Brainstorm Moon Young Adult

Het is 4 april en ik zit een beetje op Facebook te scrollen tot ik opeens het volgende bericht lees!

12472731_505587202962633_4129025936671049100_n

 

Uitgeverij Moon organiseert op dinsdag 3 mei om 15.00 uur een brainstorm. Kom je ook? We gaan het hebben over onze nieuwste plannen en horen graag jouw mening over alles wat met young adult-boeken te maken heeft. Natuurlijk laten we je niet naar huis gaan zonder goodiebag. Aanmelden kan tot en met vrijdag 15 april via Eva.deJonge@uitgeverijmoon.nl In de week van 17 april hoor je of je uitgekozen bent.

Ik zie dat mijn lieve bookbuddie Melissa zich ook heeft aangemeld en dus stuur ik meteen een e-mailtje naar Moon want hoe leuk is dit aanbod!

Het word 17 april en vol spanning wacht je af…. er zijn natuurlijk zoveel mensen die willen gaan en het is maar de vraag of jij er bij zit! Het is 22 april als mijn telefoon piept en er een nieuw mailtje binnenkomt. Op mijn scherm staat enkel Lieve Ya-Fan! en van de spanning lukt het me niet eens om mijn telefoon fatsoenlijk te unlocken 😂

Eindelijk het mailtje geopend en wat zie je dan een berichtje van Nynke met een hele leuke afbeelding!unnamed

Meteen in de groepsapp gegooid want wie gaat er nog meer en is Melissa ook uitgekozen? Sommige uit de groepsapp zijn ook uitgenodigd en ook Melissa zit er bij!

Een dag van tevoren ontvangen we nog wat info zoals het adres en de tijdstippen!

En dan zegt helaas mijn bookbuddie af, door de zwangerschap is ze non stop misselijk dus vanuit Limburg afreizen naar Amsterdam met de trein was niet langer een optie!

Wel zei ze dat Jenny in haar plaats zou gaan…. Voor dat ik wist wie dat was was ik al jaloers want Melissa stuurde me een plaatje van haar tas…. Ook Jenny blijkt een Wonderland lover te zijn!

Gezien ik een ramp ben in het ov en de zenuwen me al door het lijf gieren besluit ik met de auto te gaan en na een stukje file kom ik nog ruim op tijd aan! Ik parkeer mijn auto voor de deur voor slechts € 0,34 hoe geweldig is dat! Mindere is dat je enkel kan pinnen en euhhhh tja ik krijg mijn pinpas dus niet zelf uit zo’n apparaat…. Dus meteen het enige wat ik niet kan met mijn klauwtjes 😉 en dan zie ik gelukkig aan de overkant van de straat een bekend kleurtje haar! Tineke van de YA groep! Na een roep naar de overkant herkent ze me gelukkig van YALfest en dus is Tineke de redding van de dag want zij kan mijn pinpas eruit halen 😜 Na even wachten in het heerlijke zonnetje komen uiteindelijk ook alle andere genodigde aan en kan de gezellige middag beginnen.

Eenmaal binnen neemt iedereen plaats aan een heerlijke grote tafel waar allerlei lekkers op staat en we allemaal al verlekkerd kijken naar alle mooie boekjes die over de tafel verspreid zijn die net verschenen zijn of nog uitkomen ♥
Daarna worden we gevraagd om naambordjes te maken, ik gluur vanuit mijn ooghoek naar een papier wat één van de dames van Moon vast heeft en zie daar alle foto’s van de aanwezige opstaan met hun naam… Bij mij staan er echter vraagtekens en de tekst mysterieus persoon! Hahaha dat vind ik dan wel weer heel erg grappig!

Er volgt een voorstelrondje waarbij iedereen in het kort zijn naam zegt en van welke blog of id ze zijn.

Daarna gaat de brainstorm los en deze wordt geleid door Sandra van Mook samen met de hoofdredacteur van Moon. Aan elk van ons werd de vraag gesteld waar we de uitgeverij van kenden en of we een plus en minpunt op wouden noemen.

Ik zat ergens halverwege dus na een paar reeds genoemde opmerkingen over waar je Moon van kent wil je toch iets anders opnoemen dan de rest…. ( iets met anti kudde volk willen zijn dat diep in mij zit 🙂 ) Bij de boeken koos ik dus voor de Hush Hush saga omdat deze nog niet genoemd waren en zo kwam ik ook gelijk aan mijn pluspunt…. De geweldige beslissing om deze in de originele covers uit te brengen!!! Ja de nieuwe uitgave kost €20,- per boek maar dat zijn deze juweeltjes waard! En dan de minpunten, de hele tafel rond hoorde ik dezelfde opmerkingen “Ja een minpunt is dat jullie stoppen met uitgeven halverwege een reeks!”  mijn opmerking bij minpunten was dus dat ik er geen heb want dat hun stoppen met het uitgeven halverwege een reeks ligt niet aan hun als uitgever maar aan ons als lezer! Als wij de boeken niet kopen, hoe moeten hun ze dan nog kunnen uitgeven? Iedereen lijkt tegenwoordig Engels te lezen of de boeken via Bookdepository te kopen ivm de kosten of omdat daar hele series al uit zijn….. Maar als iedereen dat doet dan kan een Nederlandse uitgever daar toch niet lang van overeind blijven staan? Dus niet klagen over het stoppen maar gewoon volop Nederlandse boeken kopen!!!!

Er werd op een gegeven moment ook verteld wat de kosten zijn bij het drukken van een boek…. Mijn mond viel nog net niet op tafel! Als je denkt dat een uitgeverij een booming business is dan zet dat maar gauw uit je hoofd!

Er worden vragen gesteld over wat wij goede prijzen vinden en wat wij van bepaalde covers vinden en er word echt naar ons geluisterd wat ik persoonlijk echt super vind van de uitgever! Al veel te snel komt er een eind aan deze brainstorm en krijgen we een heerlijke goodiebag! Daar blijft het echter niet bij want we mogen ook nog uit een stapel boeken iets uitzoeken. Gezien ik eerst stond te kletsen met Nynke omdat wij heel toevallig uit dezelfde wijk komen (it’s a small world after all) is de stapel op als ik aankom en dus mag ik kiezen welk boek ik graag zou willen!13124460_886590711467007_2348591089618166017_n

Gezien ik van magie hou en ik al bij binnenkomst mijn oog had laten vallen op de geweldige looks van het Magisterium is dat natuurlijk wat ik dolletjes graag kies!

Er word een fotootje geschoten, ik klets nog even kort met Emmy over de originele cover die inderdaad ook erg mooi is! Een kort praatje met JJ en een toiletbezoekje en poef!!!! We staan weer buiten en deze heerlijke middag waar ik me zo ontzettend voor gestrest heb is alweer voorbij 😢

Ik stap in de auto met al mijn juweeltjes en een heerlijk gevoel voor mijn eerste uitje als blogger en ik kan je vertellen, dat smaakt naar meer!!!!

8 reacties

 1. Annabel schreef:

  Ik vond het ook erg leuk en het ging inderdaad veel te snel!
  Annabel onlangs geplaatst…Bout of books read a thon updateMy Profile

 2. Tamara TS schreef:

  Leuk. zo’n brainstorm! Dan heb je als lezer en blogger toch het idee dat bedrijven naar je luisteren!

 3. Story addict schreef:

  Klinkt echt al een kei leuke bijeenkomst! :D. Goed dat je het zelf ook naar je zin hebt gehad 🙂
  Story addict onlangs geplaatst…[recensie] De klauw (Magycker #1) – Adrian StoneMy Profile

 4. zwartraafje schreef:

  Leuk zo’n gedetailleerd verslag. Ik vermoed dat ze niet zomaar beslist zullen hebben om de boeken van Holly Black en Cassandra Clare onder een andere cover uit te brengen. Maar hoe mooi ik hem ook vind, ik denk dat ze met deze nieuwe covers minder inspelen op hun jonge doelgroep. En ik vermoed ook dat jongens het boek nu minder snel zullen uitkiezen terwijl de vorige cover ook meer op hen was gericht. Maar dat is uiteraard maar een persoonlijke mening.
  zwartraafje onlangs geplaatst…De roep van de haven – Nora RobertsMy Profile

  • Ja de glimmende kanten zijn misschien minder mooi voor jongens…. Maar wat ik elders bij een blogger las was dat de andere cover niet verkocht en dat ze daarom hem opnieuw hebben uitgebracht in deze covers…. Wij dames houden natuurlijk wel van mooie glimmende blaadjes 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: