Boek Blogger Biecht #7 | Blogdesigns?

Vanuit Amerika overgewaaid naar Wonderland! In het Engels een Bookblogger Confession maar hier in Wonderland een Boek Blogger Biecht!

Elke eerste en laatste maandag van de maand een topic waar ik mijn antwoord, mening of reactie op geef!

Kom jij kijken naar mijn biecht? Misschien heb je zelf ook wel wat op te biechten 😉

Boek Blogger Biecht | Blogdesigns

Wat vind jij belangrijk in het ontwerp van blogs die je volgt? Welke designs en functies waardeer je en wat vind je echt niet mooi?

Laat ik voorop stellen dat dit dus echt mijn persoonlijke mening is en dat je je vooral niet aangesproken of beledigd moet voelen! Ieders smaak is natuurlijk anders en wellicht vinden vele van jullie mijn blog wel niet om aan te zien 😉

Heb jij dus iets op je blog wat ik niet mooi vind? Trek je er lekker niks van aan! Mijn Wonderland is van mij en jouw blog is van jou! #SoPleaseDon’tBeatMeUp

Meestal als ik een nieuwe blog bezoek kijk ik naar drie dingen:

 1. Design/Uiterlijk
 2. Functionaliteit
 3. Plugins/Advertenties

The Looks!

Ik volg inmiddels heel wat blogs en ze lopen echt heel erg uit één qua looks! Waar de één een hele rustige serene witte blog heeft, heeft de ander allerlei kleurtjes en krabbels en plaatjes!

Zoals je bij mij kunt zien ben ik wel van het hele donkere afgestapt (al is zwart gewoon echt mijn favo kleur) maar hou ik erblogdesigns ook zeker een kleurtje bij! Ook mijn cartooneske poppetjes (met mijn eigen smoeletje) vind ik heel erg leuk!

Want helemaal wit en sereen is niks voor mij als Teigetje persoonlijkheid! Ik ben meer van de iets drukkere designs dus!

De laatste tijd zie ik ook steeds meer watercolor blogs oppoppen! Ik zag het voor het eerst bij Melissa’s Bookworld en moet zeggen dat ik dit ook erg mooi vind! Het is namelijk veel kleur maar niet heel erg druk!

Dan de thema’s, ik hou wel van overzichtelijkheid! Allemaal vlakken en geen duidelijk menu vind ik niet fijn lezen!

Ook ben ik een klein beetje een vreemd persoontje maar ik hou ook van even dingen, dus als je een thema hebt waar je bijvoorbeeld allemaal vakjes krijgt en je zegt dan dat er 7 per pagina kunnen…. Dan heb je dus heel mooi 2 rijtjes met elk 3 posts…. en dan daaronder een einzelganger… Ja, ik weet het… Ik ben gestoord! Maar dat zijn van die kleine dingetjes die mij kunnen storen en het was dan ook mijn biecht 😉

Een homepage waar je gewoon door alle posts heen kunt scrollen vind ik echt helemaal niks! Die more knop in je WordPress zit er (vind ik) niet voor niks! Op je homepage moet ik niet al je hele bericht kunnen lezen!

Lange lappen tekst vind ik prima (je bent een lezer of niet ☺) maar dan wel afgewisseld met leuke plaatjes! Of ze zelfgemaakt zijn maakt me dan niet zoveel uit want ikzelf ben ook echt een gifjes lover!!!

Functioneel?

Op best veel van de blogs die ik volg hebben ze een menu staan en als je dan als nieuwsgierig aagje (who me?) bijvoorbeeld klikt op over mij, omdat je wel eens wilt zien hoe hun zich voorstellen, en er staat echt die standaard WordPress tekst….

Jammer!

Ik vind het heel erg belangrijk dat linkjes kloppen en dat er geen lege pagina’s te zien zijn!

Tuurlijk ook ik maak zat foutjes want niemand is perfect! Maar die Wie is was toch 1 van de eerste dingen die ik deed 🙂

Alle extra’s!

Ikzelf ben echt verliefd op heel wat plugins! En er zitten er zo veel leuke tussen! Maar in het begin was ik geneigd om er een plugin kermis van te maken! Tegenwoordig denk ik dat er toch echt een max zit aan alle dingetjes die je er op kunt zetten!

Heb je bijvoorbeeld bovenin je Social media buttons dan hoeven er voor mij niet ook nog Tweet plugins of Insta plugins bij! Want ik kom naar je blog om blogs te lezen, anders ging ik wel naar je Twitter of je Instagram!

Nogmaals dat is dus voor mij persoonlijk hé, ik ben snel afgeleid en nogal chaotisch en als ik een post aan het lezen ben en opeens een Instagram foto zie die ik leuk vind klik ik dus daarop en ben ik van je blog af! Grote kans dat ik daarna een half uur op je Instagram zit en niet meer terugkeer naar je blog! #PleaseDon’tHateMe

Advertenties?

Uhm… tuurlijk een Bol linkje her en der vind ik prima, deed ik zelf eerst ook! maar als ik echt die advertentie banners voorbij zie komen haak ik wel snel af! Heeft ook weer te maken met de chaos… ik word teveel afgeleid door al die banners met hun vaak bewegende advertenties!

Als ik wou winkelen deed ik dat wel 😉 ik kom voor je artikelen!

Conclusie?

Het doet er natuurlijk niks toe wat ik vind! Of wat je in deze biecht hebt gelezen!

Deze biecht is enkel en alleen mijn persoonlijke voorkeur en wat jij doet met jouw stukje internet moet je helemaal zelf weten! Dus niet getreurd!

Voor jou als lezer de vraag: Wat vind jij wel/niet mooi aan een blog?

 

9 reacties

 1. Bianca Schrijft schreef:

  Zelf houd ik veel van sites met een rustige witte of sepia achter grond. Ik ben het helemaal met je eens dag je niet al 3/4 van een blog op de homepage moet zien staan. Ik merk zelf dat ik dan niet altijd doorklik om het laatste stukje nog te lezen.
  Bianca Schrijft onlangs geplaatst…Recensie: Unplugged van Donna FreitasMy Profile

 2. Emmy schreef:

  Ik vind het blogdesign een van de belangrijkste dingen. Een onverzorgde layout kan er voor zorgen dat ik een blog niet meer bezoek.
  Emmy onlangs geplaatst…Manipulator (Observant #2) – Ole NylandMy Profile

 3. Laura schreef:

  Als beginnend blogger ben ik zelf ook nog een beetje aan het zoeken naar het juiste design, dus dank je voor deze post. Van die more-knop had ik nog nooit gehoord, vond het al zo irritant dat alles meteen helemaal op home stond. Weer wat geleerd, ga er meteen mee uittesten. De over mij pagina vind ik ook erg belangrijk, is ook één van de eerste dingen die ik zelf heb gedaan, altijd interessant om te lezen bij andere bloggers.
  Laura onlangs geplaatst…Lezersevenement Best of RomanceMy Profile

 4. zwartraafje schreef:

  Ik hou er vooral van wanneer zo’n lay-out een mooi én herkenbaar geheel vormt. Wanneer je meteen weet ‘Ah ja, ik ben op de blog van x terechtkomen’. Drukte en chaos zijn twee zaken die me niet aanspreken maar verder maakt het me niet echt uit. Zelf neig ik eerder naar een vrij sobere lay-out maar ik vind sommige blogs die meer kleur en illustraties bevatten vaak perfect aansluiten bij het beeld dat ik me van een specifieke blogger heb gevormd.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Op de rand van het niets – Corinne DuyvisMy Profile

  • Ja dat heb ik ook zo! Iets herkenbaars is inderdaad erg leuk! Ik ben ook erg blij met mijn gifjes en afbeeldingen met mijn snuutje! Maakt meer eigen! Zoals ik bij elke raaf nu meteen aan jouw blog denk!

   • zwartraafje schreef:

    Die herkenbaarheid maakt het echt nog leuker hé. Op een bepaald moment heb ik er ooit zelfs een lijstje van samengesteld vermits ik merkte dat ik bij bepaalde voorwerpen, games, acteurs of dieren meteen aan specifieke bloggers moest denken. Bij Wonderland denk ik meteen aan jou en Silke, bij paranormal romance aan Melissa, bij uiltjes aan Emmy, bij eenhoorns aan Ellis, bij … ik zou zo nog wel eventjes kunnen doorgaan. 🙂
    zwartraafje onlangs geplaatst…2017: Shelfies #4My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: