Book Blogger Hop | Have a break… Have a?
De Book Blogger Hop is vanaf nu ook geregeld te vinden in Wonderland! Kijk je mee naar mijn antwoord op ‘ Have a break… Have a?’.

Book Blogger Hop word gehost door Billy (Ramblings From A Coffee Addicted Writer).

Elke week start de hop op een vrijdag en eindigt hij de donderdag er op! Er is elke week een boekgerelateerde vraag die wij bloggers kunnen beantwoorden!

Het doel van een Book Blogger Hop is dat we nieuwe blogs leren kennen en zo dus ook nieuwe bloggers en boeken!

De vraag van deze week is:

15th – 21st – Have you ever thought about taking a break from blogging/Booktubing (if you’re a Booktuber)? If you have, how long was the break and what did you learn from it? (submitted by Danielle @ PoetryBooksYA)

Een pauze nemen van bloggen?

Heb ik wel eens gedacht aan een blog pauze of er wel eens een gehad?

Nou ik heb wel in 2015 en 2017 een periode gehad waarin mijn leven echt compleet op de kop stond! Toen heb ik wel een ‘blogdipje’ gehad waarin er een stuk minder online kwam als gewoonlijk.

Maar echt helemaal niks online?

Nee, dat heb ik dus nog niet gehad in de vier jaar dat ik blog. Ik merk wel dat ik de laatste paar maanden echt ontzettend in tijdnood kom met alles en dat ik daardoor veel minder lees dan ik zou willen en dat er ook een stuk minder tijd over blijft om mijn blog te vullen!

Ik probeer daarom de momentjes waarop ik wel tijd heb echt vooruit te plannen en een beetje de kalender te vullen!

Toch heb ik wel met ingang van dit jaar voor mezelf besloten dat er niet meer ‘verplicht’ iets online hoeft te komen. Bloggen is namelijk een hobby en geen betaalde baan en ik zou me niet verplicht moeten voelen om iets online te plaatsen elke dag!

Natuurlijk zet ik de recensies van boeken die ik aanvraag zo snel mogelijk online maar verder heb ik mezelf een beetje pas op de plaats gegeven.

Heb ik tijd?

Dan vul ik lekker mijn kalendertje op de blog in! Heb ik tijdgebrek dan komt er helaas voor mijn trouwe kijkertjes soms niets online!

De realiteit trekt me namelijk vaak weg uit mijn mooie Wonderland en helaas moet ik daar dan naar luisteren haha!

Een echte pauze ?

Die zal ik denk ik wel gaan nemen dit jaar! Of jullie daar iets van gaan merken ligt er aan in hoeverre ik nu al mijn posts vooruit kan plannen en vullen!

Wat vind jij?

Als blogger zijnde van een pauze? En als bezoeker? Laat het me vooral weten hieronder ♥ reacties maken me heel blij!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments

  1. Ik ben wel minder frequent gaan bloggen en ik denk dat ik er ook niet langer van zou wakker liggen indien er een paar dagen helemaal niets verschijnt maar langer dan dat gaat me niet lukken denk ik. Dan zou ik het bloggen teveel gaan missen. Al merk ik tegelijkertijd ook wel af en toe dat ik er niet echt de fut voor heb. Wel zin en inspiratie maar geen energie om ze ook daadwerkelijk uit te werken en in te plannen. Waar ik vroeger minstens één à twee maanden vooruit had gewerkt is het nu met moeite één week.