instincten van een ex-huurmoordenaar, genaamd John Wick (Keanu Reeves), worden opnieuw aangewakkerd wanneer een crimineel (Alfie Allen) zijn Ford Mustang steelt en daarbij de hond doodt die door zijn overleden vrouw aan hem is overgedragen. Hij volgt de man naar New York, waarbij een maffiabaas (Michael Nyqvist) en tevens de vader van de crimineel, opdracht geeft John Wick uit de weg te ruimen.

Omdat onlangs John Wick 2 in de bioscoop was werd ik ietwat nieuwsgierig. Vroeger was ik echt weg van Keanu in de Matrix tijd dus eerst maar eens deel 1 bekijken.

Ik weet nu al dat ik deel twee niet hoef te zien!

Een bijdehand maffiabaas zoontje dat op zijn dingeling getrapt is en daarom de hond van John dood wanneer hij zijn auto steelt. Meteen een afkeer tegen deze film… Ik heb zo’n gruwelijke rilling als ik het hondje hoor janken en daarna dood zie liggen…

Wat er daarna gebeurd is gewoon ongeloofwaardig, John word namelijk in zijn huis door 2 mensen overmeesterd. Komt bij en veranderd in een soort Terminator die alles en ieder kan killen en ondanks al zijn verwondingen gewoon door kan gaan.

Enige pluspuntje is het einde…. Wanneer hij de pitbull meeneemt en deze zo lekker mee wandelt…. enige pluspunt dus… Ik denk dat deze film echt voor Keanu een immense midlife crisis ego trip is… Kan me zelfs niet voorstellen dat een man denkt ‘Wauw, geweldige actie film!!!’ dus deze mag je laten gaan 😉

Soof

Nederland | Komedie | Romantiek | 100 minuten

Geregisseerd door Antoinette Beumer met Lies Visschedijk, Fedja van Huêt en Dan Karaty.

Soof nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: 3 leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis.

Tot ze zich op een dag afvraagt: “Is this all there is?” Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt.

Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even iemand die haar ziet om wie ze is, zich niet meteen afvraagt wie de kinderen naar hockey brengt en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn.

Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

Nederlandse films zijn het vaak voor mij net niet. Te plat, teveel bloot en teveel seks want hier in ons kikkerland kan dat gewoon!

Vaak vind ik dus de Nederlandse romcoms te plat en te veel van hetzelfde.

Waar ik wel van hou is bijvoorbeeld Gooische vrouwen, lekker veel drama en humor en daar sluit deze film wel lekker op aan! Soof is een beetje vergelijkbaar met Bridget Jones en hoewel alles vrij voorspelbaar is en het acteerwerk niet overal even vlekkeloos is mag je deze toch niet missen.

Al is het alleen om even naar Dan te kijken 🙂

Wat zijn jou recent bekeken films?

Heb je nog aanraders?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments