De Elite (The Selection #2) – Kiera Cass

Let op de recensie van dit boek bevat spoilers!

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

ISBN: 9789000338368
Uitgever: Van Goor
Verschenen: 2014
Taal: Nederlands
Bladzijden: 256 pp.
Bindwijze: Paperback
Genre:  Young Adult/Fictie

Ik geef dit boek ❤❤❤❤

De cover


Prachtige droomjurken doen het goed bij mij! Hoewel ik meestal niet weg ben van mensen op een cover maken de prachtige jurken op deze covers alles goed!

Mijn mening


De Elite heeft drama en niet te weinig ook!
In dit tweede deel veranderd er heel veel, hoewel ik van meet af aan Team Maxon was begint dat in dit boek een beetje te draaien.

Aspen dringt zich naar de voorgrond bij mij, hij houdt nog steeds van haar, waakt over haar en zou vechten voor haar!

Hoewel Maxon lief en schattig overkomt mis ik wel zijn drang om voor America te vechten, hij laat het maar een beetje op zijn beloop en ondanks dat ik in dit boek wel medelijden met hem kreeg door zijn vader die hem gewoon martelt is hij in the end best een (pardon my language) vette eikel omdat hij gewoon Celeste op een gang staat te verleiden…. Ik snap dat hij iemand moet kiezen en er daardoor meerdere meisjes zijn aandacht krijgen maar moet je perse met iemand zoenen????

Daar tegenover staat dan natuurlijk dat America voor mij in dit boek ook echt een trut is want kom op wie is het nou Maxon of Aspen, je kunt niet met twee mensen hun gevoelens blijven spelen!

Een minpunt in dit boek was het volgende stuk;

Maxon en zijn vader vertrekken op een gegeven moment om een ​​soort van conflict op te lossen. We kregen te horen dat ze nooit op de plek van bestemming aankwamen en dan Abracadabra een stukje later komen ze terug naar Ilea……. Waar waren ze dan? Wat was er gebeurd? Wil dan niemand weten waar ze zijn geweest en wat ze daar hebben gedaan?

Dit tweede deel las wel weer lekker snel door, er werden wat wedstrijdelementen ingegooid voor de resterende dames en we hadden weer wat rebellen aanvallen maar bovenal draaide America rondjes in haar driehoekje van Maxon en Aspen terwijl ze zichzelf afvraagt of ze wel een koningin zou kunnen zijn….

Ik ga vol goede moed aan het volgende boek beginnen en hoop dat er daar eindelijk wat knoopjes doorgehakt gaan worden!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments