Daar heb je vrienden voor – Astrid Harrewijn

Daar heb je vrienden voor – Astrid Harrewijn

Een humoristische vriendenroman over de grote keuzes in het leven – en hoe verleidelijk het is om die voor je uit te schuiven

Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf?

Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…

five-stars
Daar heb je vrienden voor geschreven door: Astrid Harrewijn
Bladzijden: 304
Meer van deze auteur: Drie vrienden, een huis [en een klusjesman], Vrienden voor het leven
Uitgeverij: Boekerij | August 1st 2016
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De cover9200000051781207 


Deze keer de herkenbare grachten op een prachtige 9200000057347457blauwe cover met een sloepje! Waar bij deel 1 de tram helemaal terug komt in het verhaal komt hier het sloepje ook terug in het verhaal!

En ze zien er samen ook nog eens super uit in je boekenkast!

De binnenkant


Na het lezen van deel 1 Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) in februari wou ik meer over deze leuke vrienden en hun klusjesman! En wat ik wou kreeg ik! In deel 2 minder Noor en Kiki maar lezen we over Joost en dat is genieten met hoofdletter G.

Joost is klaar met zijn groente obsessie en neemt een tijdje vrij af om in Rome te schrijven aan zijn boek. Een boek wat volgens zijn uitgever meer seks nodig heeft. Want seks verkoopt!

In Rome lopen de zaken echter een tikkeltje anders dan gepland want niks geen rustige schrijfplek waar hij als kluizenaar kon schrijven. Joost komt opeens terecht in een speeltuin waar hij word geconfronteerd met Vagijn, Flamoes en Punani! Bronnen vol inspiratie voor zijn boek! Joost gaat van een naar zeggen ‘saaie degelijke lul’ naar Italiaanse stud en van Nomade zonder enig doel in het leven naar een man met kinderwens!

Wat heerlijk is in dit boek is dat alles zo bekend is dat het gewoon op je netvlies staat! De Amsterdamse grachtjes, de tv programma’s die genoemd worden maar ook de belevenissen van een heerlijk nuchtere Nederlandse man en zijn Kees 😉 !

Van hilarische roman naar de Da Vinci Code-achtige perikelen  ♥ I loved it! Dit vervolg op Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) moet je gewoon lezen!

In dit boek komen stukjes naar voren over Kiki, Noor en Gijs en ik kan alleen maar zeggen, I want more!

Van mij mag Astrid deze serie uitbreiden tot we alle (cover)kleurtjes van de regenboog in de kast hebben staan!

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments