Shopaholic Exposed | Oktober ’17 en ’18

Elke maand komen er nieuwe boeken binnen in Wonderland! Maar worden die wel braaf gelezen? Je leest het in Shopaholic Exposed!

Bij Candyce en Isabelle, the BookDutchesses, kwam ik een hele leuke post tegen! Hun noemen het Looking back at our Bookhauls! Hierin blikken ze terug naar het jaar ervoor en zien dan of ze de boeken al lazen die ze in die maand perse moesten hebben!

Door hun geïnspireerd gooi ik er een andere naam tegen aan en dus zul je maandelijks naast een book haul ook deze post terug vinden in Wonderland!

Op een schaal van 1 tot 10, hoe erg zal ik me gaan schamen?
Oktober 2017

Kracht van de onyx (Firelight, #3) – Jordan, Sophie
Achter de nevel (Firelight, #2) – Jordan, Sophie
Ziel van vuur (Firelight, #1) – Jordan, Sophie

Tja dat zijn dus echt van die koop impulsen die ik eigenlijk gewoon onder dwang zou moeten houden! Ze zagen er zo cute uit die kleine versies dat ik meteen smolt en ze wou hebben!

Maar lezen… tja, dat deed ik ze nog niet!

Polderglamour – Boom, Daan & Vliet, Stijn van

Ik las dit boekje in één ruk uit en moet zeggen dat de heren toch leuk kunnen schrijven! Ook ben ik benieuwd welke personen hun inspiratie vormden!

Ondanks de overdreven namen in dit boek en het over the top verhaal is het uiteindelijk toch heel vermakelijk! Erg knap dat de heren in 48 uur iets hebben geschreven waarbij ik me na het lezen afvraag hoe het nu verder zou zijn gegaan met Tjibbe en of zijn speciale gast nog ten tonele kwam!

serafina en de kronkelstaf

Serafina en de Kronkelstaf (Serafina #2) – Beatty, Robert

Deze boeken zitten vol met mysterie, moed en vriendschap en dat maakt het ook voor volwassenen een prachtige, spannende reeks om te lezen!

S.T.A.G.S – Bennet, M.A. (E-book)

Wat een duister maar verrukkelijk boek, een absolute pageturner!

Most anticipated is overtroffen door dit verhaal! Ik heb echt genoten. Op sommige stukjes ietwat voorspelbaar maar ik kan je echt aanraden om het te lezen.

Cel 7 (Cel 7 #1) – Drewery, Kerry

Deze manipulatieve pageturner is het eerste boek uit een trilogie, het tweede deel is pas sinds juni 2017 uit en het derde deel verschijnt pas januari 2018.  Uit betrouwbare bronnen heb ik begrepen dat ze al bezig zijn met het tweede deel en zelfs misschien al plannen hebben voor het derde!

Als jij van boeken als Duizend hoog en Fixer hebt genoten is dit boek ook zeker wat voor jou!

Warcross (Warcross, #1), Lu, Marie

Echt geniaal vind ik dit verhaal! Een boek dat met het uitlezen er voor zorgt dat je met andere over de plots gaat discussiëren? Echt compleet geweldig!

Escape Room – Stoffels, Maren

Dit verhaal is als een Rubik kubus en wanneer alle vakjes op hun plaats vallen komt de waarheid boven water in een spannend, explosief einde!

Ik heb nog nooit in een Escape Room gezeten, maar weet wel waar ik aan denk als ik de eerste ga doen!

Als je weg bent van YA thrillers mag je deze niet missen!

Drie wensen – Moriarty, Liane

Hartverwarmend en hartverscheurend, een echte Liane Moriarty!

Hot Mess – Vine, Lucy

Als Hot Mess gevuld zou zijn geweest met alleen de Tinder verhalen en de humor van Ellie was dit echt een vijf sterren recensie geweest!

Vrienden voor het leven – Harrewijn, Astrid

De drie vrienden zijn gaan aanvoelen als mijn vrienden en het is dan ook moeilijk afscheid nemen!

De vijfde brief – Moriarty, Nicola

In dit boek had ik echt het gevoel alsof ik misschien vroeg werk van Liane Moriarty aan het lezen was. De manier waarop je ‘lekker’ word gemaakt met steeds kleine hintjes en ontdekkingen om aan het einde van het boek de puzzel te hebben opgelost is precies hoe Liane ook haar boeken opbouwt. Hoewel Nicola dus zeker aan mijn Moriarty verwachtingen voldeed vond ik het toch jammer dat het qua opbouw veel op elkaar leek.

Vertrouw op mij (Wait for You #6) – Armentrout, Jennifer L.

Vertrouw op mij is een kat en muis spel met de perfecte mix van liefde, drama, romantiek en spanning! Een heerlijk laatste deel van de Wacht op mij serie!

Witte kaarten – Bishop, Anne

Uhhh…. ik kreeg dit deel van een bookbuddie maar kwam er daarna achter dat dit deel 5 was maar ik heb alle andere delen niet eens? Handig he 😉

Oktober 2018

Caraval (Caraval #1) by Stephanie Garber 

Deze recensie schrijven is moeilijk voor mij want ik ben zo enthousiast over dit boek dat ik bang ben dat ik ergens een spoiler laat vallen! Ik ga er dus een niet al te lang verhaal van breien want dit boek moet, ik herhaal MOET, je gewoon lezen als je van fantasy boeken houd!

Perfecte moeder – Molloy, Aimee

Toen ik aan het einde van het boek belande kwam er een nooit verwachte plottwist! Deze blies me echt van mijn sokken en ik waardeer het boek daardoor des te meer!

Fright Night – Stoffels, Maren

Echt ontzettend goed geschreven! Tot op het einde blijft het spannend en blijf je je afvragen wie er nu vermoordt gaat worden en wie de moordenaar is!

Ik kan Fright Night echt aanraden!

Wildcard (Warcross, #2) – Lu, Marie

Ik denk eerlijk dat Warcross beter iets uitgebreider had gekund in plaats van een tweede deel te schrijven.

Het is ingewikkeld – Kock, Kaat De

Echt een feelgood boek eerste klas! Dit boek voelt echt als je next best friend met heerlijke personages. Samen met Esther beleef je haar knotsgekke avonturen die je vliegensvlug uitleest!

Ongelofelijk dat dit haar eerste chicklit roman is! Ik wil meer!

King (King, #1) – Frazier, T.M.

Wauw!! Ik heb zoveel emoties gehad tijdens het lezen van King! Mijn hart is als een rollercoaster heen en weer gegaan! Soms was ik echt kwaad en daarna kon mijn hart opeens gewoon smelten! Tranen heb ik ook gelaten… zowel van woede als verdriet!

Het vreselijke neefje (Mortina, #2) Cantini, Barbara

Het vreselijke neefje is weer gevuld met prachtige bladzijden vol geweldige illustraties ♥

Een verhaal om je dood te lachen (Mortina, #1) Cantini, Barbara

Een prachtig prentenboek over vriendschap. Het verhaal geeft een positieve boodschap over acceptatie en het zien van het goede in anderen, ongeacht hoe verschillend ze zijn.

Mermaid – O’Neill, Louise

Deze hertelling van de Kleine Zeemeermin laat je op sommige bladzijden echt met je ogen stuiteren en je mond openvallen!

Maar het is zo immens goed!!!!

We zijn allemaal speciaal en uniek, net als deze feministische hertelling van één van Disney’s mooiste sprookjes!

Zij en ik – Stone, Nic

Zij en ik heeft de perfecte ingrediënten voor een extreem rollercoaster ritje van gevoelens! Absoluut één van mijn favoriete van dit jaar! Een boek waar iedereen van gaat houden, lees het ♥

Isabella en het spookkasteel (Isabella Maan 6) – Muncaster, Harriet

Ik kan je Isabella en het Spookkasteel (en denk ik dus de hele serie) aanraden als je kind van spannende, maar zoete verhaaltjes houdt! Het verhaal word nergens te eng maar leest wel spannend genoeg weg om het in één keer (voor) te lezen!

Girls of Paper and Fire – Ngan, Natasha

Heb ik niet gelezen! Staat wel op de planken want hij is prachtig! Maar eerlijk is eerlijk Engelse boekjes lees ik niet echt snel….
Die Fairyloot boxen toch maar weer eens gaan nalopen om te kijken welke boeken ik er allemaal nog in heb zitten!

What the Dead Want by Olson, Norah

Voor deze geld dus hetzelfde, Engels boekje! Alleen vroeg ik deze en The Wicked Deep in een swap… tja, weet ook niet wat me soms bezielt.. Ik zou willen dat alles wat ik wou vertaald werd 😉

The Wicked Deep by Ernshaw, Shea

Voor deze geld ook weer hetzelfde, Engels boekje!

Totaal gekocht/gekregen: 31
Totaal gelezen: 23

Ai… ai… ai…. Deze maand zijn het dan ook wel Engelse boekjes maar de Fire light serie is dus echt weer een shopaholic tik geweest!

Die impuls aankopen probeer ik nu dus heel erg tegen te houden!

Ik ben wel heel benieuwd naar de december maanden nu eigenlijk! Ik vrees dat de hoeveelheden erger gaan worden haha!

Heb jij één van deze boeken gelezen, wat vond jij er van?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 comments

 1. Ik vind het wel meevallen met de niet gelezen boeken. Zeker als je het met mijn koopgedrag vergelijkt.
  Van jouw rijtje las ik :
  Girls of paper and fire. Een van mijn favorieten van het jaar.
  Zij en ik was ook een heel fijn boek
  Mermaid vond ik vreselijk
  Warcross en Wildcard las ik allebei met veel plezier en gaf ik daarna aan mijn zoon die ze verslonden heeft.
  Frightnight en Escape room las ik ook. Heel leuk, maar vooral voor een iets jonger publiek dan mijn andere ya.
  Caraval was geweldig, evenals Cel 7
  S.T.A.G.S vond ik ook leuk en de Firelight serie las ik voordat deze lieve boekjes uitkwamen. Fijne serie voor tussendoor

 2. Oeps, ik heb van je lijstje alleen Zij en Ik gelezen, en dat vond ik niet echt zo’n leuk boek… Veel boeken wil ik nog wel lezen, maar iets met too many books, too little time 🙂
  Trouwens, wij van Secrets of the Tales vinden deze reeks erg leuk en vroegen ons af of we hem misschien over mochten nemen op onze blog! Natuurlijk wel met credits 🙂
  Celine onlangs geplaatst…Wrap up oktober 2019My Profile

 3. Oh, ik dacht halverwege het scrollen dat het nog wel meeviel qua ongelezen exemplaren maar blijkbaar zijn het er toch nog een aantal als je ze allemaal optelt. Eigenlijk vraag ik me wel af wat jij van De Anderen-serie van Anne Bishop zou vinden maar je kan natuurlijk niet beginnen met het laatste deel. Dat zou een beetje onhandig zijn. Mijn TBR is onlangs weer wat aangegroeid doordat ik ondermeer de tweede chicklit van Kaat heb gekocht.

  Is zien … ik las de eerste twee van Firelight (maar kwam er vervolgens nooit aan toe om het derde deel te ontlenen bij de bib), S.T.A.G.S., Warcross, Witte kaarten, Caraval, Wildcard, Het is ingewikkeld, The Wicked Deep en The Surface Breaks (Mermaid)