De erfenis (The Inheritance Games #1), Jennifer Lynn Barnes

De erfenis (The Inheritance Games #1), Jennifer Lynn Barnes

Deel 1 van een duologie – ‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’
We fantaseren allemaal wel eens dat we opeens nog ergens een oudtante blijken te hebben van wie we een kapitaal erven. Voor het hoofdpersonage van De erfenis wordt deze droom werke- lijkheid, en dan keer duizend.
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

five-stars
De erfenis geschreven door: Jennifer Lynn Barnes
Bladzijden: 390
Serie: The Inheritance Games #1
Meer van deze auteur: Hoog Verraad (The Fixer, #2)
Uitgeverij: Blossom Books | 18 January 2021
Genre: Young Adult
Vertaald door: Elise Kuip
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Dit is het eerste dat me opviel aan dit boek!

Wat een prachtige, raadselachtige cover heeft ‘De Erfenis’.

Wat vind ik van het verhaal

Raadselachtig net zoals zijn cover! Het is echt een boek dat zo ontzettend veel bevat dat je aan de ene kant niet kunt stoppen met lezen maar aan de andere kant het soms gewoon even moet neerleggen om alles door te laten sijpelen.

Een huis vol raadsels en een familie met geheimen.

Ik hou van mysteries en dit boek heeft echt elk vinkje wel aangetikt voor mij. Hoewel het eerste stukje van het boek iets trager verliep was ik wel direct geïntrigeerd.

Avery en haar zus staan raar te kijken als ze van de ene op de andere zware dag opeens horen dat Avery een erfgename is. Ze heeft nog nooit gehoord van meneer Hawthorne maar toch word ze verzocht om samen met haar zus naar het huis van deze overleden persoon af te reizen omdat ze aanwezig word geacht bij het voorlezen van het testament.

In het bijzijn van zijn nogal vreemde familie en zijn bedienden hoort Avery dat ze het grote gedeelte van de heer Hawthorne zijn nalatenschap heeft geërfd.

Wat daarop volgt is complete chaos want Avery is niet opeens rijk, ze moet om de erfenis daadwerkelijk te ontvangen eerst een jaar in het huis wonen en dat betekent daar naar school gaan met sommige van de andere leden van de Hawthorn familie.

Nu klinkt dat niet zo zwaar zou je denken, maar wat als het huis vol zit met puzzels, onderling verraad en een erfenis zelfs kan leiden naar levensgevaarlijke situaties?

Wie kun je vertrouwen, wie is de slechterik, wie zijn de goede mensen?

Het Hawthorn huis alleen al is zo omschreven dat je niet anders kan dan weg fantaseren in dit boek! Ik kijk ontzettend uit naar het vervolg!

Conclusie

Als je fan bent van spannende puzzels en mysterieuze zaken dan is dit verhaal met een huis vol mysterieuze zaken het perfecte boek voor jou! Wanneer je denkt dat je de boel ontrafeld volgt er plots een heel ander spoor! Tot het einde van dit boek zit je vastgezogen aan dit verhaal vol met geheimen gangen, verborgen luikjes en heel erg veel geld!

‘De erfenis’ ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.