Dark quiz – Fernando Volken Togni

Wie ben ik? 40 pagina’s vol illustraties van accessoires en 40 beroemdheden en popsterren om te raden. Een ongemeen spannend boek met visuele raadsels, net alsof je een roman leest, maar dan uitsluitend met beelden. Rechts: de pagina met illustraties, links: een getal dat verwijst naar de antwoorden en de lijst met gekozen accessoires en hun context achteraan in het boek.

Taal: Nederlands
Illustraties door: Juliana Pedemonte
Verschijningsdatum: augustus 2016
Uitgever: Imagebooks Factory BV
ISBN10: 9461448708
ISBN13: 9789461448705
Categorieën: Nonbooks| Overige
Type boek: Hardcover
Aantal bladzijden: 88

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤

De cover31750054


Het boekje ziet er qua cover leuk uit! De illustraties maken duidelijk dat het in dit boekje om mensen gaat die niet altijd op het rechte pad zaten! De afwerking van het boekje doet denken aan de kartonnen kleuter boekjes en voor anti-rugbreek typetjes zoals mijzelf is het dan ook lastig om het ruggetje heel te houden wanneer je de afbeeldingen aan je medespelers toont! De voor en achterzijde zijn namelijk van hard karton.

De binnenkant


Ik kreeg een mailtje met de volgende aanbiedingstekst:

40 pagina’s vol illustraties van accessoires en 40 beroemdheden en popsterren om te raden. Een ongemeen spannend boek met visuele raadsels, net alsof je een roman leest, maar dan uitsluitend met beelden. Rechts: de pagina met illustraties, links: een getal dat verwijst naar de antwoorden en de lijst met gekozen accessoires en hun context achteraan in het boek.

Hun gedrag was aanstootgevend of gewelddadig, ze waren controversieel of rebels, ze droegen wapens of waren verslaafd aan drugs of alcohol. Allemaal stierven ze een gewelddadige dood of leidden ze een waardeloos leven. Ze hadden echter het geluk om uitgekozen te worden voor onze Dark Quiz! Dark Quiz is de donkere zijde van de Pop Quiz. Kies aan welke kant jij staat …

Dat wekt natuurlijk wel wat nieuwsgierigheid en vandaar dat ik besloot om dit boekje te gaan recenseren.

Toen het boekje op de mat viel en ik achterop las ‘Wie ben ik?’ had ik dan ook een soort verwachting als bij het gelijknamige spel ‘Wie ben ik?’.14349129_976347352491342_1529437243_n

Bij het openen van het boekje ben ik echter even verward. Er staat op de eerste bladzijde raad de 40 bekende personen en direct daarna een tweetal bladzijden met het cijfer 1 en wat illustraties. (zie afbeelding rechts)

Meer uitleg zit er niet bij en zo blader ik door de bladzijden me afvragend hoe dit dan in spel verband gespeeld zou moeten worden? Wat het Quiz effect is?

Na wat overleg met mijn partner in crime 😉 besluiten we met een flesje van wat lekkers en wat shotglaasjes om de tafel te gaan (we gaan natuurlijk wel in stijl deze Dark quiz doen) en de nummers 1 t/m 40 in stilte moeten raden en opschrijven! Op het einde kijken we dan hoeveel we er elk goed hebben en wie er The Ultimate Loser is!

Een x aantal shotjes en flink wat gekraak van de hersens verder hebben we ieder onze antwoorden opgeschreven… De uiteindelijke score?

19 van de 40 geraden!

Helaas moet ik zeggen dat hij won…. Dit ga ik nog lang ingepeperd krijgen ben ik bang!

Mijn conclusie over dit boekje is dus dat het leuk is voor een avondje vertier, maar dat het wel iets is wat je maar één keer kan doen want daarna ken je de antwoorden. Ook is een score van 19 van de 40 natuurlijk niet al te best maar de karakters waren dan ook niet makkelijk!

Ik ben wel benieuwd of ik in het Pop Quiz boekje een hogere score zou halen!


(via de cover foto bovenin deze recensie kom je met een affiliatie link op de site van Bol terecht. Voor meer informatie hierover verwijs ik je naar mijn disclaimer.)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.