Anonymous Bookaholics

Untitled14

Wat is AB?
‘Anonymous Bookaholics’ is een gemeenschap van bookwurmen die hun ervaringen met elkaar delen over ons gemeenschappelijk probleem: Bibliophilism, een verslaving aan boeken.

Om duidelijk te maken hoe erg ik lijd aan Bibliophilism beantwoord ik hieronder voor jullie de 10 Bookaholic vragen!

Misschien herkennen sommige van jullie het wel, er zijn twee varianten!

De eerste is wanneer je een boekhandel inloopt en naar al die mooie covers kijkt tot je opeens een nieuw juweeltje spot! Je gaat gauw naar de kassa zodat het engeltje op je schouder je niet kan ompraten! Terwijl je afrekent vraagt de mevrouw achter de kassa: “Is het een cadeautje?” en meteen begint het duiveltje op je schouder te gniffelen en antwoord je met “Ja zeker, voor mezelf!” Zodra je dan de winkel uitloopt heb je een dubbel gevoel, één kant voelt zich euforisch! Yes weer een nieuw juweeltje! De andere kant (dat engeltje) kijkt sip voor zich uit terwijl ze zucht: “Ja je hebt een kast vol nieuwe juweeltjes…..”

En de tweede variant, online shoppen! Ik zeg het je dat is waar het misgaat! Je gluurt lekker rond op internet, je mag niet naar Bol want je hebt nog zat juweeltjes staan! Terwijl je lekker rondsnuffelt kom je terecht bij medebloggers en wat zie je daar? Oh leuk een nieuwe bookhaul! En kijk wat handig zeg, een partnerplugin van Bol….

En dan gaat het mis!

Je voegt het artikel toe aan je mandje, want tja die recensie was wel goed… en eigenlijk wil je hem nu ook zsm lezen….

Dilemma want 1 boekje betaal je verzendkosten… Nou dan kan ik maar beter nog een boekje kopen want dan scheelt dat weer…. Zodra je op de bestelling bevestigen knop drukt voel je je schuldig… tot je een mail krijgt die bevestigd dat je pakket eraan komt!!!!

Dan lig je vol ongeduld te wachten voor de brievenbus en te mopperen op de bezorger omdat tussen 11u en 18u altijd na 18u word en je dus de hele dag bij de deur hebt gezeten voor niks!

Dan gaat de deurbel, je grist het pakket uit zijn handen en tadaaaaaaaaaaa JUWEELTJES!!!

Dus hoe voel ik me als ik boeken koop?
EUFORISCH!!!

Ik koop sowieso elke maand wel een boek…. Het aantal boeken per maand verschilt nogal…
Neem gerust even een kijkje bij mijn Bookhauls, ik durf daar zelf niet te gaan tellen 😉

Lastige keuze dit want zoals je kan zien bij de eerste vraag doe ik het beide. Als ik dan moet kiezen ga ik voor boekhandel omdat ik dan het boek meteen in handen heb, onbeschadigd en wel. Als je online shopt duurt het zowiezo minimaal één dag voor je ze in huis hebt en kan je juweeltje beschadigd zijn geraakt bij de post!

Ja die heb ik zeker, de Kinderboekenwinkel vind ik een ontzettend warme en gezellige winkel en Het Colofon heeft een lekker ruim aanbod aan YA! Van de zomer wil ik eens wat nieuwe boekwinkels gaan ontdekken!

Eigenlijk heb ik dit pas twee keer gedaan. Mijn TBR stapel heeft een keurige hoogte dus ik kan altijd wel het geduld opbrengen om te wachten tot een boek uit is en hem dan te bestellen. Limited editions reserveer ik wel altijd!

Nou ik ben al anderhalf jaar gestopt met roken en dus verantwoord ik mijn boekverslaving door te zeggen dat het roken me veel meer geld kostte en ook nog eens mijn gezondheid… Goede smoes hè 😉 maar voor nu moet ik wel eventjes de rem er op zetten van mezelf want ik heb nog zat te lezen liggen en helaas ook nog zat te betalen rekeningen.

Als je het over de duivel hebt…. Nou eigenlijk is een koopverbod niks voor mij! Ik heb een ontzettend rebelse instelling en als ik iets niet mag gebeurd het eigenlijk vaak toch! Daarom leg ik mezelf geen verbod op maar hou ik het binnen de perken…. soms….

Hahahahahahahahaha!

Nu verwacht jij een lijst van 10 bladzijdes op zijn minst! Maar stiekem val ik best mee!

Als je mijn lijstje wilt zien kijk dan hier!


Deze zou ik echt nu willen openslaan! En dan vooral Jennifer L Armentrout haar boek!!!!

Ik tag 3 bloggers van wie ik weet dat ze net zulke Bookaholics zijn:

Melissa’s Bookworld

Saskia’s Bookshelf

Mission Book

Veel plezier met deze tag dames!

5 reacties

 1. thanks voor de tag lieffe 😉
  Je wishlist bij bol valt me idd nog reuze mee ja hihi!
  Staan echt hele gave boeken tussen zeg <3
  Nu ga ik even je bookhauls nader bekijken hehe

  • Braaf lijstje heb ik he! Kan niet wachten tot ik ze kan kopen….. even sparen want mijn geheime project was ook niet goedkoop en dan moet de decoratie en boodschappen en taarten en feestje etc nog……….. #zucht

 2. Kibs schreef:

  Ik vind de naam Anonymous Bookaholics super awesome ! :’O

 3. Ha die smoes van het zou meer kosten dan mocht ik roken, moet ik zeker onthouden. Die komt zeker nog van pas. Als ik erover nadenk, ik koop eigenlijk ook heeeel weinig schoenen, of handtassen.. eigenlijk alleen maar boeken bijna 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: