De Checklist, Sophia Money-Coutts

De Checklist, Sophia Money-Coutts

Florence is woest nadat haar stiefmoeder een afspraak voor haar heeft gemaakt bij een zogenaamde 'love coach'. Hoe komt ze op dat belachelijke idee? Ze mag dan al een tijdje single zijn – nou ja, eigenlijk altijd al, als ze heel eerlijk is – maar ze is hartstikke gelukkig met haar baan in de boekwinkel en haar kat Marmelade.
De coach draagt haar op een checklist te maken: waaraan moet haar perfecte man voldoen?
En dus schrijft ze op:

Houdt van katten ✓
Is net zo sexy als James Bond ✓
Heeft een aardige moeder ✓

Onmogelijk natuurlijk. Maar dan komt er een knappeblonde man in de winkel een boek voor zijn moeder kopen. Rory blijkt vreemd genoeg aan al haar eisen te voldoen, maar is hij ook echt de ware?

three-half-stars
De checklist geschreven door: Sophia Money-Coutts
Bladzijden: 416
Uitgeverij: Harper Collins | Januari 2022
Genre: Romance
Vertaald door: Erica van Rijsewijk
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

De checklist heeft een cover die past bij zoete romans. Het gekozen kleurenpalet en de setting in Engeland geven niet veel weg maar maken in combinatie

Wat vind ik van het verhaal

Toen ik de synopsis las wist ik zeker dat ik dit boek leuk zou gaan vinden! Een roman die je zinnen kan verzetten en je aan het lachen kan krijgen, dat waren mijn verwachtingen!

De checklist gaat over Florence die in een soort hedendaags Assepoester scenario terecht is gekomen met een stiefmoeder en stiefzussen die zich met haar leven bemoeien.

In plaats van een armoedige schoonmaakster is Florence in tegenstelling tot Assepoester een introverte boekenwurm met heel wat issues!

Wanneer ze een beetje gedwongen word door haar stiefmoeder om naar een soort van dating therapie goeroe te gaan veranderd haar hele leven.

Ze vind het klinkklare onzin maar door de verwachtingen van haar vader besluit ze door te zetten en naar 1 afspraak te gaan, ze weet niet dat haar stiefmoeder meer voor haar in petto had!

Ze stelt uiteindelijk bij therapie een lijstje samen met haar perfecte man en hoopt daarmee af te zijn van de mambo jambo die de therapeut uitkraamt.

We begrijpen natuurlijk allemaal wat er daarna komt!

En dat is nu juist een beetje het mindere aan dit verhaal. Begrijp me niet verkeerd het is een leuk verhaal en leest heerlijk weg maar het voelt allemaal te bekend.

Er gebeurt niks wat we niet al eerder gelezen hebben of al eerder in een film gezien hebben.

Al met al een heerlijk verhaal om te lezen dat ik een ieder kan aanraden maar verwacht niet iets heel vernieuwends!

De Checklist ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.