Cleaning the Closet ♥ 9

Down the TBR Hole! Dit is een meme die je vast al op andere plaatsen hebt gezien! Het helpt je to be read planken te kuisen! En Cleaning the Closet is best een goed plan zo nu en dan!

De meesten van jullie kennen dit gevoel waarschijnlijk, je (Goodreads) TBR-stapel blijft groeien en groeien en het lijkt alsof er geen licht aan het einde van de tunnel is. Je blijft toevoegen, maar je voegt meer toe dan je daadwerkelijk leest. En als je dan door je lijst scrolt, besef je dat je geen idee hebt waar de helft van de boeken over gaat en waarom je ze hebt toegevoegd. Nou dat gaat veranderen!

Het werkt als volgt:
  • Ga naar je Goodreads tbr plank.
  • Zet hem op oplopende datum toegevoegd.
  • Neem de eerste 5 of 10 (of zelfs meer!)
  • Als je dit wekelijks doet, begin je waar je bent gebleven de laatste keer.
  • Lees de samenvattingen van de boeken
  • Beslis: houdt het op je tbr of doe het weg!
Ik heb meerdere planken op Goodreads!

Ik heb planken voor elk apart jaar en ik moet zeggen dat het me een beetje begon op te breken!

Nou had ik geen hele grote stapels maar ik voelde me wel schuldig naar mijn mooie boekjes toe!

Ik heb op dit moment nog een aantal boeken op de ‘oude’ Goodreads to be read planken staan en ik ga bij elk van deze boeken bekijken of ik ze op mijn Once in my lifetime plank ga leggen of op mijn to read plank!

Dan brengt het misschien wat meer rust 😉 in deze ronde boekjes aangeschaft in 2019! Het einde is in zicht want dit zijn de laatste boekjes op de ‘oude’ stapel!

Er staan hier 18 boekjes op en op mijn Want to Read lijstje staan er op het moment dat ik dit schrijf maar 4!

Natuurlijk word die wat langer na de feestdagen maar het gaat de goede kant op!

De kleuren van magie (Schemering #1) – Schwab, V.E.

De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

Dit boek zat in een goodiebag bij een festival en iedereen is razend enthosiast over dit boek…. Nadat ik Victoria hoorde praten over dit boek bij…. uhm… was het Yalfu? Ben ik ook wel benieuwd maar ik weet niet of ik het op korte termijn ga lezen!

Naar de Once in my lifetime plank dus!


Alter Ego (Renegades, #1) – Meyer, Marissa

Geheime identiteiten.

Uitzonderlijke talenten.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Dit boek zat in een goodiebag…. en trekt me niet… Ik verwijder hem van mijn planken en schuif hem door naar de weggeef/win stapel.


Tis hier geen hotel – Smith, Saskia

Gesmijt met de deuren, muziek tergend hard, een immer lege koelkast, continue rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer; iedereen die een puber in huis heeft weet waar we over praten. En hoewel ze ons soms slapeloze nachten bezorgen, is het met pubers in ieder geval nooit saai.

Dit boek laat alle kanten van het puberouderschap zien, die lastige, moeilijke kant en die ontzettend leuke en grappige. Je krijgt niet alleen tips om je puber beter te leren kennen, we laten ook zien hoe je ze zonder al te veel kleerscheuren aflevert aan de maatschappij. Want dat ze op een gegeven moment het huis uit gaan, dat hoort er ook bij. En daar is dan hopelijk iedereen aan toe zodat dat lege nest syndroom ook nog een beetje meevalt.

Hier ben ik toch wel heel benieuwd naar dus ik verplaats hem naar de want to read stapel!

Zwartkracht – Gray, Claudia
Nadia en haar vrienden dachten dat ze het kwaad in Captive’s Sound hadden verslagen, maar niets is minder waar. Elizabeth, een klasgenoot die in werkelijkheid een tovenares is, is terug: mooier, machtiger en gevaarlijker. Bovendien manifesteert zich een nieuw en nog groter kwaad in hun woonplaats. Hoewel Nadia’s magische krachten zijn toegenomen, voelt ze zich nog steeds een groentje en is er niemand die haar hiermee kan helpen. Ze moet alle zeilen bijzetten om haar vrienden te beschermen en voelt zich kwetsbaarder dan ooit voor de donkere verleiding…

Ik was niet omver geblazen door het eerste deel…. en dit deel stond op een swap wensenlijstje! Ik kreeg het binnen maar heb niet het idee dat ik het heel snel wil lezen dus deze verplaatst naar de Once in my lifetime plank!

De Nachtbrenger (Vuur en as, #3) – Tahir, Sabaa

De Nachtbrenger van Sabaa Tahir is het razend spannende vervolgdeel van de bestsellerreeks Vuur en As, rondom Laia van Serra en Elias Veturius.

Ik wil deze echt wel lezen…. maar ik moet dan toch echt eerst de eerste twee delen weer lezen!

En tja… wanneer ik daar weer de tijd voor neem? Naar de Once in my lifetime plank dus!

Volgende Cleaning the Closet ronde gaan we verder met de 2019 tbr plank!

Totaal aantal verwijderde boeken: 1

Aantal boeken verplaatst naar Once in my lifetime plank: 3
Aantal boeken verplaatst naar to read plank: 1

Totaal boeken Once in my lifetime plank: 43
Totaal boeken  to read plank: 3

Nog 13 boeken op de oude planken!

Laat me weten wat je van mijn keuzes vind! Ben je het er mee eens?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment