Blogtour | Spiegeleffect, Marleen Hartog

Blogtour | Spiegeleffect, Marleen Hartog

De relatie van Kim en Marius lijkt stabiel, toch is Kim zichzelf onderweg volledig kwijtgeraakt. Wanneer ze in de spiegel kijkt, ziet ze een vrouw die ze niet kent. In de hoop zichzelf terug te vinden, vlucht ze naar Thailand. Wat ze niet weet, is dat daar op dat moment een meedogenloze seriemoordenaar actief is. Lona draagt de last van een gruwelijk geheim. Om te overleven leidt ze een teruggetrokken bestaan. Wanneer ze het belangrijkste in haar leven dreigt te verliezen, wordt ze gedwongen de confrontatie aan te gaan met haar donkere kanten. Kan Lona voorkomen dat de verpletterende waarheid aan de oppervlakte komt? ‘Spiegeleffect grijpt je bij de strot en beneemt je trefzeker de adem. Ontsnappen is geen optie.’

four-half-stars
Spiegeleffect geschreven door: Marleen Hartog
Bladzijden: 313
Meer van deze auteur: Skoftig
Uitgeverij: Miss Creative | 6 January 2021
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Net als bij Skoftig zien we een witte cover met daarop een duidelijke titel en een eyecatcher afbeelding. Ik vind het spiegelende effect in de zonnebril echt briljant want het zet meteen een ontzettend creepy beeld neer met dat gebroken glas en die grimmige uitdrukking op het gezicht van de man waarvan we aannemen dat deze de seriemoordenaar in Thailand is.

Wat vind ik van het verhaal

Marleen weet je helemaal in de war te krijgen. Het lezen van haar synopsis en het verhaal zelf maakt dat je van verwarring in verbijstering valt. Ongelofelijk hoe ze het zo kan verzinnen en op papier kan krijgen.

Tegelijkertijd maakt dit een recensie over haar boeken schrijven erg lastig. Ze verweeft namelijk verschillende gebeurtenissen en levensverhalen van verschillende personages tot een web dat van tijd tot tijd lastig te ontwarren is. Wanneer op het einde alle losse draadjes bij elkaar komen is dat echt perfectie gewoon!

Maar hoe moeilijk is het dan voor mij om iets kenbaar te maken over die personages of de verhaallijn?

Want de thrillers die Marleen schrijft zijn net een soort escape rooms. Je krijgt allerlei informatie mee en je probeert zelf van alles uit te vogelen. Het zou dus zonde zijn als ik je met mijn recensie al op het goede spoor zou zetten.

Dit verhaal is opgedeeld in 3 delen met in totaal 48 korte hoofdstukken. In deze hoofdstukken lees je niet alleen maar het verhaal over Kim, Marius en Lona maar krijg je ook te maken met Simon en zijn podcast over de seriemoordenaar in Thailand.

Wat is de waarheid? Wanneer is iets waar? Wat jouw waarheid is, hoeft niet die van mij te zijn.

Haar psychologische thrillers zouden niet misstaan op het grote scherm want ‘Spiegeleffect’ is echt heel beeldend verteld.

Conclusie

Een thriller waar je absoluut je koppie bij moet houden maar dat kost geen enkele moeite! Spiegeleffect is een thriller waar je intens verzonken in raakt.

Sluit ik af met Khop Khun Kha Marleen, bedankt voor weer een fenomenale thriller!

Wil jij ‘Spiegeleffect’ ook lezen

Je leest het op het moment dat ik deze recensie schrijf gratis in Kobo Plus.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment