Recensie | Blindelings, Chinouk Thijssen

Een YA-thriller over manipulatie, onzekerheid en gevaar!
Ivy Maron is bijna achttien en zit op de modevakschool. Vanaf het moment dat ze de mysterieuze Sander ontmoet, ontstaat er langzaamaan een afstand tussen Ivy en haar beste vriendinnen. Ze lijkt wel een dubbelleven te leiden en volgens haar omgeving heeft Sander haar compleet in zijn macht. Als ook Ivy's veilige thuissituatie voor altijd dreigt te veranderen en ze het idee heeft dat ze bij niemand meer terechtkan, maakt ze gevaarlijke keuzes.Kan iemand Ivy nog redden of is het al te laat?

three-half-stars
Blindelings geschreven door: Chinouk Thijssen
Bladzijden: 349
Meer van deze auteur: Hij is van mij, Wonderland, Fataal spel, Truth or Dance, Je hebt één nieuwe volger
Uitgeverij: Scelta Publishing | February 9th 2015
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Blindelings | De coverblindelings

Prachtige jurk! De speelse grootte van de letters vind ik ook erg leuk! Helemaal begrijpen deed ik de cover pas na het lezen van het verhaal! Op het eerste gezicht komt de cover natuurlijk niet helemaal overeen met het beeld van een young adult thriller. Het lijkt meer een roman.

Blindelings | De binnenkant

Ik las eerder van Chinouk haar ya thriller Hij is van mij, deze was me erg goed bevallen en dus was ik erg benieuwd naar haar andere boek!

In Blindelings word de spanning al snel voelbaar wanneer we Sander leren kennen. Wanneer Ivy hem verborgen houdt voor haar ouders omdat hij wat ouder is wil je eigenlijk al beginnen met roepen dat dat een slecht idee is. Maar Ivy ziet Sander als veilige haven, thuis is het namelijk niet meer leuk! Door de thuissituatie van Ivy gaat haar leven snel bergafwaarts.

Door het verhaal heen voel je welke kant de relatie tussen Sander en Ivy  op gaat. Hoewel het dus zeker spannend en tegelijkertijd naar is om te lezen is het wel een beetje voorspelbaar.

Ivy komt steeds meer in de knoei en van tijd tot tijd kun je het boek wel door elkaar rammelen omdat ze zulke domme keuzes maakt in haar leven! Niet alleen met haar ouders maakt ze verkeerde keuzes, al snap ik de gedachtegang van Ivy heel goed met twee van zulk soort ouders die ik ook wel door elkaar zou kunnen rammelen, maar ook van haar vriendinnen raakt ze steeds meer verwijderd.

De studie van Ivy en de rivale maken het boek wel compleet. Niet alleen maar een probleem relatie en een nare thuissituatie maar ook de alledaagse uitdagingen in het schoolleven en de soms moeilijke relaties met je vriendinnen.

Vooral een aanrader voor 15+ meiden als een boek met een waarschuwing en een flinke boodschap! Net als de boeken van Marlies Slegers vind ik dat dit boek perfect thuishoort op de leeslijst van de middelbare school! Zo kunnen jonge meiden gewaarschuwd worden voor alle nare kanten van het oh zo aantrekkelijke bad boy type!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.