Cleaning the Closet ♥ 7

Down the TBR Hole! Dit is een meme die je vast al op andere plaatsen hebt gezien! Het helpt je to be read planken te kuisen! En Cleaning the Closet is best een goed plan zo nu en dan!

De meesten van jullie kennen dit gevoel waarschijnlijk, je (Goodreads) TBR-stapel blijft groeien en groeien en het lijkt alsof er geen licht aan het einde van de tunnel is. Je blijft toevoegen, maar je voegt meer toe dan je daadwerkelijk leest. En als je dan door je lijst scrolt, besef je dat je geen idee hebt waar de helft van de boeken over gaat en waarom je ze hebt toegevoegd. Nou dat gaat veranderen!

Het werkt als volgt:
  • Ga naar je Goodreads tbr plank.
  • Zet hem op oplopende datum toegevoegd.
  • Neem de eerste 5 of 10 (of zelfs meer!)
  • Als je dit wekelijks doet, begin je waar je bent gebleven de laatste keer.
  • Lees de samenvattingen van de boeken
  • Beslis: houdt het op je tbr of doe het weg!
Ik heb meerdere planken op Goodreads!

Ik heb planken voor elk apart jaar en ik moet zeggen dat het me een beetje begint op te breken!

Nou heb ik geen hele grote stapels maar ik voel me wel schuldig naar mijn mooie boekjes toe!

Ik heb op dit moment 39 boeken op de ‘oude’ Goodreads to be read planken staan en ik ga bij elk van deze boeken bekijken of ik ze op mijn Once in my lifetime plank ga leggen of op mijn to read plank!

Dan brengt het misschien wat meer rust 😉 in deze ronde boekjes aangeschaft tussen 2016 en 2017!

Jager (Talon Saga, #3) van Julie Kagawa

Na het verraad van haar broer heeft Ember definitief gekozen voor het rebellenleven met Riley en al haar banden met de drakenorganisatie Talon verbroken. Samen proberen ze zowel de drakendoders van St. Joris als de huurmoordenaars van Talon een stap voor te blijven. Wanneer ze achter de ongelooflijke waarheid over Talon én de Orde van St. Joris komen, weten ze dat er maar één oplossing is, en daarvoor hebben ze de hulp van Garrett nodig. Als ze hem niet snel vinden, dreigt er een totale oorlog…

Maar Garrett is verdwenen. Hij heeft besloten zijn oude wapenbroeders van St. Joris te bespioneren, en algauw komt hij achter een groot geheim, dat een dodelijk gevaar betekent voor zowel mensen als draken…

Diepe zucht… ik las de eerdere delen van deze serie en die vond ik echt super! Maar daarna kwamen er zoveel boekjes uit en las ik die allemaal eerder en nu zijn er al veel meer delen in deze serie!

Ik denk dat ik hem eerst compleet ga maken en dan een keer helemaal overnieuw lees, lekker in 1 ruk! Ik verplaatst hem naar de once in a lifetime plank

The Jewel (The Lone City, #1) van Amy Ewing

cleaningVandaag is mijn laatste dag als Violet. Vanaf morgen ben ik nummer 197.

Verkocht op een veiling aan een van de rijkste dames van het land… dat overkomt Violet. In het landhuis van de hertogin wacht haar een leven vol luxe, maar ook gevangenschap en duistere plannen. De nietsontziende hertogin wil Violets bijzondere gave uitbuiten, tegen elke prijs. Violet moet ontsnappen voor het te laat is. Dan blijkt dat haar beste vriendin Raven in gevaar is. Violet staat voor een onmogelijke keuze: moet ze Raven redden of zichzelf?

Ik weet niet? Op de een of andere manier spreekt de synopsis me niet meer zo aan? Ik verwijder hem en leg hem op de giveaway stapel! Mocht jij vinden dat dit boek echt fantastisch is en ik het op de tbr moet zetten laat het me vooral weten!

Titans van Victoria Scott

‘Ik zou kunnen winnen,’ fluister ik.

‘Er is niemand die dat zo graag wil als ik.’

Astrid kijkt al haar hele leven naar de races van de Titans. Deze mechanische paarden zijn onbetaalbaar voor het gewone volk, maar ze spreken des te meer tot de verbeelding. Wie wedt op de juiste ruiter kan al zijn schulden vereffenen. Astrids familie dreigt uit huis gezet te worden. Dan krijgt Astrid de kans van haar leven: meedoen aan de race! De races zijn vol gevaren en valkuilen… en durft ze haar leven toe te vertrouwen aan een supersnelle machine?

Maar ís Vrijbuiter wel een machine? Of schuilt er ergens in dat futuristische stalen paard een vriend die Astrid beter begrijpt dan wie dan ook?

Ik weet nog dat Melissa me zei dat ik dit boek echt moest lezen! Zelf heb ik niet echt iets met paarden en heel erg futuristische boeken lees ik ook niet veel….Nu vond ik Jinxed wel geweldig dus ben ik een beetje in dubio….

Ook deze haal ik weg en plaats ik op de giveaway stapel! Laat het me weten als je het niet eens bent!

Onverschrokken van Lesley Livingston

Fallon is als dochter van de koning voorbestemd om tegen de Romeinen te gaan strijden met haar vaders troepen. Haar zus, een legendarische strijder die heroïsch ten onder is gegaan in de strijd tegen Julius Caesar, heeft haar daar van kleins af aan op voorbereid. Op haar zeventiende verjaardag wil Fallon niets liever dan dat haar vader haar beëdigd als strijder en dat haar grote liefde Mael haar vader om haar hand vraagt. Maar alles loopt anders: haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Na een schokkende gebeurtenis in het bos wordt Fallon gevangengenomen door een slavenhandelaar en verscheept naar Rome. Het valt de handelaar op dat ze opvallend goed kan vechten…

Oh wat voel ik me een schandvlek!!! Ik weet nog dat ik op Yalfest heerlijk heb gelachen met Lesley… Ik vond haar zo geweldig dat ik meteen haar boek kocht! Wederom was Melissa degene die zo lyrisch was over dit boek de druppel die me overhaalde! Maar ik las het nog steeds niet 🙈 ik verplaats hem naar de once in a lifetime plank want ik wil hem zeker een keer lezen!

Helemaal het einde van Lisette Jonkman, Lisette

cleaningHelemaal het einde van Lisette Jonkman is een humoristische feelgood roman over een popzangeres die terugkeert naar haar familie op het platteland. De 28-jarige Roxy leeft al tien jaar als een nomade als leadzangeres van een wereldberoemde rockband. Wanneer haar beste vriendin plotseling overlijdt, stort Roxy volledig in en gaat ze terug naar het landelijke dorp waar ze is opgegroeid. Ineens staat ze weer tussen de koeien op het boerenbedrijf van haar ouders en moet ze haar plek heroveren, want iedereen is verder gegaan zonder haar. Roxy wil zo snel mogelijk terug naar haar seks, drugs & rock-’n-roll-leven, maar een lang bewaard geheim speelt op en ze heeft geen rekening gehouden met Arno, haar beste vriend van vroeger…

Hahaha en ook deze staat op mijn planken door Melissa…. Geen idee waarom ik hem nog niet las! De Verkikkerd serie van Lisette vond ik lekker weglezen en dus moet ik deze ook maar eens gaan lezen! Hij gaat wel naar de once in a lifetime planken omdat ik nog veel ander moois voorrang wil geven ♥

Duizelingwekkende hoogte (Duizend hoog, #2) van Katharine McGee

cleaningNew York, 2118. In Manhattan staat een wonderlijke supertoren van wel duizend verdiepingen. Leda, Watt, Rylin, Avery en Calliope genieten van een futuristisch glamourleven in de toren vol met hightech snufjes, maar ze houden gevaarlijke geheimen verborgen. Zonder dat ze het doorhebben, worden de vijf tieners in de gaten gehouden door iemand, iemand die wraak wil nemen. In een wereld van duizelingwekkende hoogtes kan één verkeerde stap een lange val betekenen.

Absolute cover buys deze serie ♥

Het eerste deel vond ik overigens wel tof… waarom las ik deel twee nog niet? Ik geef mijn koopverslaafde selfie de schuld en plant deze ook op de once in a lifetime want ik wil dan eerst deel 1 weer herlezen!

Volgende Cleaning the Closet ronde gaan we verder met deze plank!

Totaal aantal verwijderde boeken: 2

Aantal boeken verplaatst naar Once in my lifetime plank: 4
Aantal boeken verplaatst naar to read plank: 0
Aantal boeken verplaatst naar Halloween tbr plank: 0

Totaal boeken Once in my lifetime plank: 33
Totaal boeken  to read plank: 18
Aantal boeken Halloween tbr plank: 3

Nog 10 boeken op de oude planken!

Laat me weten wat je van mijn keuzes vind! Ben je het er mee eens?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

  1. Ik herken dit zo! Al die boeken die anderen zeggen dat je ze moet lezen….je komt er zo vaak gewoon niet aan toe. Ik moet ook echt eens mijn Goodreads TBR gaan opruimen haha.

    1. Ja ik merk dat ik dit jaar mezelf echt aan banden heb gelegd met betrekking tot impuls aankopen en aanraders! Ook strenger voor mezelf met eerst mijn tbr stapel lezen! Pas wanneer die onder de 10 boeken is weer wat mogen kopen, recensie boeken daarbuiten gelaten dan!

  2. Ik heb The Jewel indertijd gelezen maar ben nadien niet meer verder gegaan met de serie. Dat was blijkbaar één van de reeksen die me niet genoeg boeide om ook echt te willen verderlezen. Er komen er dan ook zoveel uit dat je af en toe knopen moet doorhakken hé. Ik ben tot nu toe nog steeds niet toegekomen aan de boeken van Lisette Jonkman. Maar ooit gaat dat er een keer van komen.