Charisma – Jeanne Ryan

Eén injectie kan alles beter maken – of slechter?
Aislyn is verlegen. Zo erg dat ze wegvlucht van feestjes en opziet tegen haar bijbaantje als badjuf.
Dan krijgt ze de kans om alles te veranderen. Een dokter biedt haar een dosis Charisma aan, een gentherapie die haar het stralende middelpunt zal maken. De therapie is niet getest, maar Aislyn kan het aanbod niet weerstaan. Zodra het medicijn in haar bloed zit, begint het te werken. Vanaf dan is ze levendig en populair. Gek genoeg merkt ze dat anderen hetzelfde gedrag vertonen. Eerst lijkt alles beter dan het was, maar als mensen ziek worden en zelfs sterven, slaat de angst toe. De media doen uitvoerig verslag van de besmettelijke, dodelijke ziekte.
Aislyn moet een manier vinden om het gen te stoppen, voor het te laat is, maar de dokter is spoorloos…

9789000344192_downloadUitgever Unieboek | Het Spectrum
2015
Bladzijden 256
Paperback
Young adult

Ik geef dit boek  

Na het lezen van meerdere ietwat negatieve reacties twijfelde ik sterk om dit boek aan te schaffen, toen ik echter in de boekenwinkel kwam en hem zag wou ik hem door de cover en de flaptekst toch graag in bezit hebben en zelf oordelen.

Alleen vanwege de gentherapie is het boek al interessant om te lezen, veel dingen die Jeanne heeft uitgezocht zijn voor mij nieuwe weetjes,

Waar veel mensen zeggen dat ze zich niet konden inleven kon ik dat juist wel, Aislyn’s stille verlegen gedrag dat ze op een gegeven moment zo zat is omdat het haar in de weg zit van haar doel, een studie beurs zodat haar moeder minder hard hoeft te werken en er meer kan zijn voor haar broertje die aan taaislijmziekte lijdt, doet haar de beslissing nemen om Charisma te nemen.

Een losbollige beslissing zonder na te denken over eventuele gevolgen? Ja zeker, maar zou jij niet hetzelfde doen voor iemand die je heel dierbaar is….

Ook is er voor haar vrij weinig tijd om een onderzoek in te stellen, de klok tikt, ze moet een beurs krijgen voor haar studie of genoeg lef hebben om haar baantje te kunnen behouden…. En de dokter is iemand waarin zij en haar familie zoveel vertrouwen hebben… ik snap haar snelle beslissing heel goed!

Waar ik las dat Aislyn veranderd in een oppervlakkige bimbo sta ik toch even te kijken, want ze viert inderdaad even feest met de jongen waar ze stiekem al een tijd verliefd op is, who can blame her? Eindelijk heeft ze genoeg lef om tegen iemand te praten zonder dat haar sociale fobieën haar al stotterend doen weg duiken.

Aislyn heeft vanaf dat ze Charisma nam en vanaf dat ze in de gaten heeft dat de Charisma werkt maar één doel voor ogen, aandacht krijgen voor taaislijmziekte, het belang van donoren en zorgen dat ze haar moeder kan ontlasten.

Echter gooit Charisma al snel roet in het eten want er worden mensen ernstig ziek!

Vanaf dit moment vond ik het boek juist wat spannender worden er komen zoektochten, achtervolgingen en ondertussen worden steeds meer mensen ziek en sterven er zelfs mensen, ondertussen tikt de klok voor Aislyn door.

Al met al had ik dit boek binnen no-time uitgelezen en kreeg ik wel een soort van deel 2 gevoel op het einde….

Van mij mag het want ik genoot wel van dit verhaal!

 

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.