Recensie | Het Middernachtcircus (Bieb Bende #6), Michael Reefs

Terwijl de vrienden van de Bieb-bende wanhopig op zoek zijn naar de geest van Rosaline, duikt er een dichte, onheilspellende mist op in Zuidbaai. Melanie weet het zeker: hier zitten de Kwade Machten achter. Dan komen er zigeuners naar het dorp. Ze zetten hun kamp en circus op bij de heuvel en de kinderen ontmoeten Irmushka, die een duistere voorspelling doet. Op tweeëntwintig juni, om middernacht - precies op de avond dat het zigeunercircus een grote goochelshow geeft - zal George zijn kasteel terughalen uit de diepste spelonken van de heuvel. Zal het hem deze keer lukken om voor eens en altijd met de Bieb-bende af te rekenen?

four-half-stars
Het Middernachtcircus geschreven door: Michael Reefs, Robin Keijzer
Bladzijden: 440
Serie: De Bieb-Bende #6
Meer van deze auteur: Bram en het Zoldermysterie, De Toren van Enigma (De Bieb-bende #7), Bram en de Orde van Avalon, De vloek van de Ferox , Het grote Bieb-bende doeboek!
Uitgeverij: Uitgeverij Stormsteen | juli 2017
Genre: Jeugd
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

We gaan verder met de queeste van de Bieb-bende! Voor wie de Bieb-bende nog niet kent of niet weet wat hun queeste is even kort samengevat:

Er worden twaalf Hemelrijders vermoord in het huis op de heuvel en hun zielen worden opgesloten in schilderijen die diep in de heuvel zijn verborgen. Er zijn vijf kinderen (de Bieb-bende) die de roep om hulp horen en in twaalf maanden de Hemelrijders moeten bevrijden. Elke maand krijgen ze nieuwe aanwijzingen waarmee ze één Hemelrijder kunnen bevrijden.

Ik mocht dit e-boek ontvangen als recensie exemplaar van de auteur in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Het Middernachtcircus | de covermiddernachtcircus bieb bende

Chapeau voor de vormgevers! De illustraties zijn echt prachtig! En de omslag van dit zesde deel is echt een kleurrijk mysterieus juweel!

Het Middernachtcircus | de binnenkant

Al meteen in het eerste hoofdstuk komt een spannend moment met één van de leden van de bieb bende met Fyra en Kristallon waardoor je meteen weer in het verhaal zit.

Ik las deel 5 De Schatbewaarders in mei vorig jaar dus daar zat even wat tijd tussen, toch merk je daar zodra je begint met lezen niks meer van!

Wanneer de leden van de Bieb Bende beetje bij beetje aan Tim uitleggen wat er in april is gebeurd komt bij mij steeds meer het besef wat een spannende kalender vol mysterie deze serie eigenlijk is!

Elke maand een nieuw spannend avontuur vol gevaren en hele moedige kinderen!

En in dit deel werd ik echt als een kind zo blij met sommige stukjes in het verhaal! Zo is er het huis van Melanie, dat is echt een huis waar elk kind (en volwassene ☺) stiekem van droomt.

Om te weten welke droom dat is zul je het moeten lezen maar het zijn juist zulke stukjes, die uit de fantasie van Michael verzonnen worden, die magisch aanvoelen als ik ze lees!

De boeken van Michael hebben de magie om me weer als een kind te laten voelen!

In dit boek worden de avonturen van de bieb bende steeds grimmiger!

George word steeds geïrriteerder en ook Angelique word steeds gekker dan ze al is en zelfs nog gewelddadiger!

Mede door de Kwade Machten mag ik wel zeggen dat dit boek echt op sommige stukjes niveau Kippenvel* is en voor kinderen echt superspannend moet zijn!

En hoewel ik op de helft van het boek een notitie maakte dat ik vond dat er nog zo weinig met het circus werd vermeld begrijp ik aan het einde precies hoe het circus deel uitmaakt van dit verhaal!

Mijn Marvel hartje juicht ook tijdens het lezen van dit boek.

Ik vind het geweldig hoe Michael allemaal verschillende componenten kan samenweven tot een waanzinnig jeugdboek!

Tijdens het lezen van dit boek kan ik me ook echt voorstellen hoe dit een serie of game zou kunnen zijn!

(Hoe gaaf zou een echte game zijn! Ik zou de avonturen van de bieb bende wel willen spelen!!)

Vol met nog meer puzzels, nog meer spanning en een einde met een waanzinnige cliffhanger!

Ik wacht vol spanning op het volgende deel van Michael!

Ik voel me immens vereerd dat hij me achterin zijn boek noemt, mijn dank is groot!

Voor het verschijnen van dit geweldige zesde boek word een geweldige win actie opgezet! Volgende week woensdag lees je daar meer over!

middernachtcircus bieb bende

Ken jij de Bieb Bende nog niet kijk dan vooral even naar onderstaande geweldige trailer van de eerste vijf boeken!

* Kippenvel
Kippenvel is een jeugdboekenserie, geschreven door de Amerikaanse auteur R.L. Stine.
De boeken zijn allemaal geschreven in het griezelgenre en zijn bedoeld voor jongeren tussen 10 en 13

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.