Blog Tour | De Nieuwe Wendy, Jami Leigh

Blog Tour | De Nieuwe Wendy, Jami Leigh

Blog Tour | De Nieuwe Wendy, Jami Leigh

Op Lumin leven nog maar weinig mensen met de Gave, ook wel Peters & Wendy’s genoemd.
Sarina is een Wendy. Misschien zelfs dé nieuwe Wendy die over Helidan zal regeren. Als Sarina wordt ontvoerd, komt ze plotseling voor een keuze te staan. Zal ze gehoorzaam haar rol vervullen of neemt ze haar eigen lot in handen?
Sula heeft er alles voor over om haar geliefde kapitein te redden van de dood. Ook als dat betekent dat ze achter een legende aan moet, waarvan niemand weet of het bestaat. Wanneer er een mogelijke oplossing op haar pad komt, wordt ze geconfronteerd met haar verleden.

four-stars
De Nieuwe Wendy (De Lumin Kronieken #1) geschreven door: Jami Leigh
Bladzijden: 444
Serie: De Lumin Kronieken #1
Uitgeverij: Jewel Books | Februari 2022
Genre: Fantasy, Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Vooraf

Ik werd een hele poos geleden benaderd door Jami met de vraag of ik mee zou willen doen aan een blogtour rondom haar nieuwe boek De Nieuwe Wendy.

Als groot sprookjes en hertellingen liefhebber zei ik daar natuurlijk geen nee tegen!

Van te voren wist ik al wel dat ik weinig tijd zou hebben in verband met de puppy maar dat het daarna ook even allemaal minder wonderlijk zou worden in Wonderland had ik niet kunnen voorzien. Vandaar dat deze mini recensie vandaag pas laat in je mail postvak verschijnt!

Wat vind ik van de cover

De Nieuwe Wendy heeft een sprookjesachtige, fonkelende en mysterieuze uitstraling. Het gekozen blauw geeft het een bepaalde magische gloed in combinatie met de prachtige zilveren letters. Met de vliegende silhouetten en de twee manen is dit boek voor mij zeker cover buy waardig!

Wanneer je dan de synopsis leest kan je niet anders dan razend benieuwd zijn naar deze Peter Pan hertelling.

Wat vind ik van het verhaal

Het verhaal van De Nieuwe Wendy speelt zich af op Lumin, een plek die door Jami goed opgebouwd is door het verhaal heen. Voor in het boek vind je ook een mooie landkaart, altijd een pluspunt!

Op de achterflap lees je dat dit verhaal gaat over Sarina en Sula, twee meisjes met een heel verschillend leven. Maar wat je niet leest, en wat ik je ook niet ga verklappen, is dat er nog iets anders schuilt in het verleden van beide meisjes.

Een verleden van Sula waardoor zij heel snel mijn hart wint en waarbij mijn hart dan ook herkenbaar breekt bij de gedachte: “Waarom was ‘Uit het oog, uit het hart’ voor hen zoveel makkelijker dan voor mij? 

Wanneer zij naar haar verleden terugkeert en daar enkel haar spullen aantreft breekt wederom niet alleen haar hart en dat is waarom zij voor mij toch zeker mijn favoriete personage is.

De Nieuwe Wendy is niet alleen maar hartzeer en verdriet. Het verhaal bevat ook spanning maar ook zeker humor.

En wat is nu een goed YA Fantasy verhaal zonder een paar heerlijke OTP koppels? Maar wie ship je nu met wie, ik ben in ieder geval weg van iemand die niet alleen word uitgescholden voor ‘Eikelworm’ maar wiens naam ook maar gewoon een letter van het alfabet word genoemd 😂

Ik smelt dan ook een beetje wanneer ik halverwege het boek lees:

“Als we beiden gebroken zijn waarom bouwen we van onze brokstukken dan niet iets nieuws?”

Dit is namelijk precies wat ik al een beetje aan voelde komen en stiekem hoopte!

Niks ten nadele van de overige personages hoor maar ik shipte deze Sassy personages gewoon ♡

Conclusie

Ondanks dat ik weinig tijd tot mijn beschikking had bleef ‘De Nieuwe Wendy’ mijn aandacht trekken en bleef het van begin tot eind heerlijk weglezen.

Wanneer ik het boek dichtsla verlang ik naar meer. Gelukkig voor mij is dit dan ook een eerste deel!

*Wel een trigger waarschuwing voor seksueel misbruik, iets wat je wellicht niet verwacht in dit verhaal en wat me best overrompelde.

De Nieuwe Wendy ook lezen?

Win Actie

Wil jij weten hoe het tweede deel in deze serie gaat heten dan kun je bij de overige deelnemers van deze blogtour letters vinden die de titel spellen. (onderin deze recensie vind je de linkjes)

Van mij krijg je de letter O

Kans maken op De Nieuwe Wendy doe je door naar de link hieronder te gaan:

Blogtour & Winactie

Overige Recensies Blogtour

Recensie: De nieuwe Wendy (Lumin Kronieken #1) – Jami Leigh

Blogtour: ‘De nieuwe Wendy’ van Jami Leigh

https://www.alexs-books-and-socks.com/2022/03/de-nieuwe-wendy-jamie-leigh.html

De nieuwe Wendy – Jami Leigh

Recensie: De nieuwe Wendy (Jami Leigh)

De nieuwe Wendy – Jamie Leigh (blogtour)

De nieuwe Wendy

De Nieuwe Wendy – Jami Leigh

Recensie: De Nieuwe Wendy – Jami Leigh

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.