De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs

Uitgeverij: Clavis

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…


ISBN:9789044817171
Uitgever:Clavis Uitgeverij
Bladzijden:336 pp.
Bindwijze:Hardcover
Genre:Young Adult/Fictie

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

Het uiterlijk

Untitled

Allemachtig prachtig! Echt een juweeltje voor in je boekenkast! Vooral als je alle drie de delen naast elkaar in de kast hebt staan zoals ik, is het een lust voor het oog! Een chique ouderwetse uitstraling en dan is dat nog de buitenkant, de binnenkant is zo mogelijk nog mooier; zwarte bladen, de print op de hoofdstukpagina’s en dan de foto’s! Echt waanzinnig hoe mooi dit boek eruit ziet van buiten en van binnen!

Het innerlijk

Untitled
Een (soms) griezelig spannend en vreemd maar onvergetelijk verhaal, de foto’s hebben zoveel toegevoegde waarde, ze geven je echt het gevoel van een waargebeurd verhaal en voeren je nog verder in het boek tot de wereld om je heen niet meer bestaat!
De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine begint met het vertellen over Jacob, een jongen wiens opa de meest geweldige maar ongeloofwaardige verhalen vertelde, natuurlijk als kleine jongen geloofde hij zijn opa’s avontuurlijke verhalen wel over het kindertehuis waar hij opgroeide, maar toen hij wat ouder werd begon hij net als zijn ouders te denken dat opa ze niet allemaal meer op een rijtje had staan.

Dit boek is mysterieus vanaf het begin, als fan van bovennatuurlijke verhalen waren de verhalen van Opa over de
eigenaardige weeskinderen voor mij al genoeg om snel door te willen lezen!

Elk weeskind leren we kennen en zo ook hun talenten, ik moet zeggen dat ik echt zo meeleef met de weeskinderen vooral met Emmie, hoe tragisch is het dat ze jaren lang heeft gehoopt dat haar geliefde terug zou keren , heeft hun eigen vintage foto. Toen ik las dat de foto’s echt waren en van verschillende mensen geleend zijn was ik echt compleet overdonderd… *Could it all be real???

Miss Peregrine’s is een geweldig boek wat behoorlijk veel indruk op me heeft gemaakt, gelukkig liggen de volgende delen al op me te wachten!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.