Cleaning the Closet ♥ 5

Down the TBR Hole! Dit is een meme die je vast al op andere plaatsen hebt gezien! Het helpt je to be read planken te kuisen! En Cleaning the Closet is best een goed plan zo nu en dan!

De meesten van jullie kennen dit gevoel waarschijnlijk, je (Goodreads) TBR-stapel blijft groeien en groeien en het lijkt alsof er geen licht aan het einde van de tunnel is. Je blijft toevoegen, maar je voegt meer toe dan je daadwerkelijk leest. En als je dan door je lijst scrolt, besef je dat je geen idee hebt waar de helft van de boeken over gaat en waarom je ze hebt toegevoegd. Nou dat gaat veranderen!

Het werkt als volgt:
 • Ga naar je Goodreads tbr plank.
 • Zet hem op oplopende datum toegevoegd.
 • Neem de eerste 5 of 10 (of zelfs meer!)
 • Als je dit wekelijks doet, begin je waar je bent gebleven de laatste keer.
 • Lees de samenvattingen van de boeken
 • Beslis: houdt het op je tbr of doe het weg!
Ik heb meerdere planken op Goodreads!

Ik heb planken voor elk apart jaar en ik moet zeggen dat het me een beetje begint op te breken!

Nou heb ik geen hele grote stapels maar ik voel me wel schuldig naar mijn mooie boekjes toe!

Ik heb op dit moment 41 boeken op de ‘oude’ Goodreads to be read planken staan en ik ga bij elk van deze boeken bekijken of ik ze op mijn Once in my lifetime plank ga leggen of op mijn to read plank!

Dan brengt het misschien wat meer rust 😉 in deze ronde boekjes aangeschaft tussen 2015 en 2017!

List & Leugens van Leigh Bardugo.

Toegevoegd november 2015… Gekocht vanwege de mooie cover! Verhuist naar once in a lifetime plank, ik weet dat veel mensen weg zijn van Leigh maar mij roept het boek nog niet hard genoeg!

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in z’n eentje…
Kaz verzamelt een team om zich heen dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zooitje lijkt: een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion en een Hartenwringer.
Hun reis leidt dwars door vijandig Fjerda en de zes worden niet alleen belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. En tussendoor moeten ze proberen om elkaar niet te vermoorden.

Schim en Schaduw, Dreiging en duisternis en Val en Verlossing van Leigh Bardugo.

Toegevoegd oktober 2015… Eerlijk toegegeven: ik kocht deze boeken echt alleen maar om hun mooie covers! Ik verplaatst ze naar de once in a lifetime plank omdat ze me niet dusdanig trekken om ze op de gewone tbr te plaatsen!

Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.

Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt.

De duistere kant van Mara Dyer en De obscure waarheid van Mara Dyer van Michelle Hodkin.

Toegevoegd mei 2015… En nog niet gelezen….

Mara Dyer denkt dat haar leven niet vreemder kan worden als ze wakker wordt in een ziekenhuis zonder zich te herinneren hoe ze daar terecht is gekomen. Toch wel. Ze vreest dat het ongeluk, waarbij haar beste vriendin en vriendje zijn omgekomen maar zij mysterieus genoeg ongedeerd is gebleven, niet zomaar een ongeluk was. En ze heeft gelijk.

Ze is ervan overtuigd dat, na wat alles wat er gebeurd is, ze niet meer verliefd kan worden. Ze heeft het mis. De zeventienjarige Mara kan zich niets herinneren van het ongeluk waarbij drie van haar vrienden zijn omgekomen?

Ze verhuist met haar familie naar Florida, gaat naar een nieuwe school en voelt zich onweerstaanbaar aangetrokken tot de ‘bad guy’ Noah. Ze hoopt met een schone lei te kunnen beginnen, maar als er meer doden in haar directe omgeving vallen en er vreemde dingen gebeuren, beseft ze dat ze haar geheugen moet terugkrijgen om haar familie en toekomst veilig te stellen.

Anna Dressed in Blood en Girl of Nightmares van Kendare Blake.

Deze boekjes heb ik maart 2015 toegevoegd aan mijn bieb! Het schaamrood staat me op de wangen haha! Toch heb ik een nieuwe plank gecreëerd voor deze boekjes! En dat is wel de Halloween tbr! Want oktober wil ik toch weer een thema maand van maken!

Cas Lowood heeft een ongewone roeping: hij doodt de doden.
Dat deed zijn vader al voor hem, tot hij op gruwelijke wijze vermoord werd door een geest. Nu reist hij samen met zijn kruidendokter-moeder en gewapend met zijn vaders dodelijke mes het land rond. Hij gaat op zoek naar een geest die door de lokale bevolking Anna Dressed in Blood genoemd wordt, en vindt een geest zoals hij nog nooit gezien heeft. Ze draagt nog steeds de jurk waarin ze vermoord werd in 1958: toen maagdelijk wit, nu rood gevlekt en druipend van het bloed. Sinds haar dood heeft Anna iedereen die ook maar een voet in haar verlaten Victoriaanse thuis heeft gezet gedood.
En dan spaart ze het leven van Cas.

Volgende ronde gaan we verder met deze tbr plank!

Totaal aantal verwijderde boeken: 0

Aantal boeken verplaatst naar Once in my lifetime plank: 6
Aantal boeken verplaatst naar to read plank: 0
Aantal boeken verplaatst naar Halloween tbr plank: 2

Totaal boeken Once in my lifetime plank: 26
Totaal boeken  to read plank: 13
Aantal boeken Halloween tbr plank: 2

Laat me weten wat je van mijn keuzes vind! Ben je het er mee eens?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

 1. Mijn TBR is puur wat ik fysiek heb liggen, niet eens wat ik zou willen lezen…
  Ik heb geen digitale planken maar een enorme, enorme berg voor een vol kastje met allemaal nog te lezen boeken. Ik begon op mijn blog met een aantal waar ik elke maand netjes de gelezen er vanaf trok, maar vaker nog de binnen gekomen boeken bij optelde… Daar ben ik ook maar mee gestopt.
  Aan het begin van het jaar een flinke tas boeken er tussen uit gehaald die ik echt, echt niet ga lezen… Ik denk dat ik dat gewoon vaker moet gaan doen.. Of ergens een andere stok achter de deur gaan zoeken wat wel gaat werken…