De Bieb-bende 5, De Schatbewaarders – Michael Reefs

geschreven door: Michael Reefs
Serie: De Bieb-Bende #5
Meer van deze auteur: Het Middernachtcircus , Bram en het Zoldermysterie, De Toren van Enigma (De Bieb-bende #7), Bram en de Orde van Avalon, De vloek van de Ferox

Graaf nog dieper in het verleden.

Deze maand staan de leden van de Bieb-bende voor hun zwaarste opgave tot nu toe. De oplossing ligt opnieuw in het verleden, waar ze in drie verschillende tijdperken kistjes moeten bemachtigen. Die zijn nodig om George Hill, de Man met de Bijl, eindelijk een halt toe te roepen. Maar ze worden bewaakt door de afschrikwekkende Schatbewaarders. Geen wonder dat het nog nooit iemand gelukt is de kistjes te veroveren…

In dit meeslepende vijfde deel worden de kinderen niet alleen door oude bekenden bijgestaan, maar krijgen ze hulp uit een wel heel onverwachte hoek. Ze ontmoeten de beroemde schrijfster Hildegard Bovenwijn, die meer met de legende te maken heeft dan ze dachten. Wie is zij en hoe nauw is haar leven met het lot van de Bieb-bende verbonden?

Redactie: Tamara Geraeds
Illustrator: Robin Keijzer
Taal: Nederlands
ISBN10: 9082190982
ISBN13: 9789082190984
Categorieën: Kinderboeken
Type boek: Paperback
Verschijningsjaar: 2016
Uitgeverij: Stormsteen
Aantal bladzijden: 440

Ik mocht dit e-boek ontvangen als recensie exemplaar van de auteur in ruil voor een eerlijke recensie,
hartelijk bedankt hiervoor!

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De coverunnamed


Past weer ontzettend goed bij de eerste vier delen. De illustraties zijn erg mooi en voor mij duidelijk herkenbaar als passend bij de verhalen van de bieb-bende!

De binnenkant


Ik begin met zeggen dat bij de eerste drie boeken de advies leeftijd 8+ was, deel 4 werd al 9+ en bij dit deel is de advies leeftijd 10+. Dit boek is ontzettend spannend en wellicht voor 8+ een beetje te 😉

We gaan verder met de queeste van de Bieb-bende! Het bevrijden van de vijfde Hemelrijder!

Voor wie de Bieb-bende nog niet kent of niet weet wat hun queeste is even kort samengevat:

Er worden twaalf Hemelrijders vermoord in het huis op de heuvel en hun zielen worden opgesloten in schilderijen die diep in de heuvel zijn verborgen. Er zijn vijf kinderen (de Bieb-bende) die de roep om hulp horen en in twaalf maanden de Hemelrijders moeten bevrijden. Elke maand krijgen ze nieuwe aanwijzingen waarmee ze één Hemelrijder kunnen bevrijden.biebbende

Dit boek heeft 52 korte hoofdstukken, nu zul je als ouder misschien denken dat een boek met 52 hoofdstukken en 440 bladzijden te dik is voor een kind… Het tegendeel is waar, de boeken van Michael zijn niet alleen spannend genoeg om er doorheen te vliegen maar hij heeft ook nog eens aan het  einde van elk vijfde hoofdstuk een QR-code* toegevoegd. Zo zijn de boeken voor de jeugd van tegenwoordig ook nog eens interactief en doordat dit boek een verhaal en puzzel tocht in één is heb je hem binnen no-time uitgelezen!
(ook zonder smartphone is dit interactieve gedeelte beschikbaar door de vijfcijferige serie die onder de QR-code staat. Als je op de computer naar www.debiebbende.nl/qr gaat, kun je deze code invullen en bereik je alsnog de pagina met de extra informatie.)

In dit vijfde boek gaan de kinderen dus proberen om de vijfde Hemelrijder, Neander Kliever te bevrijden. De kinderen vinden een magisch kistje en proberen met hulp van Rosaline Hill (de moeder van George Hill) achter de raadsels van deze opdracht te komen! Maar natuurlijk lukt dat niet zomaar!

Ze roepen de hulp in van meneer Vonk die hen weer doorstuurt naar mevrouw Hildegard waar ze in eerste instantie op een wel heel aparte manier kennis maken met Valentina Rosmera! Al deze personen gaan hun helpen in hun queeste waar ze worden tegen gewerkt door Angelique van Voort, de griezelige Fyra en Kristallon en natuurlijk George Hill.

Maar zijn dat alle mensen? Want er komen ook nieuwe kinderen op school en die ene jongen gedraagt zich wel heel vreemd!

Weer een ontzettend spannend verhaal wat gegarandeerd met plezier word gelezen door ieder kind! Niet zomaar een boekenreeks maar een heuse puzzel en speurtocht met spannende catacomben, speciale krachten, reizen door de tijd en ook nog het echte leven er doorheen verweven! Wat ik mooi vind aan de boeken van Michael is dat de personages in zijn verhaal ook in hun leven buiten de Hemelrijders om problemen tegenkomen of dingen meemaken waar kinderen zich goed in kunnen verplaatsen. Dit boek laat boven alles zien dat het hebben van een hechte vriendschap en vertrouwen in elkaar erg belangrijk is!

Ik ben heel erg benieuwd naar het volgende deel in deze reeks!


Er is ook een Bieb Bende App, niet alleen maar spelletjes maar ook leerzaam!

Michael Reefs zijn ideeën (boeken, apps, speciale codes) zijn de perfect gevonden combinatie om lezen aantrekkelijk te maken voor de jeugd!

De Bieb-bende app voor iPhone, iPad en iPod from Michael Reefs on Vimeo.

*QR-Code

(Quick Response code). Dit is een soort streepjescode die uit een aantal blokjes bestaat.
Als je deze met een smartphone scant, kom je op een webpagina terecht waar je nog meer info over de hoofdstukken kunt
lezen. Lees onder andere meer over de personages, locaties of over de schrijver.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.