Blogtour | SET (Romance Scores, #2) – Marijke Vos, May Harper, Liz Hartevelt

Blogtour | SET (Romance Scores, #2) - Marijke Vos, May Harper, Liz Hartevelt

Blogtour | SET (Romance Scores, #2) – Marijke Vos, May Harper, Liz Harteveltthree-half-stars
SET geschreven door: Marijke Vos, May Harper, Liz Hartevelt
Bladzijden: 211
Serie: Romance Scores #2
Meer van deze auteur: Van Chanel naar flanel, Alles op alles
Uitgeverij: Tinteling Romance | 9 October 2020
Genre: New Adult, Romance
Uitgave: eBook
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Op de covers heb ik eigenlijk niks aan te merken. Hoewel er echte gezichten verwerkt zijn in de titel is het niet storend en ik vind het leuk gevonden.

De titels van deze serie vind ik dan weer wat minder.

SET is het tweede deel in de Romance Scores serie. In het eerste deel GAME stonden 3 korte verhalen van Miranda Hillers, Marielle Duntax en Kim Mulder.

Die eerste drie verhalen gingen over voetbal, zwemmen en ijshockey. Deze drie verhalen gaan over voetbal, MMA en basketbal.

Game, set and match is echter in de tennis wereld een term.

Slaat voor mij net het plankje mis.

Wat vind ik van de verhalen

In SET staan dus drie verhalen van Marijke Vos, May Harper en Liz Hartevelt. Ik zal elk verhaal hieronder op zich beoordelen.

Balcontrole, Liz Hartvelt

Hartlyns passie is voetbal en daar heeft ze ook alles voor over. Voor dingen als de liefde heeft ze absoluut geen tijd. En dan ontmoet ze Bram, een jongen die een hattrick niet kan onderscheiden van een corner en een taakstraf uitvoert bij haar voetbalclub. Is hij de jongen die raak schiet en haar hart weet te raken?

In een kort verhaal is het altijd moeilijker om over kleine puntjes heen te kijken. Normaal heb je als auteur een heel boek waarin je me nog kunt overtuigen van je kunnen en kan het verhaal altijd nog een twist krijgen waardoor ik de kleine puntjes vergeet. Bij een kort verhaal is dat helaas niet het geval.

Dat Liz ook zeker een goed gevoel voor humor in haar schrijven plaatst mag ik dan niet onbesproken laten want ik heb toch wel echt moeten grinniken om de volgende zin;

Het was nogal een teleurstelling toen Puck hem eindelijk zo ver had en eerst door acht rollen papier heen moest voordat ze bij het troostprijsje aankwam.

Maar helaas overschaduwden de kritische puntjes de humor in dit korte verhaal.

Mijn grootste hekelpuntje is de ontzettende tegenstrijdigheid in het personage dat Hart is.

Het punt is dat Hart op een gegeven moment roddels te horen krijgt over Bram, heftige roddels! En waar ze op dit moment zegt dat ze er niks van gelooft verandert ze toch direct in een personage dat ik vanaf dat moment alleen nog maar kan hekelen. De roddel blijkt later minder intens te zijn maar op dat punt doet Hart net alsof het opeens erger is?

Ook zitten er wat onlogische handelingen in het verhaal waardoor ik helaas niet weg werd geblazen door dit verhaal.

Ik kan het natuurlijk niet helemaal uitkauwen hier omdat ik dan het hele verhaal al uit de doeken doe, het zijn immers maar een paar bladzijden.

Voor diegene die het misschien al lazen plaats ik hieronder een stukje met één van mijn puntjes in blur, zo is het wellicht nadat je het las wat duidelijker.

Hart denkt eerst dat hij een moord heeft gepleegd en geeft hem dan alleen nog maar nare rot opmerkingen, wanneer blijkt dat het mishandeling was is ze opeens als de dood voor hem? Begint ze hevig te trillen en zegt ze dat ze dacht dat het iets kleins was. Het lijkt mij dat mishandeling kleiner is dan moord en dat je juist tegen een moordenaar niet al te bijdehand gaat doen. De beste vriendin die haar eerst de roddel vertelt komt op het hoogtepunt van Hart haar hysterie opeens met het echte verhaal en dan is Hart opeens weer een badass en is ze voor de dooie dood niet bang en slaat ze d’r wel effe een tand uit. En dan is er meteen weer seks… tja..

Free Falling – Marijke Vos

In a split second is de wedstrijd bepaald…

Hersenloze kleerkasten die niks met woorden kunnen oplossen. Dat is wat Tess vindt van de mannen die MMA beoefenen in de sportschool waar haar zus haar tegen wil en dank mee naartoe sleept. Totdat ze de geheimzinnige Kai ontmoet, die vastberaden is haar het tegendeel te laten zien. En voelen.

Ik hou van dit soort verhalen. Vooroordelen die worden weggestreept naarmate het verhaal vordert.

Free Falling was voor mij één van de twee verhalen in dit boek die veel te kort waren.

Tess is een personage dat me in het begin dus een beetje tegen staat. Compleet het tegenovergestelde van haar zus en beide nogal veroordelend over elkaars levens.

Omdat hun ouders erop hameren dat ze meer interesse in elkaars leven moeten tonen besluiten ze een dag met de ander mee te gaan en zo komt Tess bij haar allereerste kooigevecht ooit.

Eigenlijk is Free Falling een complete roman die uit elkaar is getrokken en waarvan de beste stukken in dit korte verhaal zijn gelaten.

Bevredigend, maar ik zou er echt meer van willen!

Met een partner die ook in het hersenloze wereldje rondloopt was het grappig om de welbekende vooroordelen te lezen, ook vrij toepasselijk dat de ‘vechthond’ genoemd werd. Al zien wij die term liever niet want onze Staffjes zijn zo gevaarlijk geweest als een vlo terwijl de chihuahua aan de overkant een echte vechthond is. Maar ja, vooroordelen he 😉

Rebound – May Harper

Rivka zit totaal niet te wachten op haar lastige broertje Chaim, die haar en haar team komt bezoeken in Houston. Zeker niet nu ze een nieuwe coach heeft en ze vastbesloten is door zijn defence heen te breken. Als de coach onverhoopt bij Chaim op de kamer komt, denkt ze dat dit haar winnende worp is. Maar ze mist, en de rebound verandert het spel voorgoed.

Maar die zagen we even niet aankomen 😉

Het verhaal opent met een intense proloog! Over wie deze gaat is niet direct duidelijk en ik was dus ook een tikkeltje confused toen het verhaal vorm nam. Buiten de ontzettend irritante manier waarop Rivka met haar broer Chaim omgaat heb ik echt genoten van dit verhaal met een twist!

Waar ik de eerste bladzijden dacht dat het helaas 1 uit de 3 werd die me mee wisten te slepen lukte het May Harper om me toch helemaal emotioneel te krijgen en dit korte verhaal met een warm en tevreden gevoel naast me neer te leggen.

Veel meer kan ik over dit verhaal niet vertellen zonder iets te verklappen, vooral zelf lezen dus!

Conclusie

Het is helaas geen Game, Set and Match voor mij maar two out of three ain’t bad! Deze verhalen zijn een heerlijk tussendoortje om jezelf even onder te dompelen in korte heftige romantiek. – Kwante in Wonderland

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.