Book Blogger Hop | a Bookish (Killer) Habit!

De Book Blogger Hop is vanaf nu ook geregeld te vinden in Wonderland! Kijk je mee naar mijn antwoorden op Bookish (Killer) Habit?

Book Blogger Hop word gehost door Billy (Ramblings From A Coffee Addicted Writer).

Elke week start de hop op een vrijdag en eindigt hij de donderdag er op! Er is elke week een boekgerelateerde vraag die wij bloggers kunnen beantwoorden!

Het doel van een Book Blogger Hop is dat we nieuwe blogs leren kennen en zo dus ook nieuwe bloggers en boeken!

De vraag van deze week is:When reading a mass paperback book, many people fold the cover back, as if they were reading a magazine. Doing this will eventually create creases in the spine. How do you feel about this common bookish habit? (submitted by Maria @ A Night’s Dream of Books)

Dus: wat vind ik er van dat mensen hun boek dubbelvouwen?

Ik kan het echt niet uitstaan als mensen hun boek dubbelvouwen!!!!

Ik ben een heel zuinige lezer die probeert haar boeken zo goed als nieuw te houden!

Een tijdje lang was het zelfs zo erg dat ik het boek maar een stukje opende en het echt kantelde om de bladzijdes te lezen. Op een gegeven moment begon het me echter een beetje te irriteren dat ik zo moeizaam las. Nu heb ik dus een wat makkelijkere leeshouding aangemeten maar nog knak ik geen ruggen!

killer
©Shutterstock

Ik leg mijn boek ook nooit open neer als “bladwijzer” en vouw ook zeker geen blaadjes om!

Tenzij het boek echt beschadigd is geraakt zoals aan zee laatst toen mijn boek echt te maken kreeg met een flinke golf!

Het was toen dermate beschadigd dat ik voor het eerst in tijden een ezelsoor maakte….. Ik voelde me zo rebels!!!!

Maar dit is wel een uitzondering geweest! Ik heb dus echt geen Bookish Killer Habits!

En jij? Ben jij een Killer? Let me know down below!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

12 comments

 1. Dingen zoals het boek dubbelvouwen, of ezelsoren doe ik echt niet. Maar ik vind het eigenlijk wel tof als je ziet dat een boek gelezen is. Ik doe dus wel voorzichtig, maar van mij mag je best vouwen in de rug zien 🙂

 2. Ik ben echt een ‘rug knakker’. Vind dat een heerlijk gevoel.
  Ik lees hem niet als magazine, zo omgeklapt. Maar vouw hem wel goed open zodat het boek wat open blijft staan als ik lees . Haha

 3. Oeps, ik ben wel een beetje een killer! Dubbelvouwen zou ik echt nooit doen en ezelsoren heb ik ook al jaren niet gedaan (zeker niet met zo’n flinke collectie boekenleggers haha). Maar de ruggen van mijn paperbacks zijn zeker gebroken, je ziet meestal wel of ze zijn gelezen. En mijn Harry Potters zijn helemaal scheef van het opnieuw en opnieuw en opnieuw lezen.
  Isabelle onlangs geplaatst…How I Met My Book #2 | Dangerous Girls – Abigail HaasMy Profile

 4. Ik ben ook heel voorzichtig en zuinig op mijn boeken! Waarschuw mijn kids ook altijd als ze te dicht bij mijn boeken aan het dollen zijn

 5. Ik krijg het zelf ook niet over mijn hart om de rug van een boek te krakken maar dat andere mensen dat wel doen stoort me eigenlijk niet op voorwaarde dat het om hun eigen boeken gaat. Enkele jaren terug zag ik op de Boekenbeurs twee tienermeisjes aan de stand van een uitgeverij een boek openslagen én volledig dubbelslagen om het ‘in te zien’ en het vervolgens niet te kopen. Dat vond ik echt niet kunnen. Met je eigen boeken mag je doen wat je wil maar met geleend leesvoer ga je voorzichtig om.
  zwartraafje onlangs geplaatst…Favoriete Fantasy boeken die ik las in 2017My Profile