Blogtour | Kwetsbaar verliefd, Lianne Reijntjes

Blogtour | Kwetsbaar verliefd, Lianne Reijntjes

Blogtour | Kwetsbaar verliefd, Lianne Reijntjes

De gedreven, hardwerkende Gia gaat de hele zomer naar Barcelona en trekt in het vakantiehuis van haar vader. Een hele zomer vol zon, cocktails en knappe Spaanse scharrels, dat ziet ze wel zitten! Ze is niet uit op een serieuze relatie. Tot ze de intelligente en Nederlandse student Alex ontmoet, die twee jaar in Barcelona heeft gewoond en bijna afstudeert. Al gauw probeert Gia al die gevoelens van zich af te zetten, want ze valt normaal gesproken toch niet op oer-Hollandse jongens? Al helemaal niet op jongens die jonger zijn dan zij…⁠⁠Ondertussen wordt ze geconfronteerd met verschillende gebeurtenissen uit haar verleden, waardoor haar relatie met Alex en de band met haar vader onder druk komen te staan. Zal ze zich uiteindelijk toch kunnen openstellen voor de liefde, die ze al lang niet meer heeft gevoeld?⁠

four-stars
Kwetsbaar verliefd geschreven door: Lianne Reijntjes
Bladzijden: 260
Uitgeverij: Lianne Reijntjes | 23 September 2020
Genre: Feelgood, Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

‘Kwetsbaar verliefd’ maakt je meteen vrolijk door de combinatie van zomerse items en de mozaïeken van Antoni Gaudí. Enige jammere vind ik dat de quote ‘sticker’ mee geprint is.

Wat vind ik van het verhaal

Het leuke aan dit boek is dat Lianne aan heeft gegeven dat zonder Corona dit waarschijnlijk niet eens was uitgekomen. Ze heeft doordat ze thuiskwam te zitten het boek zelf uitgegeven, echt ontzettend stoer! En hoewel ze in haar filmpjes heel zenuwachtig is is ze voor mij toch echt een Selfmade BossBabe! Ze hoopt dat hij in deze tijden wat vrolijkheid kan bieden aan mensen en dat is één ding wat hij zeker wel bied.

Daarnaast beleef je ook een heerlijke vakantie in Spanje en wil je door het lezen zelf ook de plekjes gaan bezoeken die hoofdpersoon Gia heeft bezocht.

Voor mij was ze toch een personage waar ik heel erg naar toe moest groeien. In het begin raakte ze net alle verkeerde snaren maar naarmate het verhaal vorderde begon mijn sympathie voor haar te groeien.

Het verhaal begint met Gia Garcia die zojuist gearriveerd is in Barcelona.

Haar Spaanse vader heeft haar hier uitgenodigd om te verblijven in zijn vakantiewoning. In eerste instantie was Gia daar niet echt in geïnteresseerd maar wanneer haar huisgenoot en diens vriend haar toch aardig op de zenuwen werken besluit ze toch te gaan.

Naast een shitty verleden waarin ze veel gepest werd en veel ellende heeft meegemaakt heeft ze ook al jaren niet echt goed contact met haar vader, ze heeft ook een flinke wrok tegen hem. Hierdoor kan ze zich er ook niet toe aanzetten om nu in zijn open verwelkomende armen te vliegen.

In plaats van zich te focussen op haar vader maakt ze zich op voor een zomer vol zon, werken aan haar eigen succesvolle website en een sexy onenightstand met een Spaanse guapo, of twee of drie of …..

Maar die guapo waar ze zo naar verlangt word door een speling van het lot een oer-Hollandse jongen genaamd Alex. En dan niet gewoon een jongen, nee echt iemand die vele jaren jonger is. Hoewel ze vastberaden en standvastig lijkt met haar soms ietwat eigenaardige denkwijze pakt haar scharrel tripje naar Spanje geheel anders uit dan verwacht.

Wat Gia niet weet is dat deze ontmoeting er voor gaat zorgen dat ze uit haar schulp moet kruipen en de dingen in haar verleden eindelijk onder ogen moet gaan zien en gaan verwerken.

‘Als jij dit bij iedereen gaat doen, kun jij jezelf nooit openstellen voor de liefde. En kun je ook nooit beseffen dat er mensen zijn die wel degelijk van je houden.’

Gia zou Gia niet zijn als ze her en der een beetje uit de bocht vliegt en dat zorgt voor momenten waarop je haar toch wel even hard door elkaar wilt schudden zodat haar de schellen van de ogen vliegen!

Conclusie

‘Kwetsbaar verliefd’ is een boek over een vrouw die al te vaak verdriet heeft gekend en zich hierdoor niet meer durft open te stellen voor liefde. Of dat nu liefde van familie, vrienden of een vreemde is. Een heerlijke feelgood die je doet verlangen naar warme zomeravonden op het Spaanse strand.

‘Kwetsbaar verliefd’ ook lezen

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.