2019| All I want for Christmas…. is books!

Er werd al om gevraagd! En dus is hij er weer! De vijfde editie van Secret Santa in Wonderland! Wil jij meer weten of jezelf opgeven voor deze Bookish Swap? Kijk gauw verder!!!

Dus dit jaar kun je je opgeven voor Secret Santa 5.0! Ik kan het haast niet geloven dat ik dit al voor de vijfde keer organiseer en elk jaar weer word ik zo enthousiast van alle geweldige pakjes en leuke reacties!

Voor diegene die de vorige jaren niet hebben meegedaan volgt hieronder de uitleg!

In het menu ♥ Swaps kun je ook eerdere swaps terugvinden!

We kopen voor een ander cadeautjes tot aan de € 40,- (bedrag excl. verzending), doen er een leuk gedichtje bij en zorgen ervoor dat dit verpakt als kerstcadeautje op 14 december verzonden wordt zodat het onder de kerstboom kan liggen bij de ontvanger!

Dit jaar is het bedrag weer iets hoger dan voorgaande jaren! Boeken in Nederland worden steeds duurder en dus moet helaas het budget iets omhoog! Heb je een Engelse lezer? Dan hebben die natuurlijk geluk want dan kun je meerdere boekjes kopen 😉

Een leuke boeken swap! Dat is natuurlijk het uitgangspunt!

Eerdere rondes deden er ook visueel beperkte dames mee. Gezien het maken van een groot pakket met een cadeaubon of e-books een stuk lastiger is ben ik genoodzaakt om de deelname voor e-books/cadeaubonnen te beperken tot de kleinere thema swaps. Ik hoop hiervoor op jullie begrip ♥

Bij eerdere swaps is ook gebleken dat sommige mensen helemaal over de top gaan met hun karma levels en er dus echt gigantische pakketten tentoongesteld werden! Natuurlijk is dit ontzettend lief maar probeer je in te houden 😉

Het budget is na een poll aangepast en dus zijn bij de swaps de volgende budgets vastgesteld:

Spook-a-Swap | Boeken en goodies tot € 30,00 exclusief verzending met track en trace.

Secret Santa | Boeken en goodies tot € 40,00 exclusief verzending met track en trace.

Secret Valentine | Boeken en goodies tot € 30,00 exclusief verzending met track en trace.

Summer Swap | Boeken en goodies tot € 40,00 exclusief verzending met track en trace.

Om het zo eerlijk mogelijk te houden vraag ik jullie om de karma levels te beperken. Het is moeilijk om te zien hoe er pakketten van € 50,- aankomen terwijl sommige maar echt het budget van € 30- of € 40,- hadden!

Leef je dus heerlijk uit maar hou je budget in de gaten!

 • Minimale besteding van € 40,-
 • Minimaal 1 boek van je lootjes verlanglijstje! The more the merrier!
 • Leuke boekgerelateerde goodies! Je hebt tijd zat voor Ome Ali of Tante Etsy! Iets Kerst lekkers is natuurlijk ook heel leuk!
 • De cadeautjes leuk inpakken!
 • De doos leuk inpakken! Dit is toch wel een vereiste gezien het zoveel leuker is als je een versierd pakket ontvangt in plaats van bijvoorbeeld een lays chips doos! Voor de veiligheid kun je echter je versierde doos in een lelijke buitendoos verzenden om diefstal tegen te gaan!
 • Een kerstkaart met gedichtje!

Daarnaast ben je ook verplicht om in de groep actief deel te nemen! Dit houdt in dat je de vragenlijsten beantwoord, een sneak peek en unboxing in de groep stuurt etc…

Doe je dit niet word je helaas uitgesloten voor een volgende ronde!

Ik heb deze keer gekozen voor een vaste verzenddatum op 14 December omdat ik anders te veel achter tracking codes moet gaan aanzitten! Mocht je echt eerder moeten verzenden dan kan dit enkel na overleg!

Voorwaarde om mee te kunnen doen is dat je wel op Facebook in een swap groep van mij zit en je de Facebook pagina van Wonderland hebt geliked!

Ben je helemaal nieuw? Dan is er de voorwaarde dat je gemeenschappelijke vrienden hebt die al eerder meededen of bekend zijn in Wonderland! Dit zodat we geen nep accounts krijgen en er mensen teleurgesteld gaan zijn!

Als je mee wilt doen met deze Secret Santa dan kan je dit doorgeven via de reacties onderaan de pagina, zet in het bericht je naam/nickname waarmee je op Facebook zit, plaats een BE achter je naam als je uit België komt en meld je aan bij de algemene groep op Facebook! Hierin vind je een link naar de kerstgroep!

Het is heel belangrijk dat je aangemeld bent bij de groep want daar zal ik de oproep voor jullie email adres plaatsen en de eindcontrole doen voor ik ga loten!

Denk er ook even over na of je misschien ook een pakket over de grens wilt sturen! We hebben al vele rondes dezelfde Belgische dames en voor hun is het natuurlijk ook leuk om ‘vers vlees’ in de kuip te hebben!

Doe ajb echt moeite voor elkaar, hoe zou je het zelf vinden als je heel veel moeite hebt gedaan en je krijgt zelf een flut cadeau?

Koop dus echt iets (zoveel mogelijk wat binnen het budget valt) van het wensenlijstje en vul het aan met leuke dingetjes. Als je dus slim bent plaats je op je wensenlijstje geen boek van € 25,- maar boeken van maximaal € 15,- zo is er ruimte voor nog wat leuks!

Je hebt ruim de tijd om dingetjes te bestellen op bijvoorbeeld Ome Ali dus doe je best om er een pakket van te maken waar je zelf ook wild van zou worden!

En pak het ook mooi in 😉 het is de kerst periode dus je hebt vast ergens een rol glimmend kerstpapier liggen!

Toelating Swaps

Allereerst laat ik mensen in delen toe in swap groepen! Pb-tjes met vragen over waarom je nog niet in de groep zit terwijl Pietje er al wel in zit zijn dus niet nodig!
Hoewel deelname op eigen risico is wil ik toch altijd graag dat iedereen tevreden is!
Eerder heb ik altijd de pakketten op me genomen, alleen of met de groep. Ook de groep pakt dit altijd goed op door te helpen bij een gedupeerde! Maar financieel is dit niet haalbaar om dit altijd te doen!
Gezien ik dit al 5 jaar doe en een behoorlijke vaste garde heb die echt fantastische pakketten maken ben ik nu wel wat strenger!
* Ik laat mensen die pas met 1 swap mee hebben gedaan pas door nadat ik Sneak Peeks naar tevredenheid heb gezien van een eerdere ronde.
* Het kan zijn dat als je nieuw bent en niet aan de regels voldoet je niet toegelaten word in een swap groep! * Of wanneer je bij een eerdere swap op de ‘Naughty List’ bent gekomen je geweigerd word.
Hierover valt helaas niet te discussiëren.
Als host wil ik het liefst dat de swap voor iedereen naar tevredenheid gaat en daardoor moet ik soms wat strenger de regels hanteren.

Over het algemeen laat ik in kleine swaps vaak nieuwe mensen toe zodat ze zich kunnen ‘bewijzen’. De reden dat ik dit bij een kleine swap wel doe is dat het budget daar wat lager ligt en de vereisten wat minder groot gezien dat echt een thema en boek swap is!

Ik hoop op ieders begrip hiervoor!

Als je je opgeeft laat dan niet een ander stikken door niks te verzenden!

Dit is denk ik nog wel de belangrijkste regel! Je dient je pakket te verzenden met Track en Trace en mij een foto te sturen van je verzendbewijs! Het liefst met de qr code!

Je kan je opgeven vanaf nu 😉 (dan heb je ruim de tijd om een geld bij elkaar te sparen!) tot 28 september 19.00 (dan heb je nog tijd zat om te kopen en verzenden).

*Voor de doorgewinterde Wonderland swapper is dit een tijdje maar veel mensen twijfelen altijd een poosje om mee te doen en balen dan als de inschrijving al gesloten is! Beetje geduld voor een schone zaak dus dames 😉

Je ontvangt in de uiteindelijke groep alle info die je nodig hebt maar denk alvast na over de volgende dingen:

Een verlanglijstje met je wensen tot € 40,- excl. verzending

Een klein verhaaltje over jezelf, je favoriete boeken/films en je hobby’s! Zo word een gedichtje maken wat makkelijker!

In de groep zul je ook verschillende vragenlijsten of vragen van Santa’s vinden!

28 september – Uiterste inschrijvingsdatum

14 december – Verzenddag

24 december – Unboxing ♥

Ik heb er weer ontzettend veel zin in en hoop dat jullie allemaal weer jullie uiterste best gaan doen om een geweldig pakket voor een mede boekenwurm te maken!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

43 comments

 1. Uiteraard wil ik opnieuw meedoen. Weet je nog dat ik even twijfelde of ik ze wel alle vier zou meedoen omdat het dan misschien te kostelijk zou worden? Uhu, geen flauw idee hoe ik er toen bijkwam dat ik het zou aankunnen om een editie over te slaan. Daar is het immers veel te leuk voor.

  Zwartraafje BE

  1. Mijn excuus. Ik was er gisteravond niet echt met mijn hoofd bij… Ik ben in de Facebook groep aangemeld onder de naam Charlotte Brandt (en dus niet Charami) en nog steeds van BE 😉