Boek Blogger Biecht #12 | Verwoest?

Ik moet iets opbiechten… maar ik weet niet hoe? Ik kan gewoon niet geloven dat ik het gedaan heb! Ik, die iets verwoest? 

Jij denkt nu waarschijnlijk waar heeft ze het in vredesnaam over?

Nou dat zal ik je eens uitleggen!

Als eerste ga ik zeggen dat je niet in shock moet raken! Ik snap er zelf ook niks van!

Ik ben normaal geen fan van mijn e-reader. Hoewel het schermpje best donker gezet kan worden, triggert het alsnog snel een migraine bij mij!

verwoest

Maar als je op vakantie gaat is een e-reader natuurlijk heel erg makkelijk. Lekker lezen aan het strand, zwembad of waar jij dan ook naar toe gaat op vakantie!

Omdat ik bang zou zijn dat mijn migraine de boel zou verpesten op vakantie besloot ik (voor het eerst) om boeken in te pakken toen ik naar het strand ging.

Dus niet voor het eerst echte boeken mee op vakantie 😉 ik lees normaal de fysieke exemplaren wel op de hotelkamer 🙂

Als eerste ging Verleiding met me mee naar het zwembad. Al gauw merkte ik dat door de luchtvochtigheid het folie laagje ging loslaten!!!!! Zowel aan de voor als achterkant is Verleiding nu dus het eerste gehavende juweel in mijn bieb!

Je zou denken dat ik hierdoor zo gechoqueerd zou zijn dat ik mijn juweeltjes veilig op zou bergen in de hotelkamer!

Waarschijnlijk zou je ook kunnen verwachten dat ik dus mijn e-reader in de strandtas gooide om mijn boeken te sparen.

Het vreemde wil dat ik van het volgende boek zelfs (dankzij de geweldige uitgever) het e-boek op mijn e-reader heb staan!

Eigenlijk helpen ze je dus als uitgever met het netjes houden van je boek door wanneer je het boek koopt je een code te geven voor de digitale versie!

Maar dit monster hield niet op!!!!

Wat zeg ik? Het duivelse beest in mij ontwaakte!

Dit beest nam Donker blauwe woorden mee naar de zee….. en vergat een boekenlegger!!!

De rug breken van het boek ging het beest net een stapje te ver…. dus maakte het beest ezelsoren in het boek!!!!

Lieve boeklovers…. het houdt niet op, niet vanzelf!

Ook de ruggen van deze twee schatjes gingen er aan!

De pijn!!! Het verdriet!!!! Ik werd overgenomen op vakantie door een duistere schaduw versie van mijzelf! Een duistere boek verwoester!!!!!

Terwijl ik deze post schrijf en naar mijn gehavende schatjes kijk bedenk ik me dat ze wel altijd de herinnering aan de vakantie van dit jaar zullen oproepen!

De eerste keer dat ik ruggen brak, ezelsoren vouwde en kaften verwoeste!

En zal ik je eens een geheimpje verklappen?

Eigenlijk las het ontzettend ontspannend! Jezelf niet een half lamme pols en nekklachten bezorgen door je boek maar halfjes open te doen zodat het ruggetje heel blijft…. Foto’s maken met je mobiel van het paginanummer wanneer je geen boekenlegger bij de hand hebt…..

Vanaf nu ben ik koningin der boekverwoesters!

Nee, stiekem toch niet! Hahaha, maar ik ga wel minder krampachtig zitten doen!

Aan welke kant sta jij eigenlijk?

Ben jij een duistere boekverwoester? Of ben je net zoals ik was een boekengeltje?

12 reacties

 1. Annabel schreef:

  Haha ik heb je verhaal echt lachend zitten lezen. Ik weet niet aan welke kant ik sta….maar een boek met leessporen vind ik er wel altijd bijzonder uitzien.
  Annabel onlangs geplaatst…Recensie: Vogelvrij ( Spellslinger #1 ) van Sebastien de CastellMy Profile

 2. Isabelle schreef:

  Hahahahaha, ik ben echt een verwoester! Bijna al m’n boeken hebben gebroken ruggen en vroeger maakte ik áltijd ezelsoren. Ik vind het heerlijk als een boek leessporen heeft, m’n meest geliefde boeken heb ik het meest gelezen en dat mag gezien worden! En het is toch geweldig dat je nu zulke herinneringen hebt bij die boeken 😀
  Isabelle onlangs geplaatst…BLOGTOUR || Het Eos-project – Mirjam MousMy Profile

 3. Emmy schreef:

  Ik vind dat boeken gelezen moeten worden.. Ik vind het heel vervelend voor de mensen die perse hun boek netjes willen houden, want volgens mij ben je dan veeeeel meer bezig met het ‘omg mijn boek moet mooi blijven’, dan het lekker lezen. Voor mij zijn boeken gebruiksvoorwerpen; ze mogen leessporen oplopen. Sterker nog; als ik een boek zoooo tof vond dat ik het meerdere keren las, dan vind ik het alleen maar mooi als ze er gelezen uitzien. Je ziet mijn liefde voor het boek er dan in terug.
  Overigens had ik vroeger altijd op vakantie dat mijn zwemkleding het boek natmaakte… Oeps.
  Emmy onlangs geplaatst…Deze boeken lijkt iedereen gelezen te hebben… Maar ik nog niet!My Profile

  • Oh ik ben tijdens het lezen niet gefocust op mijn boek netjes houden hoor! T gaat vanzelf! Past netjes in het rijtje bij mijn andere vreemde tics 🙂

   Maar op vakantie ging het knopje opeens om…. na jaren van mijn boeken mooi houden was ik opeens een verwoester 🙂

   Stiekem vond ik de ezelsoortjes wel heel handig met het terugzoeken van mooie stukjes dus ik denk dat ik wel een beetje om ben!

   Natte plekken in het boek zijn idd ook heel herkenbaar! Evenals zonnebrand plekken 😉

 4. Bij mij gebeurt het ook steeds vaker dat er flinke leessporen optreden in mijn paperbacks haha. En op vakantie heb ik me er ook schuldig aan gemaakt om de boeken zelfs compleet om te vouwen tijdens het lezen, oeps! Waar ik normaal altijd mega zuinig ben op mijn boekjes, heb ik nu vooral bij paperback zoiets van; het mag gezien worden dat ik ze graag gelezen heb toch. Alleen blijf ik wel erg netjes met hardcovers, daar kan ik toch echt niet ‘extreem’ mee omgaan haha.
  melissasbookworld onlangs geplaatst…| REVIEW | Atlantis: the King’s Return by D.K. Combs (#1 the Atlanteans)My Profile

 5. Hahha sowieso het egeltje. Als er een stukje bol staat barst ik al bijna in huilen uit

 6. zwartraafje schreef:

  Hahaha! Ik krijg steeds commentaar van mensen dat mijn boeken er vrijwel ongelezen uitzien. Niet dat ik gek zou worden wanneer er iets mee zou gebeuren hoor maar ik ben nu eenmaal een voorzichtige lezer. Onlangs ging ik een vriendin gezelschap houden op een rommelmarkt en toen had ik enkele van de boeken mee die weg mochten. Toen waren er ook enkele mensen die stopten en tegen elkaar fluisteren “Amai, dat zijn precies nog nieuwe boeken”. Zelfs de echtgenoot van mijn vriendin vroeg hoe ik mijn boeken vasthield omdat de rug niet beschadigd was. Ik vind die commentaren vooral heel grappig omdat ik het eigenlijk onbewust doen. Tijdens het lezen ben ik echt niet bezig met hoe ik mijn boek vasthoud, het is echt een gewoonte.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Right here, right now #17My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: