A Day in the Life of Kwante | A Shocking Self Reflection

Shockerend? Ja zeker! Zelf sloeg ik bijna steil achterover en verkeerde ik enkele minuten in complete shock! Dit bericht mag enkel gelezen worden door echte boeken fans! (Niet door echtgenoten of vriendjes!)

Zoals jullie in mijn Monthly Monday volgende week kunnen lezen koos ik een boek dat ik al een hele tijd geleden kocht! Ik dook daarna eens in de archieven en besloot te gaan kijken wat ik jaarlijks zoal uitgeef aan boeken bij de grote blauwe meneer!

DIT HAD IK NOOIT MOETEN DOEN!

Hou dus in je achterhoofd dat dit enkel is wat ik online bij Bol kocht…. dus geen boekenkraam, geen boekenfestijn, geen andere online boekenwinkels en ook niet alle keren dat ik impuls aankopen doe bij de lokale Bruna of boekhandel!

Aanschouw mijn choquerende tijdlijn πŸ˜‰

2006


Ik begon in augustus 2006 met kopen bij de dikke blauwe meneer!

Ik kocht dat jaar 14 boeken met een totaalbedrag van € 157,35 daar zaten onder andere de Gossip Girl boeken bij!

2007


Over het hele jaar kocht ik voor € 317,51 aan boeken! Dat klinkt als een hele buit maar het waren helaas maar 25 boeken! Ik kocht in dat jaar onder andere de hilarische serie van Louise Rennison (Angus, Thongs and Perfect Snogging) maar ook kwamen er weer nieuwe boeken met wicca (magie) uit! Zo kocht ik ook het boek Nachtmerries zijn blauw en Het lot van Willowmere!

2008


Dit jaar was er een stop op kopen bij de dikke blauwe meneer want ik ging trouwen πŸ™‚

2009


Langzaamaan begon het weer te kriebelen en door mijn grote liefde voor vampieren en drama boekjes kocht ik toch weer voor € 226.15 aan boeken bij Bol! Hiervoor had ik 18 boekjes waaronder natuurlijk Twilight maar ook de eerste uitgaven van Pretty Little Liars!

2010


Dit jaar nam de vampier gekte toe en kwamen er steeds meer van dit soort boeken uit! Ik scoorde voor
€ 374.77 aan boeken en had hiermee een buit van 24 boeken! Daar zaten The Vampire Diaries bij en ook de Het huis van de Nacht serie begon vorm te nemen in mijn prive bieb!

2011


Verder in de ban dus kocht ik onder andere de True Blood boeken! In totaal scoorde ik dit jaar best laag! Ik kocht het hele jaar maar 7 boeken voor € 104.10!

2012


Ook in dit jaar was ik niet al te druk met lezen. Ik kocht maar 11 boeken voor € 139.60! Ik maakte voornamelijk bestaande series wat completer. Destijds was ik daar erg braaf in! Niet meer kopen dan wat ik las en vooral series compleet houden!

2013 en 2014


Ik kocht helemaal NIKS bij Bol! Kun je het geloven? Door wat mindere tijden raakte ik de lust om te lezen compleet kwijt! Ik had nog wat boeken in de kast staan die ik uitlas maar verder raakte ik meer in de ban van films kijken en tv series!

2015


Dit is het jaar waar het compleet misging πŸ˜‰ Ik startte na een moeilijke periode een blog op om lekker van me af te kunnen schrijven en waar doet een boekenwurm dat dan over? Juist boekjes!

Maar dan kom je terecht in de BOOKBLOG COMMUNITY en tja……….. dan is het einde zoek πŸ™‚

Ik durf het haast niet te zeggen maar ik kocht dat jaar 64 boeken….. voor…..

Klik hier > € 1054,37!!!!! < en schrik niet!

Dat is toch niet normaal!!!!!!!!!!

Maar ik moet wel zeggen dat ik dat jaar bijvoorbeeld de Vertrouw me reeks kocht van Tahereh Mafi, elke hardcover zijn geld waard! De Blood of Eden box werd ook aangeschaft en de heerlijk dikke After boeken waren ook van de partij!

Toch hoop ik met heel mijn hart dat dit niet gelezen word door mijn hub…..

2016


Oke…. stiekem durf ik ook dit weer niet toe te geven! Mensen die in mijn Whatsapp groepjes zitten weten dat dit jaar financieel niet zo jofel was door heel veel tegenslagen met onze auto’s en een echtgenoot die waanzinnige boetes maakte!

Toch kocht ik in 2016 weer 59 boeken bij mijn blauwe vriend!

Dit jaar kocht ik onder andere Het boek van Tess, Geestverwanten, Gevarenzone en de heerlijke Calendar Girl boeken!

Wil je weten wat de schade was? Foei krijg het alweer benauwd als ik zo denk aan de totaal som bij Bol!

€ 858,86 aan boekjes weer……

2017


En dan zijn we aangekomen bij dit jaar! Dit jaar heb ik nog niet veel bij de dikke blauwe meneer gekocht!

Pas 14 boeken met een totale aanschafprijs van €  159.87 dus dat is voor online shoppen heel braaf!!!

Ik kocht dit jaar onder andere Eeuwig samen, Eerste leven en 9 November!

En dan komen we aan bij het eindoordeel!

Ik kocht verspreid over 6 jaar namelijk voor € 1319,48 aan boeken!

De afgelopen 2 en een half jaar kocht ik voor € 2073,10 aan boeken!!!!!!

Dus de afgelopen 8 en een half jaar dat ik klant bij Bol ben kocht ik in totaal voor € 3392,58 maar liefst 236 boeken…..

En dat klinkt ergens uhmmm best duur? Whahaha!

Toch is het gemiddeld maar € 15,- per boek! Wat kan ik zeggen, ik heb best een dure hobby!!!!

En godzijdank bewaar ik niet alle bonnetjes van boeken die ik niet online koop! Bedankt Bol.com voor het zo goed bijhouden van mijn geschiedenis, ik hoop dat mijn man nooit mijn wachtwoord raad!

Ben jij ook net zo’n schandvlek als ik als het op boeken kopen aankomt?

Ik daag je uit om op te tellen wat jouw totale aanschafprijs is bij Bol.com, enkel boeken, en dat hieronder achter te laten!

Shocking Self Reflection

I DUBBEL DARE YOU!!!!

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

25 reacties

 1. Isabelle schreef:

  Het valt me alles mee! In 2010 deed ik m’n eerste bestelling en in totaal besteedde ik sindsdien €557,24 bij Bol aan boeken. Best netjes toch?
  Isabelle onlangs geplaatst…BLOGTOUR || Het Eos-project – Mirjam MousMy Profile

 2. Annabel schreef:

  Euhm……..deze sla ik even over anders ga ik huilen haha. Ik denk dat ik jou totaal in ga halen
  Annabel onlangs geplaatst…De week van een boekenwormMy Profile

 3. Sientje schreef:

  Hoi hoi. Ik hou het nu sinds twee jaar ook bij en zit momenteel voor 2017 aan 352€, goed voor zo’n 29 boeken waaronder een mooie variatie tussen thrillers en young-adult.
  Ik verschrik er eigenlijk niet van, ik reserveer elke maand €50,00 om boeken te kopen (ieder zijn hobby hΓ©) en mijn man is op de hoogte en ziet er geen probleem in zolang ik mijn koopwoede op deze manier een beetje onder controle kan houden.
  Dus wat mij betreft ga ik niet buitensporig uit de bocht en kan ik rustig verder gaan op deze flow van goed plannen wat wanneer te kopen, afwachten en uiteraard naar aanbiedingen speuren om zoveel mogelijk boeken met zo weinig mogelijk geld aan te schaffen.
  Groetjes Sientje.

  • Hihi mijn man las de post en kwam niet bij van het lachen! Hij heeft nooit in de gaten gehad dat ik zoveel boekjes koop! Hij vind het ook niet erg ik heb geen andere dure hobby’s of koopverslavingen dus mijn boekjes gunt hij mij πŸ™‚ dat ik echter zoveel ongelezen boeken heb vind hij zonde en als niet lezer begrijpt hij het hebben van een tbr niet πŸ™‚

 4. Cindy schreef:

  Voor dit jaar zit ik op €386,89 + dan nog wat los gekocht is en bij Amazon, oeps

 5. Do schreef:

  Haha wat een leuke post en best wel herkenbaar.. (oeps). Zelf koop ik niet zo heel erg veel bij Bol, dus eerlijk gezegd zou ik het niet weten :$
  Do onlangs geplaatst…Mijn Funko Wishlist My Profile

 6. Suzanne schreef:

  Ik heb even geteld, en alleen aan boeken voor mezelf (dus exclusief cadeautjes voor andere en schoolboeken) heb ik sinds 2012 €283,64 uitgegeven bij bol.com. Maar ik gebruik ook vaker andere webshops.

 7. Marleen schreef:

  Haha wat leuk om te lezen! Ik ben ook eens gaan rekenen en heb sinds 2011 673,61 eurootjes uitgegeven aan fysieke boeken (ik heb de ebooks dan niet meegerekend) en dat aan 51 boeken. Het valt me op zich nog wel mee eigenlijk, ik had verwacht dat de schade groter zou zijn, ha!
  Marleen onlangs geplaatst…Stilte – Mia SheridanMy Profile

 8. Silke schreef:

  Ik zit dit jaar alleen al aan 652 Euro. .. zegt dat genoeg.

 9. Aniek schreef:

  Oei! Dat was griezelig om te doen! €346,84 in 2017 alleen al bij Bol.. Dan te bedenken dat er een grote boekenwinkel naast de AH bij mij ligt, waar ik ook geregeld binnenloop.. Ik moet eerlijk zeggen dat jouw blogpost en alle reacties hierboven mij wel een “aaaah johhhh, ik ben niet de enige”-gevoel geeft… Wat de pijn toch weer verzacht. Want ik ben met alle aankopen als een kind zo blij.
  Stiekem erg genoten van jouw blogpost. Leuk om het op deze manier te bespreken. Ik hoop dat alle reacties hetzelfde gevoel bij jou oproept!! Dank voor het delen <33
  Aniek onlangs geplaatst…7 tips die ik gebruik tijdens het schrijvenMy Profile

 10. Annemieke schreef:

  Hmm nee bedankt. Ik hou dit jaar wel in totaal bij wat ik uitgeef aan boeken, dus niet alleen bij die totale blauwe meneer. Maar dat wil ik nog niet toegeven, ja. πŸ˜‰ Maar wel fijn om te lezen want dan weet ik in ieder geval dat ik niet de enige ben. πŸ˜‰
  Annemieke onlangs geplaatst…Deventer Book Market 2017 With a Book HaulMy Profile

 11. zwartraafje schreef:

  Haha, best wel confronterend hΓ© zo’n overzichtelijk lijstje met cijfers en aantallen. Zelf hou ik al jaren een huishoudboek bij. De laatste jaren hou ik apart bij hoeveel geld ik aan boeken spendeer en blijkbaar ben ik daar nog vrij braaf in. Ik koop immers niet meer boeken dan dat ik cadeaugeld krijg voor mijn verjaardag -en kerst. Op die manier hoef ik me nooit schuldig te voelen want ik wil schuldgevoelens op boekenvlak echt wel vermijden. Ik weet dat de volgende optie voor jou niet haalbaar is maar bij mij helpt het wel dat ik soms geluk heb bij de Kringloopwinkel. Ook het ruilen van boeken met vriendinnen Γ©n het online rondsnuffelen zorgt ervoor dat ik soms boeken op de kop kan tikken voor een heel mooi prijsje. Gelukkig maar want anders zou het bedrag hier ook al snel de hoogte in gaan.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Hip Hip Hoera! Een verjaardags-enqueteMy Profile

  • Haha, het is heel confronterend! Maar ik voel me eigen iets minder schuldig omdat mijn hub hier er veel duurdere hobby’s op na houd, veel bekeuringen binnen sleept en nogal van merkkleding houdt! Maar ik moet wel zeggen dat ik dit jaar wat selectiever ben geworden met kopen! Niet meer alles kopen wat uit komt maar enkel wat me echt heel interessant lijkt! Ik wil mijn tbr graag lager krijgen dus ga binnenkort ook een unhaul doen πŸ™‚ boeken die ik kocht en waarvan ik denk dat ik ze echt niet meer ga lezen gaan dan in de verkoop en wat ik niet verkoop komt op de giveaway stapel!

   Maar elke keer dat ik boven kom en de bieb zie ben ik wel heel trots op al mijn parels en juweeltjes!

   • zwartraafje schreef:

    Dat heb ik dus ook. De laatste jaren koop ik minder boeken als vroeger (vooral bij het boekenfestijn hou ik me nu heel erg in). Enkel nog wanneer ik vrijwel 100% zeker ben dat ik een boek later zal willen herlezen. Ondertussen zijn er ook al heel wat boeken om diezelfde reden uit mijn kasten verdwenen zodat ik nu echt iedere keer verliefd naar mijn kasten sta te staren vermits ze gevuld zijn met boeken die ik allemaal geweldig vind (of waarvan ik dat denk vermits ik ze nog niet allemaal heb kunnen lezen).
    zwartraafje onlangs geplaatst…2017: Shelfies #6My Profile

    • De boekenfestijnen laat ik inmiddels aan mij voorbij gaan! Ik merk dat ik daar mijn mand vol gooi met boeken die goedkoop zijn en ‘misschien’ wel lees! Dat vind ik zo zonde, dan staan inderdaad mijn kasten vol met ‘misschien’ ga ik ze lezen boeken!

     Ik wil binnenkort ook mijn kasten gaan uitdunnen, de boeken die ik echt niet meer ga lezen wil ik dan echt gaan uitzoeken!

 1. 3 november 2017

  […] I can’t tell you how OFTEN I kept putting publishing this article off, LOL. My bestie Kwante in wonderland wrote an article a while back in which she showed her book buying stats. She dared me to do the same…Β But when I started checking out my buying stats, I got less […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: