Boek Blogger Biecht #6 | Winacties?

Vanuit Amerika overgewaaid naar Wonderland! In het Engels een Bookblogger Confession maar hier in Wonderland een Boek Blogger Biecht!

Elke eerste en laatste maandag van de maand een topic waar ik mijn antwoord, mening of reactie op geef!

Kom jij kijken naar mijn biecht? Misschien heb je zelf ook wel wat op te biechten 😉

Boek Blogger Biecht:

Winacties! Hoe voel jij je over verplichte acties en extra kansen? Heb jij een systeem waarmee je winnaars kiest? Welke methode gebruik jij om een win actie te hosten?

Als ik een winactie host vraag ik mensen vaak om me te volgen of liken! Delen is nooit een vereiste maar vind ik wel heel lief ♥

Vaak doe ik net een tikkeltje meer bij een winactie, een speurtocht of een rebus bijvoorbeeld! Ook liet ik mensen een keer een roddel verhaal over boek personages bedenken om het boek Duizend Hoog te winnen. Ik probeer vaak een beetje een originele manier te bedenken die bij het boek past!

Mijn winnaars kies ik door middel van loting…. Aan elke naam hangt een nummertje en heb je iets gedaank voor een extra kans (bijvoorbeeld een ♥ geven op Bloglovin’) dan komt jouw nummertje 2x in de lijst!

Vervolgens ga ik naar nummer loten, voer ik de nummers in die mee doen en dan draait er een nummer uit! Die zoek ik weer op in de lijst en tadaaaaa Ik heb een winnaar! Eerlijker kan het niet!

Voor deelname aan mijn acties moet je vaker iets mailen dan delen of liken omdat ik toch wel wil dat mensen net

dat tikkeltje extra moeite doen voor de leuke prijzen!

Meestal maak ik gebruik van Google forms en stel ik daarmee een contact/vragenlijst samen!

Wat doe je als mensen mee doen aan je win actie maar

niet de instructies hebben gevolgd?

Helaas pindakaas…. dan komt je naam niet op mijn lijstje! Ik gooi er vaak

nog wel een herinnering uit van goh vergeet niet dit of dat te doen…..

Als een blogger, wat doe je als je prijs nooit aankomt? Neem je contact op met de winnaar of laat je het gaan?

Ikzelf heb onlangs een filmticket mogen verloten dat met track en trace niet aankwam bij de winnares. Ik heb haar later nog een bioscoopbon nagezonden uit mijn eigen zak. Natuurlijk kan ik dat niet altijd doen (i’m not rich) boek blogger biechtmaar ik baalde er zelf net zo hard van.

Soms verzend ik echter pakketjes, met track en trace, en dan zie ik dat ze aankomen maar krijg ik er gewoon geen reactie meer op.

Sorry, not sorry…. maar je komt dan op mijn naughty list….. Een bedankje en even laten weten dat het binnen is gekomen lijkt mij weinig moeite 🙂

Voor nu moet ik mijn pakjes van de Jubileum actie nog verzenden (ik kocht een nieuwe auto tussendoor oepsie….) maar ik stuur altijd een berichtje met de melding dat het pakje de deur uit is en mocht er een track en trace bij zitten hoor je dat ook!


Wat doe jij als blogger als je prijs nooit aankomt?

Als een prijs winnaar, wat doe je als je prijs nooit aankomt? Neem je contact op met de blogger of laat je het gaan?

20 reacties

 1. Bianca Schrijft schreef:

  Zelf ben ik nog steeds pissig op Post.nl en heb er een officiële klacht van gemaakt! Het zal vast geen ene moer uit halen, maar hun houding haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. In mijn ogen is het meer dan normaal om degene met wie de actie wordt georganiseerd, bv een filmdistributant, een kledingmerk, wat dan ook, op de hoogte te stellen van de situatie (als winnaar dus) en je compliment uit te spreken over hoe een blogger het probleem probeert op te lossen.
  De blogger is dit niet verplicht, die is net zo hard slachtoffer van een derde partij. Het is gewoon te gek voor woorden dat je extra betaald aan Post.nl en een pakket raakt zoek en ze halen gewoon hun schouders op. Je bent een kanjer.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Recensie: Cinder van Marissa MeyerMy Profile

  • *Bloos*

   Ja het is inderdaad schandalig hoe ze dit oppakken en het nu op mij schuiven door me steeds meer persoonlijke gegevens te gaan vragen. Met een trackingcode zou je zeggen dat je voldoende heb betaald voor ietwat betere service!

   Ik ben benieuwd of je überhaupt nog wat zult horen op je klacht. Volgens mij geraakt die op een stapel zo hoog als onze tbr 😉

 2. Annabel schreef:

  Ik heb het gelukkig nog niet meegemaakt dat een prijs niet aankwam. Maar ik zou ook een oplossing verzinnen inderdaad. Ook ik vind een bedankje of in ieder geval laten weten dat het aangekomen is een kleine moeite.
  Annabel onlangs geplaatst…De week van een boekenwormMy Profile

  • Ja en het gebeurd echt steeds meer dat mensen gewoon niks laten horen als ze het pakje hebben gewonnen….

   Uiteraard wel als ik het nog niet heb verzonden 😉 dan word ik wel gemaild!

   Ik hoop dat de pakjes die er deze week uitgaan allemaal goed terecht komen!

 3. Anita te Gussinklo schreef:

  Grappig dit stuk, ik heb in December bij een boekenblog een boek gewonnen.
  Nu zijn we bijna 3 maanden verder en ik heb nog steeds niets gezien.
  Na verschillende keren mailen, waar ze dan eerst niet op reageert eindelijk antwoord.
  Mevrouw gooit het er nu op dat het aan de uitgever ligt en dat ze er niets aan kan doen.
  Beetje lullig dit vind je niet? organiseer dan geen prijsvraag.
  Daarom wel mijn complimenten aan jouw dat je dan die filmtickets zelf hebt gekocht.
  Lijkt me toch dat je je hiervoor verantwoordelijk voelt.

  • Oh Anita dat is inderdaad heel erg jammer!

   Ik kan me voorstellen dat dit je frustreert. Het is echter wel voor de blogger een ‘tussen twee vuren’ probleem.

   Want als de uitgever het gewonnen boek verzend kun je er als blogger ook niet veel aan veranderen.

   Dat ze in eerste instantie niet reageert is inderdaad niet netjes! Ikzelf ben een groot karma persoontje dus wil het wel altijd netjes opgelost hebben 🙂

   Bedankt voor je compliment <3

   • Anita te Gussinklo schreef:

    Dat is dus een beetje het probleem er van, het boek is gewoon (nog) niet verzonden

    • Oh dat is echt vervelend! Zoals je in mijn reacties hierboven kunt zien kan het af en toe wel even duren eer ik iets verzend (het boekblogbudget is niet oneindig) maar ik zeg altijd dat je een mailtje krijgt als ik het verzonden heb!

     Zo weten winnaars in ieder geval waar ze aan toe zijn!

  • Kelly schreef:

   Is het over thrillzone?

 4. Sientje schreef:

  Wat een leuke vraag alweer. Ikzelf doe zelden mee aan wedstrijden omdat het er dikwijls volgens mij niet eerlijk aan toe gaat… mensen veroordelen etc… maar het kan ook mijn twisted idee zijn hoor over mindset van mensen. Heb nogal een knauw in het vertrouwen van mensen gekregen door een intens voorval in het verleden. Maar dat gezegd zijnde staat jouw manier van werken me absoluut aan met die nummertjes en de deelnemers actief te laten deelnemen, zo weet je onmiddellijk wie ‘echt’ geïnteresseerd is en wie om de haverklap mee doet ‘verslaafd aan wedstrijdjes om te krijgen’
  Groetjes
  Sientje

  • Hoi Sientje, ook ik ben te vaak te goed van vertrouwen geweest maar zeg altijd maar zo;

   Ieder verdient een kans want ik mag hun niet die kans onthouden door andermans daden!

   Maar ik snap inderdaad dat je twijfels kunt hebben of het eerlijk gaat… Ik twijfel daar soms ook wel aan!

   De ‘ik doe aan alles mee want wil alleen maar alles’ deelnemers vis je er na een tijdje wel uit 🙂

 5. Ik ben iemand wat er meestal wel even voor nodig heeft om het pakket echt te versturen, want ik ben chaotisch en vergeetachtig haha. Maar degene die een pakketje van mij mogen verwachten, worden hopelijk niet teleurgesteld want ik vul mijn pakketten naast het gewonnen boek altijd helemaal op met andere spulletjes. Ik doe er wel echt enorm mijn best voor en steek er veel eigen geld in, want vaak is ook het boek zelf betaald naast de spulletjes die erin zitten.

  Ik vraag de deelnemers ook altijd wel iets te doen, mij ergens te volgen bv. ofzo.. En als ik begin met namen opschrijven voor de lootjes machine, kijk ik wel echt naar diegenen wat ook gedaan hebben wat ik vroeg. Mensen wat alleen maar meedoen om altijd maar iets hopen te winnen en dan vaak de helft niet eens uitvoeren van wat je vraagt, komen ook niet in de machine. Dat vind ik gewoon oneerlijk tov de deelnemers die wel alles doen wat ik vraagt.

  Mocht een pakket onverhoopt kwijtraken met de post, waarvan ik echt hoop dat het nooit gaat gebeuren, zou ik zeker kijken dat ik dit goedmaak met de winnaar. Ook al kun je er in principe niks aan doen als de post het kwijtraakt, het blijft toch een beetje jouw eindverantwoordelijkheid vind ik. Maar zo denk ik haha.. Zo kocht bv. ook iemand van mij een keer boeken over, verzond ik via kiala en is het beschadigd geraakt tijdens het transport. Er waren zelfs boeken uit. Deze persoon heb ik een gedeelte van het geld teruggestuurd bv.
  melissasbookworld onlangs geplaatst…| Blog-Ish item | RE-TELLINGS: (klassieke) sprookjesMy Profile

  • Ikzelf ben nu ook laat met de jubileum cadeautjes verzenden maar dat komt door de nieuwe auto die tussendoor kwam hihi

   Soms dan moet je even husselen met je boekblogbudget 😉

   Ik steek ook veel euries in mijn pakjes en baal dan ook als een stekker als ik niet van iemand hoor of het is aangekomen!

   Vooral als het brievenbuspost is…. Ik betaal dan geen trackingkosten en dan is het maar altijd de vraag of het aankomt!

 6. Ik heb net vorige week mijn eerste winactie georganiseerd. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van Rafflecopter, heel eenvoudig te gebruiken. Mijn winactie was internationaal omdat ik eigenlijk weinig Belgische volgers heb en ik zal mijn boek gewoon met standaard post versturen om de kosten te drukken. Ik heb dit op voorhand meegedeeld. Ik duim toch maar dat het toekomt.

  • Ik heb ook 1x gebruik gemaakt van Rafflecopter maar omdat ik altijd graag iets extra’s verzin als een opdracht, rebus of zoekactie werkt dat niet voor mij!

   Ik verzend boeken eigenlijk altijd met track en trace, vind ze te kostbaar om kwijt te raken 🙂

   Hier betaal je als hij door de brievenbus gaat € 3.95 voor dus dat valt nog mee!

 7. Emmy schreef:

  Ik word vooral een beetje sip als winnaars niet reageren. Dat zijn er de laatste tijd zo ontzettend veel, dat ik soms helemaal geen winacties meer wil opzetten.
  Emmy onlangs geplaatst…Onverschrokken (The Valiant #1) – Lesley LivingstonMy Profile

 8. zwartraafje schreef:

  Zodra hier een pakje of kaartje toekomt stuur ik steeds even een bedankje. Dat lijkt me een kleine moeite en eigenlijk is het gewone een spontane reactie van me. Tot nu toe zijn alle prijzen die ik door de jaren heen mocht uitdelen gelukkig steeds toegekomen. Ik hoop dat mensen me anders op de hoogte zouden brengen. In januari kreeg ik bericht dat ik via de nieuwsbrief van Uitgeverij Moon twee boeken van Jenny Han (gesigneerd) had gewonnen maar die zijn tot nu toe nog niet aangekomen. Misschien moet ik binnenkort toch maar eens contact opnemen met de uitgeverij. Ik heb het ook een keertje voorgehad dat iemand me iets vanuit Nederland wilde opsturen maar dat het nooit is aangekomen. Dat heb ik echter niet laten weten omdat ik het zo jammer vond voor de afzender. Dan doe je de moeite om een kaartje te sturen én komt het vervolgens gewoon niet aan. Ik heb ook al eens een keer meegemaakt dat de washi-tape aan de achterzijde van de envelop was losgetrokken én ik vrees dat er toen ook iets uit de envelop was gehaald.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Blogger Vriendenboek #87My Profile

  • Och nou dan zou ik inderdaad even contact met hen zoeken als ik jou was! Zo jammer mochten ze verloren zijn geraakt en hen daar niks van weten!

   Ik heb ook al eens meegemaakt dat inderdaad de envelop geopend was en leeg op het adres geleverd werd. Zodra mijn pakje bij je aankomt zul je zien dat me dat niet weer overkomt 😉 ik ben tegenwoordig royaal met plakband!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: