A Day in the Life of Kwante | Liefde voor bloggen?

Bloggen, op elke hoek van het internet vind je een blogger! En weet je waarom? Omdat je niet anders kan dan liefde hebben voor bloggen! 

Toen ik bijna drie jaar geleden begon met bloggen had ik nooit gedacht echt een ‘boekblogger’ te worden!

Ik had een nare periode achter de rug en begon een blog om bezig te zijn! Ik zocht afleiding in het van me afkrabbelen! Zo krabbelde ik wat dagboekachtige verhaaltjes neer, schreef ik over films die ik las en boeken die ik kocht…. Tot ik merkte dat ik het steeds leuker vond om over boeken en films te krabbelen! Ik ben natuurlijk wel al mijn hele leven een immense boekenworm!

Ik kroop de wijde wereld van het internet op en vond daar mensen met allemaal dezelfde interesses als ik!

En voor iemand die liever thuis zit op de bank met een boek en een kop thee was dat echt een uitkomst! Contact met heel veel mensen zonder uit je veilige bubbel te hoeven gaan!

De mensen die ik heb ontmoet zijn absoluut ongelooflijk. Vrienden die ik nooit zou hebben gekend, plaatsen waar ik nooit was gekomen als ik geen blog had gehad.

Bloggen is daarom voor mij meer dan alleen maar posts over boeken plaatsen! Het is een uitlaat voor mij om mijn (soms) meest gekke en mijn meest belachelijke gedachten te delen. En er komen mensen naar mijn gekke posts kijken!

Bloggen heeft me creatiever gemaakt! Als je kijkt naar de eerste posts die ik schreef, als ook de eerste recensies dan denk je bij jezelf “Mens stop maar weer met schrijven.” 😉  Het heeft me dus zeker een betere ‘schrijver’ gemaakt. Honderden blog posts hebben daar bij geholpen.

Maar niet alleen creatiever met schrijven! Ook foto’s maken begint steeds meer terrein te winnen bij mij! Ik heb altijd al een liefde voor foto’s maken gehad, word altijd liefkozend een Japanse toerist genoemd omdat ik altijd als we de deur uit gaan plaatjes schiet van echt van alles!

Door het bloggen krijg ik wel het verlangen om zelf te gaan leren betere en mooiere foto’s te maken!

De kansen die ik tot nu heb gekregen omdat ik een blogger ben, zijn nog steeds te gek voor mij. Het blijft me verbazen wat een ‘lucky bastard’ ik ben met de boeken die ik krijg en de interviews die ik mag doen.

Maar die kansen zijn niet wat me het meest doet houden van bloggen!

De reacties van mensen wel! Een van mijn favoriete dingen aan mijn blog zijn de reacties op een post. Wanneer ik een reactie lees, krijg ik een grote glimlach op mijn gezicht en maakt het mijn hele dag. Kleine krabbels betekenen heel erg veel, dus ik wil graag een grote dank je wel zeggen aan iedereen die mijn blog leest en leuke reacties achterlaat.

Ook vind ik het ontzettend tof dat mijn Wonderland community steeds groter groeit! Zo organiseer ik dit jaar voor de derde keer een Secret Santa (helaas is de inschrijving al gesloten) en als ik kijk dat ik gewoon zo’n leuke groep vreemde mensen heb verzameld, die met elkaar zo veel plezier hebben in onze gezamenlijke boekenliefde word ik gewoon elke dag weer een beetje gelukkiger mede dankzij mijn blog ♥

Dus daar heb je het, mijn liefde voor bloggen!

Ik had nog wel veel langer door kunnen ratelen maar dan had je vast niet tot hier gekomen 😉

Ben jij ook een blogger, of een lezer? Waarom hou jij van bloggen, of blogs lezen?

Let me know!

zeik maatschappij

2 reacties

  1. Amanda schreef:

    Ja zelf ook boekenblogger. Hou er ook zeer van vooral de liefde van de andere lezers toe maae ook auteurs en uitgeverijen die blij met je zijn. Om wie je bent en waarvoor je het doet.

  2. zwartraafje schreef:

    Eigenlijk zijn het exact de dingen die jij hier opnoemt die ervoor zorgen dat ik zelf ook zoveel van het bloggen hou. Het is niet dat ik nooit buiten kom maar door mijn slechte gezondheid zit ik wel vrij vaak alleen thuis. Het bloggerswereldje én dan vooral het ontdekken van mensen die net als ik van boeken houden of van één van mijn andere interesses was dan ook een geweldige ontdekking voor me. Van thuis uit kwam ik in contact met mensen waar ik leeservaringen mee kon uitwisselen. Tips uit delen, fangirlen, … het kon plots allemaal. Het duurde eventjes vooraleer ik de community echt ontdekte. Ik heb vrijlang gewoon zitten bloggen zonder die interactie maar het werd plots tien keer leuker zodra die reacties en vriendschappen erbij kwamen.
    zwartraafje onlangs geplaatst…Tosti & Toast – Fern GreenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: