Cleaning the Closet ♥ 6

Down the TBR Hole! Dit is een meme die je vast al op andere plaatsen hebt gezien! Het helpt je to be read planken te kuisen! En Cleaning the Closet is best een goed plan zo nu en dan!

De meesten van jullie kennen dit gevoel waarschijnlijk, je (Goodreads) TBR-stapel blijft groeien en groeien en het lijkt alsof er geen licht aan het einde van de tunnel is. Je blijft toevoegen, maar je voegt meer toe dan je daadwerkelijk leest. En als je dan door je lijst scrolt, besef je dat je geen idee hebt waar de helft van de boeken over gaat en waarom je ze hebt toegevoegd. Nou dat gaat veranderen!

Het werkt als volgt:
  • Ga naar je Goodreads tbr plank.
  • Zet hem op oplopende datum toegevoegd.
  • Neem de eerste 5 of 10 (of zelfs meer!)
  • Als je dit wekelijks doet, begin je waar je bent gebleven de laatste keer.
  • Lees de samenvattingen van de boeken
  • Beslis: houdt het op je tbr of doe het weg!
Ik heb meerdere planken op Goodreads!

Ik heb planken voor elk apart jaar en ik moet zeggen dat het me een beetje begint op te breken!

Nou heb ik geen hele grote stapels maar ik voel me wel schuldig naar mijn mooie boekjes toe!

Ik heb op dit moment 39 boeken op de ‘oude’ Goodreads to be read planken staan en ik ga bij elk van deze boeken bekijken of ik ze op mijn Once in my lifetime plank ga leggen of op mijn to read plank!

Dan brengt het misschien wat meer rust 😉 in deze ronde boekjes aangeschaft tussen 2015 en 2017!

Let It Snow van John Green

Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen.

Topauteurs John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle trakteren ons op drie onweerstaanbare verhalen, die aan het eind van Let it snow prachtig bij elkaar komen.

Gekocht of gekregen december 2015… Ik gok dat ik dit boek kreeg in de swap! En tja, dit is wel echt een winters boekje! Ik verplaatst hem naar de once in a lifetime plank omdat ik hem zeker een keer rond kerst wil lezen wanneer we echt een heerlijk pak sneeuw hebben liggen.

Zielsverbond van Eva le Noire

Lily wordt wakker in het ziekenhuis. Het enige wat ze zich nog herinnert, is dat ze net verhuisd is en in een bar werkt. Nadat ze ontslagen is uit het ziekenhuis, blijkt echter dat ze al drie maanden op haar nieuwe adres woont. Het is een merkwaardig huis waar vreemde dingen gebeuren. De televisie en de lampen gaan vanzelf aan en uit en ze heeft vreemde dromen over een aantrekkelijke man.

Ze ontmoet Sam, die vervolgens verdwijnt. Dan ontmoet ze Vince, die ook verdwijnt. En dan wordt Kevin, een vriend van haar, vermoord. Wanneer ze vervolgens Vayo ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar Vayo’s familie is nogal merkwaardig en Lily’s familie wil niet dat ze met Vayo omgaat. Wat voor geheimen houden ze verborgen voor Lily? En zal Vayo bij haar blijven of overkomt hem ook iets ergs?

Ahum…. ook toegevoegd december 2015. Ik heb alleen geen idee meer hoe! Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat dit boek me nu ook helemaal niet trekt? De cover staat me echt tegen en de synopsis doet me ook niet heel erg veel….

Ik verwijder hem van de nog te lezen plankjes!

Jager (Talon, #3) van Julie Kagawa

Na het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. Samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. Wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garrett nodig. Als ze hem niet snel vinden, dreigt er een totale oorlog…

Maar Garrett is verdwenen. Hij heeft besloten zijn oude wapenbroeders van St. Joris te bespioneren, en algauw komt hij achter een groot geheim, dat een dodelijk gevaar betekent voor zowel mensen als draken…

Het derde deel in deze geweldige serie… gekocht juni 2016! Op de een of andere manier heb ik gewoon niet verder gelezen? Terwijl ik de eerste twee boeken echt geweldig vond!

Misschien koop ik de rest ook ooit erbij en kan ik ze dan allemaal opnieuw lezen! Voor nu verhuist hij dus naar de once in a lifetime plank!

Tienduizend hemels boven jou (Firebird, #2) van Claudia Gray

Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die er letterlijk alles voor overheeft de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken. Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, begeeft Marguerite zich op zéér gevaarlijk terrein om hem te redden.

Weer een vervolgdeel! En wederom vond ik het eerste deel erg gaaf! Ook de covers zijn echt prachtig! Toch lokt deze serie me nu ook niet 1, 2, 3 om weer verder te lezen. Dus ook deze gaat naar de once in a lifetime plank. Ooit heb ik dan misschien de serie compleet!

Bloedband van Patricia Verlinde

Tristan zat geknield voor een lichaam. Alleen de arm was te zien, hij lag in een vreemde hoek gebogen, levenloos op de grond. De huid was spierwit en bevlekt met rode vegen en aan de ringvinger zat een stalen ring met een zwart gekerfde band erin… ‘Nee!’ schreeuwde ik. Vrijwel meteen stond Tristan naast me en duwde me terug de hal in. ‘Nee, laat me los!’ Ik krijste en gilde en probeerde me met alle macht los te trekken. Ik had het verkeerd gezien. Dit kon niet waar zijn…

Melanie is klaar voor de volgende stap in haar relatie met Tristan. Maar als ze op het punt staat haar menselijke leven voor hem op te geven, blijkt de verborgen wereld die ze dacht te kennen nog veel groter te zijn dan zij en Tristan konden vermoeden. Melanie moet op ziek naar zichzelf en het verleden van haar nieuwe soortgenoten. De confrontaties die ze hierbij aangaat, zorgen voor barstjes in haar relatie met Tristan. Als ze ook nog te maken krijgt met een groot verlies, voelt Melanie zich onbegrepen en eenzamer dan ooit. Dan ontmoet ze een bijzondere jongen. Hij vertelt haar dat zij de uitverkorene is, op wie zijn mensen al tweeduizend jaar wachten…

Een onweerstaanbare combinatie van romantiek, spanning en een vleugje historie.

Dit boek kocht ik 29 oktober op een Halloween boek event ergens heel ver weg van mijn woonplaats! Ik kocht hier meerdere boeken bij de aanwezige auteurs omdat ik gewoon zo iemand ben die geen nee kan zeggen….. Kijkende ogen van auteurs werken ook zo op mij…..

Ik verwijder hem van de nog te lezen plankjes want hij trekt me niet heel erg meer. Wellicht dat ik hem ooit nog oppak maar voor nu gun ik mezelf een tbr plank met boekjes die me echt trekken!

Volgende ronde gaan we verder met deze tbr plank!

Totaal aantal verwijderde boeken: 2

Aantal boeken verplaatst naar Once in my lifetime plank: 3
Aantal boeken verplaatst naar to read plank: 0
Aantal boeken verplaatst naar Halloween tbr plank: 0

Totaal boeken Once in my lifetime plank: 29
Totaal boeken  to read plank: 19
Aantal boeken Halloween tbr plank: 2

Nog 16 boeken op de oude planken!

Laat me weten wat je van mijn keuzes vind! Ben je het er mee eens?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.