Blogtour | Tussen licht en donker, Rian Sevenhuijsen

Blogtour | Tussen licht en donker, Rian Sevenhuijsen

Blogtour | Tussen licht en donker, Rian Sevenhuijsen

Amber weet best waarom haar grote zus haar een reis naar Tromsø cadeau heeft gedaan. Alles onder het motto: 'bad ideas make the best memories'. Alleen heeft Amber dit keer weinig behoefte aan de ongevraagde hulp. Ze moet een baan vinden. En een eigen huis. Toch gaat ze op pad, vastbesloten om dan vanuit Noorwegen alles maar te regelen.Een vroege sneeuwstorm helpt dit idee halverwege de heenreis al om zeep. Ze strandt op Oslo, samen met het beroemde fotografen-duo Stormraaf, dat haar uitnodigt de nacht niet op het vliegveld, maar in de stad door te brengen. Amber besluit voor een keer niet naar haar verstand te luisteren, precies zoals haar zus altijd adviseert.Nooit had ze kunnen bedenken dat ze die nacht mee zou doen aan een romantisch experiment met vrijbuiter Raaf, waarbij ze zesendertig vragen moeten beantwoorden om te kijken of ze verliefd op elkaar kunnen worden.

four-stars
Tussen licht en donker geschreven door: Rian Sevenhuijsen
Bladzijden: 353
Uitgeverij: Tinteling Romance | februari 2020
Genre: Romance
Uitgave: eBook, Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover?

De cover van ‘Tussen licht en donker’ vind ik helaas weer een beetje misgeslagen. Hoewel het fotografie icoontje duidelijk betrekking heeft tot het verhaal ziet het er wat amateuristisch geshopt uit. Deze overlay past zo net zo min als wanneer ik er nu ook nog raven en wolven bij op zou zetten.

Er moeten namelijk keuzes gemaakt worden bij een cover vind ik. Hier is het een beetje een overkill. We hebben de bokeh/geblurde licht effecten, een cheesy echt koppel wat ik sowieso al jammer vind, een speels lettertype voor de titel, een quote, een fototoestel met sparkles en dan ook nog een locatie waar onze aandacht naar word getrokken.

Ik vind dat persoonlijk heel jammer want er waren zoveel opties zonder cheesy mensen. Een mooie stockfoto van een fjord bijvoorbeeld, of het noorderlicht. Enkel een cover met een watercolor overloop van noorderlicht kleuren met dan bijvoorbeeld getekende icoontjes van een fototoestel, of raven en een wolf.

Ik vind het heel jammer dat een boek, met een koppel dat zo artistiek en getalenteerd is in een wonderlijke wereld, me helemaal heeft veroverd en dan een cover heeft dat het tegenovergestelde voor me doet.

Wat vind ik van het verhaal?

Op de eerste bladzijde ben ik even bang, één van mijn grootste mancrushes werd verward met zijn broer! Gelukkig kon ik mezelf hier over heen zetten en mezelf een beetje verliezen in het verhaal van Amber.

Ze heeft haar leven nog steeds niet op de rit en haar hele vier jaren plan lijkt nergens heen te gaan. Ze heeft geen eigen woonruimte, geen baan en geen liefde in haar leven.

Wel heeft ze een bazige vader die wel weet hoe ze haar leven zou moeten inrichten met een fatsoenlijke baan met cijfertjes!

Gelukkig voor Amber woont ze bij haar, avontuurlijker ingestelde, zus Tess die haar verrast met een reisje naar Noorwegen om daar zichzelf terug te vinden onder invloed van het wonderlijke noorderlicht.

De reis mag dan alles behalve goed lijken te verlopen toch is het voor Amber een levensles van begin tot eind. Nieuwe plaatsen, vrienden en inzichten doen Ambers vroegere passies weer oplaaien en voor ze het zelf in de gaten heeft raakt ze niet alleen verliefd op een geweldige man maar ook op het Parijs van het Noorden.

Als je alleen maar bezig bent met de toekomst mis je de wonderen die zich op dit moment voltrekken.

Tijdens deze geweldige reis, waar ik alleen maar heel jaloers op kan zijn, leert Amber zichzelf beter kennen en daardoor kan ze betere keuzes maken. Hoewel niet iedereen achter deze keuzes staat en sommige zelfs willen dat ze iets anders doet blijft Amber voor het eerst in haar leven wat standvastiger over wat zij zelf wil en dat maakt deze roman een mooie levensles voor een ieder die het leest.

Want dat zie ik nu. Dat als je geen licht in jezelf laat schijnen, als je die regenboog niet toestaat, dat je dan nog maar half leeft.

De manier waarop Rian de omgeving schetst laat goed zien dat ze hier een paar jaren heeft gewoond. De omgeving met al zijn wonderen komt helemaal tot leven in dit verhaal en maakt dat je weg droomt over je eigen hutje aan één van de prachtige fjorden.

Conclusie:

Een roman met een sprankelende levensles. Afspelend op één van de koudste plaatsen van de wereld weet Rian je te verwarmen met een verhaal tussen het betoverende licht en donker van het prachtige Noorwegen. – Kwante in Wonderland

Verhaallijn
4 / 5
Personages
4 / 5
Schrijfstijl
4 / 5
Overall: four-stars

Dit boek ook lezen?

Je leest het gratis in Kobo Plus.


Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Klinkt als een fijn boek over een land waar ik heel graag naartoe zou gaan. Ik zet het boek op mijn verlanglijst.