A day in the life of… | Zeik maatschappij?

Op de avond dat ik dit tik ben ik moe, moe van drama! Waarom zeikt iedereen over alles? Zijn we dan echt niet meer dan één grote zeik maatschappij?

Ik heb net afschuwelijk nieuws te horen gekregen en zoek afleiding op social media….

De ene onzin boodschap na de andere vliegt me voorbij! Op elk social media platform zit wel een internetheld of heldin die denkt dat ze met hun boodschap de wereld verbeteren.

Een spreekwoord dat me continue in het hoofd springt als ik op social media zit is “De beste stuurlui staan aan wal!”

Ondertussen verbeteren ze niet de wereld maar roepen ze op tot nog veel meer internethelden… En hoort het internet niet informatief en entertainend te zijn?

Iedereen denkt maar alles beter te weten dan een ander en het enige wat je nog ziet is betweterij en diversiteit drama! En in een wereld waar de helft van vergaat door natuurrampen en er dagelijks gevaar dreigt door mensen die andere niet accepteren lijkt het me zo prettig als iedereen eens ophield met zeuren!

Boeken hebben niet genoeg, vul maar in: homo’s | lesbiennes | verschillende culturen | verschillende etniciteit

(weet je bijvoorbeeld hoe lang ik nu heb nagedacht hoe ik moet aanduiden dat ik bedoel buitenlandse mensen? Omdat ik bang ben dat mensen over dat woord vallen en me uitmaken voor racist?)   

Als een auteur iets niet in een boek stopt is er drama? Maar waarom? Waarom mag deze auteur niet lekker schrijven wat hij/zij wil? Waarom moeten wij bepalen wat er in dat boekt thuis hoort? Dan schrijven we toch ons eigen boek?

Als ik een boek wil schrijven met daarin 10 zwarte zwanen krijg ik gezeur… waarom zijn al die zwanen zwart? Maar schrijf ik over 10 witte zwanen krijg ik gezeur want waarom zijn al die zwanen wit?

Als ik 1 van deze boeken zou schrijven zou ik dus met de grond gelijk worden gemaakt en me gedwongen voelen om voortaan 5 zwarte en 5 witte zwanen te nemen….. terwijl het over de koeien gaat in het weiland naast het meer met de zwanen!

Als een bedrijf een leuke box samenstelt met goodies en dan word afgemaakt? Want hun promoten een vrouw als powervrouw die racist is en pro slavernij!!!

Of keren we even allemaal terug naar de normale wereld en zeggen we “Oh ja dat FANTASY boek was echt goed!!!!” als we die goodies zien?

Is de auteur een racistische slavendrijver omdat ze dit personage verzon? Zijn wij racistische slavendrijvers als we deze goodie gaaf vinden omdat hij ons doet denken aan een GE-WEL-DIG boek?

Vond jij deze goodie niet leuk? Prima, dat kan! Maar waarom er een ophef van maken zodat de helft van het kuddevolk dat de mens is er in meegaat?

Waarom dit bedrijf in een kwaad daglicht stellen? Zeggen dat je ze nu misschien wel gaat boycotten? Oproepen tot onrust en wellicht een bedrijf ten gronde richten dat elke dag keihard werkt voor ons? Zodat wij als klein Nederlands landje gevuld met boekwurmen geen faillissement aan ons broek krijgen door de verzendkosten van andere buitenlandse boxen?

Waarom als ik zeg dat ik al dit gedoe onzin vind ben ik racist of discriminerend? Al ben je pimpelpaars met gele stipjes en heb je drie ogen en 5 handen en val je op een geit, nog zal ik je accepteren en met respect behandelen als jij dat ook bij mij doet!

Dat is wat de mens moet leren, acceptatie en respect!

Zo zat ik een tijd terug de prachtige krullen van een meisje van rond de 20 te bewonderen en werd er meteen geroepen “Wat kijk jij zo naar mij racist…” Al sputterend vertelde ik haar zelf ook van buitenlandse afkomst te zijn en echt niet racistisch naar haar keek…. Terwijl ik dit tegen haar zei bedacht ik me dat ook dit weer klinkklare hokjes onzin is, want ik heb verdorie het recht om te kijken waar ik wil ongeacht mijn afkomst!

En weet je wat wij als ‘grote’ mensen (lees: of vanaf het moment dat we denken dat we een grote mond op het internet kunnen hebben) veroorzaken met al dit gezeur? We geven het door aan de volgende generatie die dus net zoveel (als het niet meer is) gezeur gaan geven!

Want om maar iets op te noemen wat ook helemaal ‘hip’ is om over te zeuren: kleding kopen, dat moet tegenwoordig gender neutraal!

Maar mijn kind heb ik nooit horen zeggen dat ze iets niet wou, zij keek niet naar de grote letters boven aan de wand waarop stond Boys of Girls! Zij liep naar een kledingstuk en vroeg me of ze dit ‘asseblief’ mocht hebben! “Isse mooi!”

Zelfs nu als groter kind loopt ze door de hele winkel te struinen! Ongeacht welk bordje er hangt!

En weet je mensen daar komt het: Ik koop het!!!! Want zij vind het mooi!

Maar dan heb je van die zeik mensen en die zeggen: “Nee schatje, dat is van de jongetjes afdeling!” Waarop het meisje denkt dat ze die kleding niet mooi mag vinden omdat zij geen jongetje is!

Kinderen zien geen problemen tot volwassene ze er op duiden!

Net als dat haar klasgenootje als Spiderman naar school kwam met de carnaval! Ja het is een meisje, maar zij wou Spiderman zijn! HEERLIJK!!!

Wat ik tegen mijn kind zeg is:

Wees gelukkig, dat is het enige wat belangrijk is!

En mensen, je kan niet gelukkig zijn als je altijd in een negatieve spiraal van gezeik zit!

Dus zie je, wij als grote mensen moeten in die oh zo belangrijke voorbeeldrol kruipen! Wees een prachtmens en laat je kind kiezen wat hij/zij wil…

Wie wil er nu elke dag opstaan en zich afvragen wat de wereld er wel niet van moet vinden wat je hebt aangetrokken? Niemand! Maar is het daardoor nodig om labels te verwijderen? Vind ik niet!

Het enige wat nodig is is een grote dreun op het hoofd van elk mens dat in hokjes denkt!

Ik ben moe van al het gezeur want je schiet er niks mee op!

Zeurt de ene kant over zwarte piet dan zeurt de andere kant over de blanke vla, zeurt de ene kant over het aanduiden van Boys en Girls kanten dan zeurt de andere helft over het verwijderen van deze labels.

Accepteer alles en iedereen om je heen als levend medemens, behandel een ieder met het respect dat jij ook wilt krijgen en geniet verdorie van je leven want niet één dag is je met zekerheid gegeven!!

Maak van de (online) wereld een betere plaats en begin daarmee bij jezelf!

zeik maatschappij

6 reacties

 1. Kaylee van Wijk schreef:

  Super geschreven, en zo waar! Er wordt echt veel te veel gezeken over zoveel onzin. Leef en laat leven, heb gewoon respect voor elkaar en elkanders keuze!

 2. Adinda Smit schreef:

  AMEN

 3. Annabel schreef:

  Ik heb dit echt met tranen in mijn ogen zitten lezen. Super mooi geschreven en zo waar! Ik als mama van een blond meisje met blauwe ogen durf soms niet te zeggen hoe prachtig ik het vind. Hoe trots ik ben op haar oerhollandse uiterlijk. Misschien stom, maar het is wel zo. Een dikke pluim dat je dit geschreven hebt!
  Annabel onlangs geplaatst…Writers CommunityMy Profile

 4. zwartraafje schreef:

  De discussie(s) online zijn weer even aan me voorbij gegaan maar ik ben het wel eens met de belangrijkste boodschap van dit artikel. Het zou beter zijn mocht iedereen elkaar appreciëren zoals hij/zij is zonder dat daarvoor speciale regeltjes moeten worden uitgewerkt. Ook af en toe wat minder snel veronderstellingen doen en mensen veroordelen zonder dat men het volledige verhaal kent zou het zowel online als offline een pak aangenamer maken.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #103My Profile

 5. Larissa schreef:

  Heel herkenbaar hoor. Mooi geschreven ook! *knuffel* Het is een lastige situatie. Tegenwoordig heeft iedereen een mening en op het veilige internet durven we dat zeker wel te uiten.
  Met mijn tweede blog ben ik actief in een ander genre en daar is ook al jaren gezeik over vanalles en nog wat. Vaak wordt van de meest onbenullige dingen een groot probleem van gemaakt. En zeg nu eerlijk, sommige mensen hebben echt niets beters te doen met hun leven of dag dan de hele tijd op internet hun mening en gal spuien.

  Het beste wat ik voor mezelf heb gedaan is iedereen verwijderen (van de andere FB die ik heb voor dat blog) die zeikt, gemeen is of pest of alleen maar ruzie zoekt. Het geeft enorm veel rustig. Ook heb ik de regel voor mezelf opgesteld om niet in discussie te gaan met onbekende (en soms ook bekende) mensen over sex, religie en politiek. Of gewoonweg niet reageren. Het geeft enorm veel rustig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: