De Bieb-Bende 4, Schim Van Het Kwaad – Michael Reefs

geschreven door: Michael Reefs
Meer van deze auteur: Het Middernachtcircus , Bram en het Zoldermysterie, De Toren van Enigma (De Bieb-bende #7), Bram en de Orde van Avalon, De vloek van de Ferox
Serie: De Bieb-Bende #4

 

Het jaarlijkse Festival van de Zeven Winden betekent een zonnige start van april voor de inwoners van Zuidbaai. De vijf leden van de Bieb-bende vermaken zich met verschillende activiteiten in de Drakenvallei. Maar de rust wordt al snel verstoord als het ene na het andere familielid verdwijnt. De Bieb-bende staat voor een onmogelijke keuze: op zoek gaan naar hun familieleden of de vierde Hemelrijder bevrijden uit het schilderij. Ze komen terecht op het eiland Tyriana, waar ze door George Hill – de Man met de Bijl – behoorlijk op de proef gesteld worden. De gevaarlijke testen vergen het uiterste van hun krachten, waardoor de kinderen eindelijk beseffen waarom juist zij uitverkoren zijn voor dit avontuur. Ze gooien werkelijk alles in de strijd om de testen te overleven en George opnieuw een loer te draaien. Maar is dat genoeg om ook hun familie weer ongedeerd terug te brengen?

cover_schimAuteur: Michael Reefs

Nederlands
400 blz
Uitgeverij Stormsteen
Verschijnt naar verwachting november 2015

Ik geef dit boek 

Nog even en dan is het zover dan komt Schim van het Kwaad uit, deel vier in de uiteindelijk 12 delige Bieb-bende reeks van Michael Reefs.

Ik mocht mij gelukkig prijzen met een leesexemplaar en ben daar zeer blij om.

Nadat ik op de ontzettend uitgebreide interactieve website trailers en leesfragmenten van de eerdere delen had bekeken begon ik in dit vierde deel.

Ik werd gelijk het verhaal ingezogen door de prettige schrijfstijl en de meteen aanwezige spannende sfeer, soms misschien zelfs te spannend voor kinderen vanaf 8 jaar.

Ondanks de adviesleeftijd had ik er als volwassene veel leesplezier aan.

Als je nagaat dat ik de eerste drie delen niet compleet gelezen heb maar toch vanaf de eerste bladzijde geboeid was en naarmate ik verder in het verhaal zat in de ban raakte van de kinderen, hun privé situaties, hun queeste om de hemelrijders te bevrijden, de verdwijningen van hun familie en de gevaarlijke testen die ze moeten doen.

Ik kan me alleen maar voorstellen hoe het verhaal met de QR codes en na het lezen van de overige delen helemaal compleet zal zijn, door dit spannende vierde deel te mogen recenseren heb ik besloten alle delen aan te gaan schaffen voor mijn dochtertje (en stiekem mijzelf), zo hebben we straks 12 van deze juweeltjes in onze boekenkast staan pronken.

Prachtige covers die de fantasie prikkelen, interactieve websites, QR codes, zelfs een eigen app, Michael Reefs heeft het fantastisch bedacht en uitgevoerd, ik ben zeer onder de indruk van het totaalplaatje!

Deze mysterieuze verhalen over de legende van de hemelrijders zijn voor mij juweeltjes onder de jeugdboeken!

Ben je nieuwsgierig geworden neem dan vooral hier een kijkje voor alle info: De Bieb-bende

 

 

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.