Appels vallen niet, Liane Moriarty

Appels vallen niet, Liane Moriarty

Zo op het eerste oog zijn de Delaneys een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren ‘ontspannen’. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd.
Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen.
Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden?
Was alles wel zo’n rozengeur en maneschijn in huize Delaney…?

four-stars
Appels vallen niet geschreven door: Liane Moriarty
Bladzijden: 560
Meer van deze auteur: Grote kleine leugens, Het geheim van mijn man, Bijna echt gebeurd
Uitgeverij: A.W. Bruna | November 2021
Genre: Romance
Vertaald door: Anna Livestro
Uitgave: Audiobook, eBook, Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

‘Appels vallen niet’ heeft een perfecte cover. Ik hou van dit soort covers. Ze trekken je aandacht, passen bij het verhaal en de titel en hebben geen echte personages op de cover!

Wat vind ik van het verhaal

Moriarty is voor mij geen onbekende auteurs naam. Ik las al diverse boeken van haar en keek natuurlijk ook de verfilmingen van ‘Big Little Lies‘ en ‘Nine Perfect Strangers’. Met name van ‘Big Little Lies’ was ik fan!

Toen ik zag dat er een nieuw boek werd uitgegeven door A.W.Bruna besloot ik weer eens mijn stoute schoenen aan te trekken en om een recensie exemplaar te vragen.

‘Appels vallen niet’ gaat over de familie Delaney. Een gezin met 4 kinderen dat opgroeide met een eigen tennisschool en de daarbij behorende drukte en competitiviteit.

‘Appels vallen niet’ is geen simpel boek, het bevat namelijk een mysterie dat moeilijk op te lossen lijkt doordat alle gezinsleden eigenlijk een beetje met elkaar overhoop liggen. En dan is er ook nog een vreemdeling die zich opeens het leven van de ouders, Joy en Stan, inwurmt.

Wanneer Joy vermist lijkt te raken start het hele ‘whodunnit’ gedeelte in dit boek en dat is iets waar ik ontzettend van houdt.

Want is Joy vermist of gewoon ‘weggelopen’ van haar familieleden?

Flashbacks naar het verleden geven wat meer inzicht van hoe deze familie is gevormd en hoe de kinderen uit één gezin toch zo ontzettend verschillend zijn geworden.

Vanuit diverse perspectieven lezen we meer over alle leden van de familie Delaney en we komen pas na flink wat wendingen aan het einde van het boek te weten hoe de vork in de steel steekt en of appels inderdaad niet ver van de boom vallen!

Conclusie

Net als bij ‘Negen volmaakte vreemden’, zowel boek als serie, was het verhaal af en toe een beetje apart. Het komt wat traag op gang en heeft een beetje vreemde plotwendingen zo nu en dan. Maar de personages en de familie drama’s maken het boek toch zeker waard om door te blijven lezen.

‘Appels vallen niet’ ook lezen?

Het luisterboek is nu gratis met Kobo Plus

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.