Cleaning the Closet ♥1

Down the TBR Hole! Dit is een meme die je vast al op andere plaatsen hebt gezien! Het helpt je to be read planken te kuisen! En Cleaning the Closet is best een goed plan zo nu en dan!

De meesten van jullie kennen dit gevoel waarschijnlijk, je (Goodreads) TBR-stapel blijft groeien en groeien en het lijkt alsof er geen licht aan het einde van de tunnel is. Je blijft toevoegen, maar je voegt meer toe dan je daadwerkelijk leest. En als je dan door je lijst scrolt, besef je dat je geen idee hebt waar de helft van de boeken over gaat en waarom je ze hebt toegevoegd. Nou dat gaat veranderen!

Het werkt als volgt:
 • Ga naar je Goodreads tbr plank.
 • Zet hem op oplopende datum toegevoegd.
 • Neem de eerste 5 of 10 (of zelfs meer!)
 • Als je dit wekelijks doet, begin je waar je bent gebleven de laatste keer.
 • Lees de samenvattingen van de boeken
 • Beslis: houdt het op je tbr of doe het weg!
Ik heb meerdere planken op Goodreads!

Ik heb planken voor elk apart jaar en ik moet zeggen dat het me een beetje begint op te breken!

Nou heb ik geen hele grote stapels maar ik voel me wel schuldig naar mijn mooi boekjes toe!

Ik heb nu 51 boeken op de oude Goodreads to be read planken staan en ik ga bij elk van deze boeken bekijken of ik ze op mijn Once in my lifetime plank ga leggen of op mijn to read plank!

Dan brengt het misschien wat meer rust 😉 ik begin op mijn Engelse planken met ruimen omdat ik nu eenmaal een Nederlandse lezer ben en echt zo veel liever in mijn eigen taal lees!

De eerste 2 zijn uit de Lux serie:

Opposition (Lux, #5) – Armentrout, Jennifer L.

Ik weet dat ik Opposition in het Nederlands ga lezen en dus kan de Engelse versie meteen foetsie van de nog te lezen plank af!

Oblivion (Lux, #1.5) – Armentrout, Jennifer L. 

Of Oblivion ooit vertaald gaat worden door Zomer & Keuning weet ik niet maar ik denk niet dat ik deze in het Engels ga lezen.

Lezen vanuit Daemon Black is wel leuk maar dit is natuurlijk wel de bekende weg al….

Ik denk dat ik hem wellicht sneller zou lezen als hij vertaald zou zijn!

Allebei meteen van de planken af! Dat gaat lekker 😉

En de volgende drie zijn allemaal uit de Worldwalker serie. Ik wil hem nog steeds graag lezen maar om eerlijk te zijn was dit echt weer een coverbuy!

Ziet er toch geweldig uit zo naast elkaar! Ik vind het wel heel tof gedaan als een serie zo bij elkaar past!

Witch’s Pyre (Worldwalker, #3) – Angelini, Josephine
Firewalker (Worldwalker, #2) – Angelini, Josephine
Trial by Fire (Worldwalker, #1) – Angelini, Josephine

Ik verplaats ze naar de Once in my lifetime plank!

Totaal aantal verwijderde boeken: 2
Totaal aantal boeken verplaatst naar Once in my lifetime plank: 3
Totaal aantal boeken verplaatst naar to read plank: 0

Laat me weten wat je van mijn keuzes vind! Ben je het er mee eens?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 comments

 1. Leuk idee en zal zeker helpen. … bij een ander… ik werk niet met tbr-planken op sociale media.
  Ik heb alleen een enorme berg fysieke boeken naast mijn boekenkast slingeren die nog gelezen “moeten worden “.. Meestal verzamel ik alle nog te lezen boeken een aantal maal per jaar en selecteer dan wat ik echt niet ga lezen… ( ook in volgorde van hoelang ze er al liggen) . Het is wel meer tijdrovend. Maar door ze fysiek door je handen te laten gaan en de achterflap te lezen snap je af en toe echt niet dat ze op die berg belandt zijn…

  1. Bij mij zijn het op Goodreads ook allemaal fysieke boeken! Als ik zou beginnen met boeken toevoegen die ik wens te lezen is het einde zoek! Zoals mij steeds duidelijk word zodra ik naar mijn verlanglijstjes kijk op bookdepo of bol!

 2. Ik ben een jaar of 2 terug begonnen met het legen van mijn goodreads TBR. Boeken die er al tijden op staan maar die ik waarschijnlijk toch nooit zal lezen heb ik weggehaald, evenals latere delen in een serie. Eerst maar bij het begin beginnen, denk ik zo. 😉
  Nu probeer ik het altijd onder de 300 te houden en dat lukt best goed!

 3. Ik vind je titel voor dit echt geweldig! Ik moet ook echt eens gaan opruimen bij Goodreads staan nu 531 boeken op mijn te lezen lijst haha. Ik ben inderdaad ook niet zo van dezelfde boeken maar dan vanuit een ander personage. Je hebt dan inderdaad het idee dat je hetzelfde boek aan het lezen bent.

 4. Een paar jaar terug heb ik besloten om mijn Goodreads tbr leeg te maken. Ik bewaarde er zoveel titels dat ik er op de duur gewoon stress van kreeg. Dus momenteel staat er enkel nog een digitale versie van mijn fysieke tbr. Die vind ik wel handig omdat ik zo heel makkelijk kan bijhouden hoeveel ongelezen boeken er nog in mijn kast staan.