Boek Blogger Biecht #5 | Veranderde Leesgewoontes?

Vanuit Amerika overgewaaid naar Wonderland! In het Engels een Bookblogger Confession maar hier in Wonderland een Boek Blogger Biecht!

Elke eerste en laatste maandag van de maand een topic waar ik mijn antwoord, mening of reactie op geef!

Kom jij kijken naar mijn biecht? Misschien heb je zelf ook wel wat op te biechten 😉

Boek Blogger Biecht:

Heeft bloggen en recenseren je leesgewoontes veranderd? Lees je nu een genre dat je eerder niet las of ben je soms uitgekeken op een genre waar je eerder weg van was?


Mijn blog is natuurlijk nog maar een ukkepuk! Net in de peuterfase 😉

Ik denk niet dat ik door het bloggen dus verandert ben! Ik let misschien wel wat meer op de wereldopbouw in een boek of hoe de personages zich ontwikkelen maar verder is lezen nog steeds heerlijk lezen!

Stiekempjes ben ik ook gewoon niet heel kieskeurig, ik heb een hele ruime smaak in boekgenres! De enige dingen die ik misschien minder vind om te lezen zijn boeken over de oorlog en boeken met ziektes maken me ook altijd een beetje depressief!
Ik lees ze dan liever niet, niet omdat het geen mooi verhaal is maar omdat ik me zulke dingen te erg aangrijp! Ik kan er dan echt dagen soms zelfs weken over blijven piekeren en me heel te neergeslagen voelen.

De rest blijft dus allemaal openstaan voor mij!

De laatste tijd lees ik ook wat meer jeugdboeken naast mijn favo young adult genre.

Ik wil op mijn blog ook wat meer jeugdboeken gaan recenseren voor 8+ omdat dat de leeftijd is van mijn leeskindjes <3 Ik vind het heerlijk om hun boekjes te kunnen aanraden en er zelf al over te kunnen vertellen zodat ik ze helemaal nieuwsgierig kan maken! Als ze goed hun best hebben gedaan met oefenen en leren dan lees ik ze altijd een stukje voor en dat vinden ze geweldig! Het is dan ook heerlijk om te horen dat ze vanaf 6jr bij mij boek blogger biechtkomen en lezen echt HEEL ERG STOM vinden maar dan met 11jr een eigen boek meenemen en vragen of ik dat al ken en hoe spannend dat boek wel niet is! Er bestaan geen niet lezers, je moet lezen alleen leuk maken voor ze! En ik hou er van dat me dat bij al “mijn kindjes” heel goed afgaat!

Buiten de YA en de jeugdboekjes ben ik ook weg van chicklits, literaire thrillers en romans en tegenwoordig hou ik ook van sci-fi en fantasy!
Ik beperk me dus niet tot maar één genre! Ik hou echt van de meest uiteenlopende dingen en ik denk dat ik dat ook altijd zal blijven doen!

Net als met mijn muzieksmaak is mijn boeksmaak ook heel divers, ik ben gewoon niet in een hokje te stoppen!


Aan mijn medebloggers:

Heeft bloggen jullie leeservaring veranderd? Lees jij nu nieuwe of andere genres?

7 reacties

 1. Sinds ik weer begonnen ben met lezen, ben ik vooral aan’t lezen binnen het YA genre, NA, paranormal romance en fantasy. Terwijl ik vroeger voornamelijk thrillers, romans en chick-lits las haha. Nu lees ik regelmatig nog een chick-lit of roman, maar thrillers daarentegen niet meer. Why? Dunno.. Ik heb nu d.m.v. persoonlijke reading goals dit jaar goals gesteld voor mezelf waarmee ik hoop weer wat meer te lezen van genres. Maar dit staat eigenlijk los van de blog. Sinds ik YA,NA enz ontdekt heb, blijf ik gewoon ontzettend veel tegenkomen binnen deze genres wat ik wil lezen. Dus het is eigenlijk niet dat ik bepaalde genres bewust negeer maar dat er gewoon te veel leuks blijft uitkomen in de genres waar ik mijn hart aan verloren ben hihi. Maar ik ben vastbesloten om ook weer pareltjes te gaan ontdekken in andere genres!

  Mijn leeservaring is denk ik niet beïnvloed doordat ik nu blog. Ik lees boeken nog steeds op dezelfde manier. Het enige wat ik nu doe is dat ik gebruik maak van sticky’s om quotes, belangrijke momenten, etc, te markeren zodat ik die in een recensie naar voren kan halen.

  Ik lees in ieder geval alleen boeken wat me ook echt leuk lijken om te lezen, wat me trekken en niet omdat ik vind dat ik het moet lezen voor mijn blog. Omdat ik blog, betekent dat niet dat ik dan maar ook ALLES moet lezen. Ik lees wat ik leuk vind en recenseer dat. Ik blog in de eerste plaats voor mezelf en ik wil mezelf niks opdringen!
  melissasbookworld onlangs geplaatst…| BOOK STRUGGLE SUNDAY | Binge-reading of niet?My Profile

 2. Bianca Schrijft schreef:

  Door het bloggen heb ik juist Young Adult ontdekt. Daarvoor las ik het niet tot nauwelijks en nu ben ik het zeer gaan waarderen. Wel moest ik echt mijn weg vinden binnen Young Adult, want daar zijn ook weer zoveel verschillen in verhalen. Vroeger las ik veel literaire thrillers, historische romans in oorlogstijden en ik heb dus juist wel iets met boeken over ziekte en oorlog. Ja, het laat je nadenken, dat kan zwaar zijn, maar ook positief. Je krijgt zicht op al het moois wat je hebt en waar je zuinig op wilt zijn.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Een boek voor bij de koffie of thee stopt als onderwerpMy Profile

 3. Astrid Langeveld schreef:

  Mijn leessmaak is wel een beetje veranderd. Heel heel vroeger las ik bijna alleen maar romans, maar tegenwoordig lees ik echt vanalles. En inderdaad net als jij lees ik voor de kinderen soms een boek eerst en dan gaat het door naar de volgende, maar andersom ook steeds vaker. Wel tot c boeken. B hoeft niet meer.

 4. Sientje schreef:

  Sinds ik reserves lees en probeer op een fatsoenlijke manier resencies te maken ben ik wel kritischer geworden over mijn gelezen boeken. Vijf sterren zijn een zeldzaamheid geworden. Als er een 4+ komt heb je al een heel goed boek afgelevert naar mijn mening. Qua genres, niet veranderveranderd, lees nog steeds Y-A, thriller, fantast en Sci-Fi. De waaier aan variëteit is voor mij dus breed genoeg.

 5. Annabel schreef:

  Nee niet echt eigenlijk, net als jij let ik ook wel wat meer op de wereldopbouw en ontwikkeling van personages. Maar verder is het gewoon hetzelfde. Lees nog net zo divers al merk ik wel dat ik wat diverser ben gaan recenseren op mijn Blog. Eerst meer young adult, maar nu ook al het andere wat ik lees.
  Annabel onlangs geplaatst…De week van een boekenwormMy Profile

 6. zwartraafje schreef:

  Goh, het lezen op zich is niet echt veranderd door het bloggen. Het grootste verschil is dat ik steeds een notitieboekje naast me heb liggen om bepaalde bedenkingen neer te pennen die ik in een recensie wil vermelden. Dat deed ik vroeger immers enkel bij het lezen van een verplicht schoolboek. Ook leesde ik vroeger in genre-blokken. Een hele periode enkel thrillers, vervolgens alleen maar romantische verhalen, … Maar dat doe ik al enkele jaren niet meer doordat ik merkte dat ik dan na een tijdje een genre helemaal beu werd. Nu wissel ik veel vaker af.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Vermoorde getuige – J.D.RobbMy Profile

  • Ik wissel nu inderdaad ook wat vaker af! Nu heb ik weer een tijdje contemp. gelezen en nu zit ik weer in een heerlijk fantasy boek!

   Terwijl ik vroeger alleen maar chicklits las 🙂 wat een gemis was dat hihi, nu heerlijk alle genres!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: