Book Blogger Hop | Kinderboeken liefde!

De Book Blogger Hop is vanaf nu ook geregeld te vinden in Wonderland! Kijk je mee naar mijn antwoord op Kinderboeken liefde?

Book Blogger Hop word gehost door Billy (Ramblings From A Coffee Addicted Writer).

Elke week start de hop op een vrijdag en eindigt hij de donderdag er op! Er is elke week een boekgerelateerde vraag die wij bloggers kunnen beantwoorden!

Het doel van een Book Blogger Hop is dat we nieuwe blogs leren kennen en zo dus ook nieuwe bloggers en boeken!

De vraag van deze week is: Who is your favorite children’s books author and why? (submitted by Kitty @ Vicarious Bookworm)

Mijn favoriete kinderboeken auteur!

Wat een moeilijke vraag! Ik was als kind echt weg van Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt, Pinkeltje van Dick Laan, Pippi Langkous en de boeken van Roald Dahl.

Ik las ook graag de Floortje Bellefleur serie en de Olijke tweeling serie!

Maar ook Alleen op de wereld van Hector Malot en Gullivers reizen van Jonathan Swift uit de Wereldberoemde Jeugdboeken voor Jongeren en Volwassenen reeks vond ik prachtig mede door de geweldige illustraties.

Als iets ouder kind raakte ik verslaafd aan de Kippenvel boeken en de Griezelbus boeken van Paul van Loon.

En als tiener las ik graag de boeken van Jan Terlouw en ook boeken van Virginia Andrews.

Zoals je ziet las ik ook als kind al heel erg gevarieerd!

Weet jij nog wat jij als kind graag las?

Let me know down below want ik hou van reacties en die maken mij dag helemaal goed!

6 reacties

 1. Do schreef:

  Wat een leuk artikel! Ik was en ben dol op kinderboeken <3 Vroeger las ik vooral Carry Slee en Francine Oomen en Kruimeltje was een van mijn lievelingsboeken. Toen ik echt heel klein was vond ik Pinkeltje en de verhalen over dolfijnen heel leuk.
  Do onlangs geplaatst…The Longest Book TagMy Profile

 2. Hanna schreef:

  Ik was vroeger (en nu eigenlijk nog steeds :)) een enorme fan van de boeken van Anna Woltz. Ze schrijft zulke mooie en grappige boeken. Ook de Lena Lijstje boeken van Francine Oomen vond ik heel leuk 🙂

 3. zwartraafje schreef:

  Een tijdje terug heb ik daar ook eens bij stilgestaan voor een blogpost en terugdenken aan die jeugdboeken leek een beetje op een tijdreis. Net als jij hield ik van de boeken van Roald Dahl (nog steeds trouwens) maar ik heb ook genoten van een aantal boeken van Marc de Bel, Pippi Langkous, Pluk van de Petteflet, de YA verhalen van Dirk Bracke, de griezelboeken van Eddy C.Bertin, Alleen op de wereld, ….
  zwartraafje onlangs geplaatst…Foto-update #116My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: