A Day in the Life of Kwante | Yalfest 2017

Wat heb ik er lang naar uitgekeken en wat was ik benieuwd naar hoe het zou zijn ten op zichte van de eerste editie! Kijk je mee naar mijn dag Yalfest?

Heel heel heel erg vroeg in de ochtend op zondagmorgen lig ik al wakker in mijn bed! Yalfest vandaag en ik ben bang dat ik me verslaap! Ik moet vandaag in een trein springen waar mijn vriendin en medeblogger Melissa al in zit en gezien mijn immense ervaring (not) met het openbaar vervoer is dat dusdanig stressvol dat ik al om 4 uur voor het eerst op ben!

Snel even checken of ik mijn boeken klaar had gelegd en mijn powerbank op de lader ligt en weer even terug naar bed!

Om kwart over 6 sta ik dan op om mijn prachtige wallen te gaan verdoezelen en met frisse moed al mijn spullekes bij elkaar te rapen!

Ik rijd lekker op tijd naar het station en zit daar rustig na te denken over het gemak van de NS anno 2017, de NSreisplanner extra app! Mijn kaartje zit gewoon heerlijk in mijn app!

Met dat ik denk kaartje dringt tot mijn hoofd door dat de kaartjes van Melissa en mijzelf voor Yalfest thuis in de televisiekast liggen…………..

STRESS!

Vol gas rijd ik met mijn auto naar huis, blij dat het zondagochtend is en mijn stadje dus nog in uiterst comateuze slaap verkeerd! Vol gas weer terug en op het nippertje red ik mijn eerste trein voor die dag! Rennen over het station naar trein twee waar ik even 3 kwartier kan rusten…………. tijdens het lezen moet ik echter even uitleggen waarom perron 7 naast perron 5 zit aan een wat oudere dame die dit weigert te accepteren want als je telt 1,2,3,4,5… moet er naast perron 5 dus perron 6 liggen en ze moet op 7 overstappen dus dit kan nooit!

Goed na haar te hebben beloofd dat het echt werkelijk waar is en dat ze gewoon een beetje gek doen op dat grote station probeer ik door te lezen terwijl er kinderen rondrennen en mensen over en weer schreeuwen en ik er achter kom dat achteruit rijden en lezen best misselijkmakend is…..

De eerst volgende keer koop ik een 1e klas kaartje 🙂

Dan kom ik aan op het station waar ik zo in de trein van Melissa moet springen, ik haal voor ons een ontbijtje bijyalfest 2017 Starbucks en neem plaats op het perron! Terwijl ik nog wat probeer te lezen komt er wederom een ouder dametje dat toch echt niks begrijpt van het OV…. Blijkbaar zie ik er toch uit als een doorgewinterde OV reiziger 🙂

Ik app met Melissa en spreek af dat zij de trein uitkomt want mijn volgende gele vriend is een hele lange trein en de tijd om in te stappen is niet heel erg lang! Als bij toeval stapt Melis precies uit waar ik sta te wachten en samen veroveren we gauw een plaatsje waar dan het heerlijke kleppen onder genot van een white hot chocolate mocca begint! #LifeisGood

Wanneer het gezellig is gaat de tijd altijd een stuk sneller en dus zijn we binnen no-time op Schiphol! Even zoeken en rennen en we redden op het nippertje de sprinter naar Hoofddorp!

In Hoofddorp staan lieverds Kaylee en Adinda ons al op te wachten! Kaylee is met de auto en dus scheelt ons dat een half uur wachten op nog een bus na 4 treinen 🙂 Wel blijkt het nog een moeilijke opgave om Melissa van het station af te krijgen! Zowel met haar treinkaart als Adinda haar OV kaart krijgen we Melissa niet bevrijd 🙂

Uiteindelijk is er een andere stationganger die ons hysterische gelach en gebrul niet meer kan aanhoren (tja bookbabes in the wild….) en verlost Melissa uit haar gevangenschap met haar OV kaart!

Eind goed al goed 🙂

We proppen ons met al onze spullen in Kaylee haar lieve kleine toetje wat het zo zwaar te verduren heeft dat hij ontzettend veel herrie maakt 🙂

Na een hilarische rit, Kaylee kan erg goed afstanden inschatten 😉 komen we al in een heerlijke stemming aan op Yalfest! Er staat gewoon geen kip bij de deur en dus zijn we super enthousiast! Woehoe lekker vroeg!

Na al het organiseren en tassen herinrichten blijkt dat er dus een hele rij al gearriveerd is………. lekker bezig dames 😉

Kwamen we binnen bleek dat we compleet in de verkeerde rij stonden 🙂 altijd fijn!

Van Do kreeg ik nog een heel leuk boek Knutselen met Jill wat kik bij haar gewonnen had! Meteen een nog zwaardere tas! Toen kwamen Freya en Tim op mijn pad! Na een knuffel van beide kregen we te horen dat we geen bagage mee mochten nemen voor het podium dus hupsakee terug naar de auto om daar alle ballast te dumpen 🙂

Eenmaal terug naar binnen was het gluren bij de standjes en natuurlijk kon ik me niet inhouden bij Celebrate Books!

Voor € 10,- kreeg je een geweldige tas en mocht je 3 goodies uitzoeken!

Ik koos voor de mooie kaart want Wonderland 😉 Nog een kleine totebag voor mijn boeken! De andere die ik al kreeg in een box word namelijk goed gebruikt om mijn boekjes veilig te vervoeren! En als laatste koos ik een OV-kaart houder met fan-art van Mave Barrow uit Red Queen! Niet dat ik nu een OV fanaat ben maar ik hou van pasjehouder dingetjes…. #MadasaHatter

Daarnaast kocht ik ook de Bookstagram Cards set! En ik heb hem al in gebruik genomen zoals je in mijn Insta feed kunt zien 🙂

Hartstikke handig dus en heel leuk om te hebben!

Na het snelle rondneuzen is het al tijd voor de auteursinterviews en het was echt genieten!

Vorig jaar was er bij binnenkomst al geen plek om te zitten voor mij en mijn mede bookwurmen, dit jaar werden we een prachtige zaal ingetroond! Super luxe en allemaal goed zicht op de auteurs!

Heel wat anders dan boven staan en op een tv-tje te kijken naar wat er beneden je gebeurd!

Alle auteurs gaan zo leuk in op de vragen die hun gesteld worden en vooral Lesley is zo ontzettend humoristisch!

Een paar keer krijg ik gewoon bijna de slappe lach van haar! Haar beste tip als je een slechte dag hebt? Gaan schrijven en wat karakters gaan vermoorden 🙂

v.l.n.r. Amy Ewing, Lesley Livingston, David Arnold, Gena Showalter, Donna Freitas, Megan Shepherd, Veronica Rossi & Victor Dixen

Ik vind het super om te horen dat Donna Freitas gewoon een heel #Unplugged leven leid! Geen social media niks! En zo vertellen ze dan ook dat wanneer ze gaan schrijven de wifi echt wel uitgaat omdat ze anders verdwaalt in de wereld van online shopping. De ene auteur leeft in een spookhuis en de andere auteur loopt de hele dag in de pyjama!

Weer een ander komt nooit de deur uit tenzij het een lunch met andere auteurs is en Gena kruipt het liefst op bed waar ze omringt word door al haar honden die dan heerlijk liggen te stinken.

Wanneer Victor aan het woord kwam kon ik enkel zwijmelen! Ik ben al groot fan van zijn boeken en zijn super spontane reacties op social media maar hem dan Engels horen praten met dat geweldige Franse accent…. nou swoeshhhhhh….. I’m a sucker for French accents!

Gewoonweg genieten is het als je je favoriete auteurs heerlijk simpel hoort praten over hun leven, dan merk je weer dat hun ook gewoon mens zijn al sta je met knikkende knietjes bij ze als ze je boek signeren en jij halve lariekoek uit je mond laat sijpelen….

Wat me toch stiekem een beetje jaloers maakt op de Engelse lezers en de Franse lezers? Dat er wat dingetjes verloren gaan bij het vertalen!

Zo vertelde Gena dat de woordgrap seven eight nine, of wel seven ate nine in het Nederlands niet te vertalen is en vertelde Victor dat in het Frans Leonor word vergeleken met een luipaard door haar moedervlekken, in het Nederlands vergelijken we haar met een leeuw door haar manen 🙂

Ik zou eigenlijk wel alle boeken dubbel willen lezen 🙂 maar het liefst lees ik Nederlands…. Dat gaat me gewoon het lekkerst af!

Ook de mensen die vragen konden stellen aan de auteurs deden dat dit jaar op een super manier! Waar er vorig jaar een microfoon van beneden naar boven doorgegeven moest worden vloog er dit jaar een catchbox door de zaal 🙂 dat alleen is natuurlijk al hilarisch 🙂

Lekker Melissa pesten die een foto probeerde te maken van haar lootje 🙂

Ik kan niet anders zeggen dan dat het echt geweldig was! Van mij had het nog wel uren mogen duren want mede door de geweldige theater zaal en de magische achtergrond leek het eerder of ik naar een cabaretier aan het kijken was!

Toen volgde het loten en helaas pindakaas met onze nummers hadden we geen prijs!

Wel vonden we dat het publiek wat matigjes reageerden op het winnen van zulke geweldige prijzen!

Wij als heuse fangirls hadden waarschijnlijk de hele zaal op zijn kop gezet met ons gegil wanneer wij zouden winnen 🙂

Dan houd het helaas toch op en krijgen we bij het verlaten van de zaal allemaal een goodiebag! Hier gluurden we niet in want we wouden het echt als verrassing houden 🙂

Snel vluchten Melis en ik richting toiletten en botsen daar zowat tegen de auteurs aan 🙂 best een awkward momentje als je met een paar van je favo auteurs op het toilet staat 🙂

Tijd om te lunchen! Weten jullie nog dat ik vorig jaar zei dat we een schoollunch pakketje kregen 🙂

Beste ARC ever!

Nou jongens dit jaar heeft de organisatie het super goed geregeld! Heerlijke vers belegde broodjes, fruitsalades, gewone salades, saucijzenbroodjes, soepen, vegetarische paninis noem het maar op! Genieten dus!

Wij als groepje van vier hadden het geluk dat we meteen konden gaan zitten om te eten en dus terwijl iedereen aan het shoppen was aten wij heerlijk onze lunch! Toen iedereen in de rij stond om te eten gingen wij shoppen 🙂

Halverwege kwam ik Jessie tegen en na een knuffel wist ik al meteen dat ik naar de arc stand moest want ik moest en
zou de ARC van Best of Ya hebben!

Dit geweldige boek komt pas 30 mei uit en ik heb hem nu gewoon al! Ik kan niet wachten om hem open te slaan want ik kijk hier al zo lang naar uit!!!!

Meteen in de rij gekropen daarna voor het signeren en we staan gewoon met een heel klein clubje voor het podium!

Als eerste laat ik Gena mijn boek signeren en ze neemt zo de tijd voor je! Super natuurlijk want de rij is nog heel mini!

Super leuk gevuld zoals je op de foto’s kunt zien! Echt wat worden we weer verwend!

Meteen ren ik samen met Melissa het podium af want als het zo snel gaat had ik van alle andere auteurs ook boeken mee kunnen nemen!

Ik koos twee boeken omdat ik gedacht had dat het super lange rijen zouden zijn!

Ik vond Lesley echter zo ontzettend leuk dat ik haar boek dan maar dubbel kocht om hem toch gesigneerd te hebben!

Na deze signeersessies is het bijna tijd voor de workshop maar door het slechte slapen en alle drukte begint er een heel
vervelende migraine te sluimeren, ook Melissa, Adinda en Kaylee zijn een beetje moe al en dus besluiten we om de workshop over te slaan en even te relaxen in het cafe! Hebben we mooi tijd om in de goodiebag te gluren!

BESTE BESLISSING OOIT!!!!!!!!!!

Opeens loopt daar namelijk mijn nieuwe boekheldin! Zomaar in het wild!

En ook dit zat in de goodiebag!

En zo heerlijk  als ik Lesley op het podium vond, ik vind haar nu nog geweldiger! Beveiliging en Crew worden gewoon weggewuifd, ze vermaakt zich prima met ons!

We hebben gewoon een heerlijk onderonsje met zijn vijfjes! We kletsen over van alles en nog wat en leren haar nog wat scheldwoorden, dit wou ze namelijk erg graag 🙂

Omdat ze het zo gezellig vind met ons deelt ze een geheimpje over boek 2! We mogen niks verklappen maar hij is GE-WEL-DIG!

Na zeker een kwartier heerlijk gekletst te hebben moet ze zich weer gaan melden en vraagt ze om een groepsknuffel! Echt een super heerlijk mens!

Signeerronde twee dient zich aan en ik sluit meteen aan bij Victor, stiekem heb ik een author crush op hem 😉

Hij is zo ontzettend spontaan naar zijn fans! Hij krabbelt een super leuk berichtje in mijn boek en daarna heb ik alles gesigneerd wat ik bij me had!

Voor Willemijn die achter de stand van Celebrate Books staat duiken we met zijn alle weer de rijen in om haar boeken te laten signeren. En dan komt er aan deze geweldige dag helaas weer een eind! Aan de ene kant jammer dat we geen avond kaart hadden gekocht maar wel wijsheid want stiekem zijn we alle vier helemaal op!

Na vogelen waar we onze ledematen moesten laten in de auto (we kochten ons helemaal niet suf) volgde voor mij en Melissa weer een overstap reisje met de NS. Samen even in Utrecht een hapje gegeten en toen doodmoe ieder onze eigen laatste twee treintjes in!

Ik wil alle uitgevers en iedereen die er aan mee heeft gewerkt om dit zo’n succes te maken hartelijk bedanken!

Yalfest 2017 was een super gaaf feest!

Ik heb genoten van echt alles! Heb weer allemaal bekenden gezien en heerlijk gekletst….. van mij mag er volgende week weer een nieuwe editie komen!

6 reacties

 1. Adinda schreef:

  Het was zó onwijs gezellig met jullie !
  Super leuk verslag van een geweldige dag!

 2. Annabel schreef:

  Wat een super leuk verslag! Net als jij had ik ook wel meer boeken mee willen nemen als ik geweten had dat dit zo makkelijk ging!
  Annabel onlangs geplaatst…Hoera: De winnaars zijn bekendMy Profile

 3. zwartraafje schreef:

  Zo leuk om jouw verslag te lezen. Ik was al snel aan het glimlachen. Zelf word ik immers ook heel vaak aangesproken op het station of aan de bushalte door mensen die er even niet meer aan uit kunnen. Van die vergeten tickets zou ik dan weer in de stress schieten. Al een geluk dat je zo vroeg vertrokken was en dus nog voldoende tijd had om heen en weer te rijden. Het lijkt me een heerlijke maar ontzettend vermoeiende (en dus voor mij niet haalbare dag). Op zo’n moment vind ik het steeds erg jammer dat ik niet gewoon kan verdwijnselen zoals de leerlingen van Hogwarts. Dat zou super handig zijn om af en toe ook eens offline met jullie af te spreken.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Jamie in 30 minuten – Jamie OliverMy Profile

 4. Fijn om lezen, zo ben ik er toch ook precies een beetje geweest ;-). Zijn de meeste YA schrijvers aanwezig in het fantasy genre? Ik lees ook wel graag YA maar geen fantasy dus vraag ik me af of dit event wel iets voor mij is. Al zou ik alleen al gaan voor de totebags en bookmarks. Oh ik heb Eén van ons liegt (One of Us is Lying) in het Engels al gelezen en ik vond hem héél goed. Heel meeslepende karakters, je leeft helemaal mee! Veel leesplezier!

 5. Sylvia schreef:

  Heerlijk geschreven en leuk om het zo mee te maken! Veel nagenietplezier!

 6. Wat was het overall een heeeeerlijke dag (als ik die stomme NS poortjes niet meetel en mijn moeheid enz haha)!! Sowieso vond ik de organisatie inderdaad echt heel erg goed. Maar het was natuurlijk heerlijk om jou en de andere bookbuddies allemaal te zien en de auteurs… fsjughdfhgbdhfvhbvk. Enige waar ik ook echt van baal is dat ik bv. van de auteurs maar 1 boek bij me had. Als ik had geweten dat het tijd technisch gezien haalbaar was om opnieuw aan te sluiten in de rijen, had ik sowieso al van Gena meer meegenomen hihi. Maar oké.. we hebben ze ontmoet en dat was gewoon echt AMAZINGGG!!! Kijk nu ook al enorm uit naar yalfest2018!
  melissasbookworld onlangs geplaatst…| BLOGISH ITEM | ENGELSTALIGE RELEASES – MEI 2017My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: