Cleaning the Closet ♥ 2

Down the TBR Hole! Dit is een meme die je vast al op andere plaatsen hebt gezien! Het helpt je to be read planken te kuisen! En Cleaning the Closet is best een goed plan zo nu en dan!

De meesten van jullie kennen dit gevoel waarschijnlijk, je (Goodreads) TBR-stapel blijft groeien en groeien en het lijkt alsof er geen licht aan het einde van de tunnel is. Je blijft toevoegen, maar je voegt meer toe dan je daadwerkelijk leest. En als je dan door je lijst scrolt, besef je dat je geen idee hebt waar de helft van de boeken over gaat en waarom je ze hebt toegevoegd. Nou dat gaat veranderen!

Het werkt als volgt:
 • Ga naar je Goodreads tbr plank.
 • Zet hem op oplopende datum toegevoegd.
 • Neem de eerste 5 of 10 (of zelfs meer!)
 • Als je dit wekelijks doet, begin je waar je bent gebleven de laatste keer.
 • Lees de samenvattingen van de boeken
 • Beslis: houdt het op je tbr of doe het weg!
Ik heb meerdere planken op Goodreads!

Ik heb planken voor elk apart jaar en ik moet zeggen dat het me een beetje begint op te breken!

Nou heb ik geen hele grote stapels maar ik voel me wel schuldig naar mijn mooi boekjes toe!

Ik heb nu nog 46 boeken op de oude Goodreads to be read planken staan en ik ga bij elk van deze boeken bekijken of ik ze op mijn Once in my lifetime plank ga leggen of op mijn to read plank!

Dan brengt het misschien wat meer rust 😉 ik begin op mijn Engelse planken met ruimen omdat ik nu eenmaal een Nederlandse lezer ben en echt zo veel liever in mijn eigen taal lees!

Na de vorige ronde heb ik nu als ‘oudste’ Engelse boekjes vier boeken uit The School for Good and Evil serie van Soman Chainani!

De eerste twee delen heb ik sinds december 2017 in mijn kasten staan en de laatste twee sinds augustus 2018.

Ik wil ze heel graag een keer lezen want ze lijken me echt heel erg leuk…. maar wanneer? Ik verplaatst ze naar de once in a lifetime plank!

   

De volgende drie boeken zijn van The Field Party serie van Abbi Glines. Ik kreeg deze van Melissa als extraatje met de kerst in 2017 en ik las ze nog steeds niet! Er komen gewoon te veel vertaalde mooie boeken uit waardoor ik niet toekom aan mijn Engelse boekjes! Toch wil ik ze als Glines fan echt heel graag lezen!

Ook deze boeken komen op mijn once in a lifetime plank!

  

En de laatste is The Night Circus van Erin Morgenstern. Ook deze zat in mijn kerst box van 2017. Ik weet dat ik deze toen ontzettend graag wou lezen omdat ik hoopte dat hij op Caraval zou lijken….

En nu is het al meer dan 2 jaar terug en trekt hij me niet heel erg? Ik plaats dus ook dit boek op de once in a lifetime plank!

Totaal aantal verwijderde boeken: 0
Aantal boeken verplaatst naar Once in my lifetime plank: 8
Aantal boeken verplaatst naar to read plank: 0

Laat me weten wat je van mijn keuzes vind! Ben je het er mee eens?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

 1. Hoi Kwante,
  Ik vond The Nightcircus echt heel mooi, dus raad je aan deze toch snel te lezen. De andere boeken ken ik niet.
  Op mijn tbr van Goodreads staan ook een heleboel boeken die ik niet bezit. Misschien wel eens goed om daar iets aan te doen. Gisteren meldde Bookdepository dat ze bepaalde boeken op mijn wensenlijst nog steeds niet konden leveren. Ik had geen idee meer waar die boeken over gingen.

  1. Mijn once in a lifetime plank ga ik zeker ooit nog lezen! Ik heb op mijn goodreads planken alleen boeken staan die ook echt in mijn kast staan! Mijn lijsten met gewilde boeken op bookdepo en bol zijn vele malen langer…. oopsie!