Blogtour | Skoftig, Marleen Hartog

Blogtour | Skoftig, Marleen Hartog

Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest?Skoftig is een snelle thriller over een aantal jongvolwassenen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst?Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?Stap jij in deze draaimolen?Een zoektocht.Een ontvoering.Een zelfdoding.Een gezin dat uit elkaar spat.Een moord. (Of meer dan één...)Dit boek is kermis.Dit boek is Skoftig.

four-stars
Skoftig geschreven door: Marleen Hartog
Bladzijden: 349
Meer van deze auteur: Spiegeleffect
Uitgeverij: Miss Creative | 17 juli 2019
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Alles in deze cover trekt me aan. De titel want wat is Skoftig? Maar ook die suikerappel in combinatie met de tekst ‘bloedstollende thriller’. Gewoon een sterk aantrekkende cover waarbij ik in mijn blogtourpakketje ook nog eens geweldige onderzetters erbij kreeg.

Wat vind ik van het verhaal

Zodra je het boek openslaat kom je in een flashback naar begin jaren negentig terecht. Het personage in deze flashback maakt keuzes die jaren later het leven van verschillende mensen flink op zijn kop zet.

Van wie deze flashback is blijft echter een mysterie, hier zal ik dan verder ook niet over uitweiden omdat je dit helemaal zelf moet ondervinden.

Direct daarna kom je terecht bij één van de hoofdpersonen in dit verhaal. Micha heeft afgesproken met zijn vriend Amos. Terwijl hij op een bericht van zijn vriend wacht meld een andere vriend zich Fredje. Deze is in zijn eigen woning een beetje in elkaar getimmerd en begrijpt niet waarom. Uit angst verblijft hij bij Micha en ziet daar een foto van de vrienden tijdens hun vakantie in Spanje. Naast hun op de foto ziet hij zijn aanvaller! Wie is deze man en waarom sloeg hij hem in elkaar, en waarom kan er geen contact worden gelegd met Amos?

Langzaam door het verhaal heen krijg je steeds meer losse stukjes van diverse personen die je langzaam aan elkaar begint te verbinden.

Wat hebben alle losse stukjes met elkaar te maken en hoe passen de verschillende personages in elkaars leven?

In deze soms ingewikkelde puzzel blijkt de wereld kleiner dan gedacht en bevind criminaliteit zich op onverwachte hoekjes.

Conclusie

Een psychologische triller waar je echt je gedachten bij moet houden! Dat is wat Skoftig je brengt. Geen boek voor de beginnende thriller lezer want in dit verhaal word je van het heden naar het verleden geslingerd en er komt zo ontzettend veel informatie op je af van verschillende personages met hun eigen verhaallijnen.

In het begin wist ik niet goed wat ik nu van Skoftig moest vinden, het tempo leek eerst laag te liggen maar kwam dat nou door de schrijfstijl? Doordat er teveel informatie was? Of lag het aan mij? Kon ik het gewoon niet goed verwerken, is deze thriller wellicht net te psychologisch voor mij?

Nu klinkt dit misschien wat negatief en dat is geenszins mijn bedoeling!

Naarmate ik de stukjes bij elkaar begon te leggen in mijn hoofd kon ik het boek namelijk niet meer neerleggen en moest ik doorlezen om er achter te komen hoe de vork nu precies in de steel stak!

Zoals altijd lees ik een boek van begin tot eind en dit boek bewijst maar weer eens dat het soms echt belangrijk is om niet te snel op te geven.

Om er op mijn best Google gezochte Fries mee te eindigen:

op ‘n end was t pittig best! Het plot, deze verhaallijn is namelijk skoftig goed!

Wil jij Skoftig ook lezen?

Met Kobo plus lees je het nu zelfs gratis!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment