Book Blogger Hop | Mijn gevoel in een boekenwinkel?

De Book Blogger Hop is vanaf nu ook geregeld te vinden in Wonderland! Kijk je mee naar de vraag van deze week?

Book Blogger Hop word gehost door Billy (Ramblings From A Coffee Addicted Writer).

Elke week start de hop op een vrijdag en eindigt hij de donderdag er op! Er is elke week een boekgerelateerde vraag die wij bloggers kunnen beantwoorden!

Het doel van een Book Blogger Hop is dat we nieuwe blogs leren kennen en zo dus ook nieuwe bloggers en boeken!

De vraag van deze week is: What’s your immediate feeling when entering a bookstore, as compared to how you feel when entering a department store? (submitted by Maria @ A Night’s Dream of Books)

Dus wat is mijn gevoel wanneer ik een boekenwinkel in loop in vergelijking tot wanneer ik een gewone superwinkel in loop?

gevoel
© Shutterstock

Laat ik beginnen met mijn gevoel wanneer ik een boekenwinkel inloop!

Allereerst voel ik me heel erg opgelucht! Als ik een boekenwinkel inloop houdt dat in dat ik al mijn rekeningen heb betaald en dus een centje heb overgehouden om mezelf te verwennen!

Als iemand die echt niks heeft met kleding/schoenen/make-up/kappers/schoondheidstoestanden/sauna’s etc vergeet je vaak de ‘ik kocht/deed wat leuks voor mezelf’ momentjes!

Elke vrouw koopt/doet namelijk wel vaker één van bovenstaande en bij mij gebeurd dat dus….. misschien….. ja….. als alles stuk is?

Dus stiekem mag ik van mezelf veel vaker wat leuke boekjes kopen, dit is het duiveltje op mijn schouder dat praat!

Want het engeltje meld mij dat ik eerst moet lezen wat ik op mijn tbr heb liggen! Gelukkig wint mijn duiveltje soms want anders zou ik nooit wat voor mezelf doen!

Terug naar het gevoel wanneer ik de boekenwinkel instap!

Compleet zen! Dat is hoe ik me voel wanneer ik in een boekenwinkel ben. Ik vergeet de mensen om me heen, hoor niks meer en ben compleet gefocussed op alle ruggen van boeken en welke juweeltjes er staan die ik nog niet in mijn bieb heb!

Dan gaan we het hebben over het gevoel dat ik heb bij de supermarkt….

© Shutterstock

Ik haat boodschappen doen! Al die gehaaste mensen die aan alle kanten zonder fatsoen om je heen (lees: tegen je aan/voor je langs) razen. Al die mensen die je aankijken of je van Mars komt…. Ellendig lange rijen waar mensen meteen beginnen te steunen en kreunen als je je bonus pas niet a la minute in de houding hebt en zorg maar dat je die pinpas ook gereed hebt!

En waag het niet om te vragen welke acties er zijn als de caissière vraagt: “Spaart u zegeltjes?”

Dan liggen je boodschapjes aan de andere kant te wachten waar je moet maken dat je ze met een noodgang in je tas schuift want de ‘speedy gonzales’ shoppers staan al in de houding met al hun pasjes en schreeuwen nog net niet: “Nee, geen zegels en geen bon!” om daarna zich net als Max Verstappen naar de eindstreep te haasten en mij daar van mijn plaats verstoten!

Ik ga dus enkel wanneer ik dingen vergeet naar de supermarkt! De lieverds van een bepaalde keten brengen mij mijn boodschapjes in alle rust in de keuken waar ze mijn lege flessen tellen terwijl ik rustig mijn pinpas pak, ik krijg altijd iets cadeau en ze maken ook altijd een klein gezellig praatje! Heerlijk!!!

Zoals je ziet dus 2 totaal uiterste gevoelens!

Hoe zit dat verschil bij jou? Wat zijn jouw gevoelens bij deze 2 soorten winkelen?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments

  1. Haha leuke vraag. Bij mij zijn de gevoelens ook wel anders, al heb ik geen hekel aan boodschappen doen. Bij het boodschappen doen ben ik toch wel bewust bezig met wat ik koop en let ik wel aardig op de prijzen, terwijl dit bij het kopen van boeken wat minder is, haha (oeps).
    Do onlangs geplaatst…Moxie – Jennifer MathieuMy Profile

  2. Ik moest meteen glimlachen toen ik dat stukje over het engeltje en duiveltje las. Dat is echt zo ontzettend herkenbaar. Hier wint het duiveltje trouwens ook hoor. Sommige koopjes kan ik niet aan me voorbij laten gaan en net als jij ben ik niet bezig met wellness-weekendjes en bezoekjes aan een schoonheidsspecialiste. Dus af en toe een nieuw boek is mijn verwennerij.
    zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #108My Profile