3 x | What to Watch Weekend

Een beetje een nieuwe insteek 😉 maar verandering van spijs doet lezen toch?

Ik doe dit jaar een Movie Challenge en ik zit op het moment dat ik dit schrijf al op 22 films die ik dit jaar zag. Mocht je willen weten welke kun je altijd even hier gluren!

Het leek me leuk om dus een x aantal keer in de maand een soort wrap up What to Watch te maken met mini recensies van die maand bekeken films!

In deze eerste nieuwe film post ik de volgende films die ik keek in april!

  • De Smurfen en het Verloren Dorp
  • Split
  • Ghost in the Shell

De Smurfen en het Verloren Dorp5 x | what to watch weekend

Verenigde Staten | Animatie | Avontuur | 89 minuten

Met de stemmen van Demi Lovato, Joe Manganiello en Rainn Wilson.

Smurfin trekt er samen met een aantal andere smurfen op uit om een legendarisch smurfendorp te ontdekken voordat de boosaardige tovenaar Gargamel dat doet. Onderweg worden er een een aantal mysteries rondom de kleine blauwe wezens opgehelderd, waaronder: zijn er ook smurfen in een andere kleur? Zijn hun paddenstoelhuisjes organisch? En waarom zijn er 99 jongens en slechts een meisje?

Ik ging naar deze film met in mijn achterhoofd de vorige smurfen films met “echte mensen”, die voorgaande films vond ik namelijk erg grappig.

Toen de film begon dus ietwat een teleurstelling want het bleek geheel animatie te zijn.

Deze film is zeker leuk voor een middagje met kids maar voor mij was het net of de hippietijd inclusief lsd was losgebarsten op het scherm. Heel erg veel kleur, voor mij echt te veel! En ook teveel vreemdheid in het legendarische smurfendorp.

De humor en alle dingen die misgaan bij Gargamel zijn weer volop aanwezig maar ik werd teveel afgeleid door het overschot aan fantasie waar ik met mijn Wonderlandgehalte niet bij kon komen!

Van lichtgevend groen semitransparant-achtige fluoriserende konijntjes tot oogbal bloemen…. Ik denk niet dat dit is hoe vader Abraham het bedacht!

Kinderen vonden het allemaal wel erg leuk in de zaal, dus ben je een ouder en wil je kind deze film zien? Je bent gewaarschuwd 😉

Split

Verenigde Staten | Thriller | Horror | 116 minuten

Geregisseerd door M. Night Shyamalan met James McAvoy, Anya Taylor-Joy en Betty Buckley

Hoewel Kevin 23 persoonlijkheden kent die zijn vertrouwde psychiater Dr. Fletcher heeft aangetoond, bezit hij er nog een die op het punt staat zich te ontwikkelen en alle andere over te nemen. Wanneer drie tienermeisjes zijn ontvoerd, komt het aan tot een gevecht om te overleven tussen de verschillende persoonlijkheden die in Kevin schuil gaan, alsmede voor iedereen die zich om hem heen bevinden.

Na het zien van de trailer in de bioscoop wist ik niet echt wat ik moest verwachten maar door de regisseur was ik toch wel heel erg benieuwd.

Eerder werk van deze regisseur, zoals The Sixth Sense, Unbreakable, Signs en The Happening, vond ik wel erg goed dus vol goede hoop op naar deze film!

Ik kan je niet goed zeggen wat mijn uiteindelijke mening is…. Soms vond  ik de film op stukjes erg verwarrend maar tegelijkertijd ook echt supergoed! Ik heb echt diepe bewondering voor de acteur die Kevin speelt! Elk van de persoonlijkheden weet hij zo een eigen persoon te geven. Echt uiterst knap!

Deze film is van tijd tot tijd echt griezelig en soms zit je echt op het puntje van je stoel.

Vreemd! Maar wel een aanrader!

Ghost in the Shell3 x | What to Watch Weekend

Verenigde Staten | Sciencefiction | Actie | 107 minuten

Geregisseerd door Rupert Sanders met Scarlett Johansson, Michael Pitt en Takeshi Kitano.

‘Ghost in the Shell’ volgt een unieke hybride cyborg, bekend als de Major, die leiding geeft aan de politie-eenheid Task Force Section 9. Deze eenheid heeft als doel de meest gevaarlijke criminelen en extremisten uit te schakelen. Ze worden vervolgens geconfronteerd met een vijand die het gemunt heeft op Hanka Robotic’s cybertechnologie en deze probeert te vernietigen.

Na het zien van de trailer was ik razend benieuwd! Ik ben fan van Scarlet haar acteerwerk en de trailer zag er geweldig uit.

Helaas vond ik de film maar zo zo…. De eerste 15 minuten werd ik van mijn stoel geblazen en vond ik het geweldig maar daarna werd het best een beetje een domper…. Tegen het einde kwam de spanning wel weer wat terug maar gaf het ook meteen aan dat er wellicht een vervolg komt.

Van mij had dat niet gehoeven, had gewoon film 1 zo goed gemaakt…. Ik hou niet van halfbakken films zodat je er een serie van kunt maken om meer knaakjes te verdienen!

Wat zijn jou recent bekeken films?

Heb je nog aanraders?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.